tiistai 27. toukokuuta 2008

5-7Voiton puolella ollaan, puoliväli ylitetty!

maanantai 26. toukokuuta 2008

Kiipeilyahdistusta

Sisustusfriikkinä ahdistun kaikista rumista kissatavaroista. Kissa on kaunis eläin, miksi ne tavarat ovat silti niin rumia?!? Matkakopan kelpuutan muovisen purkin, vaikka itseni tuntien tiedänkin jossain vaiheessa päätyväni haikailemaan Argon hienon kassin perään. Mutta ne esillä olevat tavarat!

Vessakriisiä olen aiemminkin tuskaillut. Toinen kriisin aihe on kiipeily"puu". Tiedän, että kissat rakastavat kiipeilyä ja korkeita paikkoja - joten sellaisia pitää niille tarjota. Mutta herranjestas ne kauppojen valmiit kiipeilypuut ovat k-a-m-a-l-i-a. Ei sellaista pysty kotiinsa hankkimaan. Jotain on kuitenkin järjestettävä.

Ensivaiheessa Mauno saa harrastaa kiipeilyä olemassaolevilla rakenteilla. Kirjahylly, keittiön kaapit - vassokuu. Mutta olisihan se hienoa jos herralla olisi ihan oma kiipeilystandi. Tänään lehdestä bongasin Askon Maddie-hyllyn.


(kuva napattu Askon sivuilta www.asko.fi)

Aloin miettimään (ja photoshoppailemaan). Hylly itsessään ei ole ihan sitä mitä haluaisin, mutta vastaavan rakentelemalla voisi saada ihan varteenotettavan rakenteen aikaiseksi. Kompaktimpi koko, isompi hyllyväli ja toinen väri ja jesh, siinä voisi olla ajatusta.Toteutusta vailla. (Ja rahoitusta.)

lauantai 24. toukokuuta 2008

Maunolle matkakoti

Kävin tänään tarvikeostoksilla. Havahduin aikatauluun että eilen oli toiseksi viimeinen tilipäivä ennen Maunon saapumista ja siitä seuraavasta on sitten tarkoitus maksaa itse Maukka. Eli tarvikeostoksille mars.Ostin kopan. Päädyin mietinnöissäni kassin sijasta sittenkin muoviseen kuljetuskoppaan, sen kassia helpomman siivottavuuden vuoksi. Koppa on Clipperin Cayman, keskikoko. Sen lukitussysteemi vaikutti mukavammalta kuin muuten vastaavan Atlaksen, mutta tiedä sitten häntä.

Koppaan hurautin Vallilan kankaasta patjan pehmusteeksi, kun ompelukone sattui olemaan sopivasti pöydällä muiden keskeneräisten puuhien vuoksi. Siellä kelpaa Maunon matkoilla köllötellä.

Lisäksi ostin yhden laatikollisen penturuokia, harjan, huiskalelun ja pesuainetta. Ei, en aio alkaa pesemään Maukkaa mitenkään säännöllisesti, mutta sen varalta, että jotain totaalisen sotkevaa sattuu, en halua lähteä kaupungille ryntäilemään pesuaineeen perään vaan kyllä sitä on hyvä olla kaapissa.

Vielä pitäisi tehdä päätös vessa-asiasta, hankkia jonkinlainen raapimasysteemi, kynsisakset ja ruokavarastoa ainakin voi kohentaa pikkuhiljaa... Mitähän vielä?

perjantai 23. toukokuuta 2008

Lahjuksia

Tänään posti kiikutti paketin. Veljenpoikani Oskari, 4 vuotta, oli suunnitellut Maunolle kaksi lelua - äiti oli sitten saanut auttaa toteutuksessa.

Toisessa lelussa on sisällä rapiseviä pähkinöitä ja päällä pehmeä huovutus. Toinen esittää hiirtä, ja sille oli kuulemma erityisen tärkeää tehdä piiiitkä häntä ja myös viikset piti olla ehdottomasti. Mukana tuli kuvitettu selitys lelujen käytöstä.Maunolla on jo oma laatikkonsa jääkaapin päällä. Sinne on kertynyt pikkuhiljaa jo jotain omia tavaroita. Leluja, harja, ruokaesitteitä sekä ilmaisruokanäytteitä.

tiistai 20. toukokuuta 2008

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Melkein kuusi viikkoa

Tänään pääsin taas tervehdyskäynnille palluttelemaan Maunoa. Maukka oli kasvanut reippaasti edellisestä visiitistä ja oli oikein komea poika. Komein kaikista, tietysti. Sillä on suurimmat ja selkeimmät täplät, ja kooltaankin se on suurimmasta päästä, vain alunperin pienin tyttö taitaa olla mennyt sen ohi. Kaikki pennut ovat kuitenkin tasaisia kehityksessään ja jo oppineet sisäsiisteiksi.

Pennut ovat myös niin liikkuvaisia, että niistä on ihan mahdotonta saada hyvää, kokonaan tarkkaa kuvaa. Aina on joku kohta liikkeessä ja epätarkka, yleensä pää.

Koko porukka syömässä, lukuunottamatta Leijonakuningasta, joka on vielä toistaiseksi pienin ja jolle ei oikein maistu kuin äidin maito.Mauno sisaruksen ja äidin kanssa syömässä, Mauno oikealla.Kaikki muut ovat jo lähteneet leikkimään, mutta Mauno jaksaa äidin kanssa kupilla...

Ja kun äitikin on lähtenyt, Mauno jaksaa...

Tässä näkyvät parhaiten Maunon hienot täplät, jotka ovat poikueen suurimmat. Kuulemma isällään on samanlaiset isot täplät.Kaikki naamakuvat ovat enemmän tai vähemmän epätarkkoja, voi kurjuus, Maunolla kun on niin nätti naama ja ihana huolestunut mau-katse.

lauantai 17. toukokuuta 2008

Vessajutskia

Toinen "suurempi" hankinta kuljetusvälineen ohella mietinnässä on vessa. Hankkiako tavallinen muoviloota kylppäriin vai jotain vähän (sisustuksellisessa mielessä) siistimpää tuohon olkkarin/eteisen nurkkaan.

Yksi mietinnän kohteena oleva on amerikkalaisen Kattbankin kotimainen vastine. Vastaava ei varmaankaan olisi ihan hirvittävän vaikea toteuttaa osaavalta nikkarilta, ja sellainen sattuu onneksi tuttavapiiristä löytymään. Siinä viehättäisi siisteys, niin ulkoinen kuin toivottavasti sisäinenkin. Säilytyspaikka hiekkasäkille, laatikko ja ramppi, johon voisi laittaa joko ritilän tai maton niin että ainakin suurin osa tassuissa kulkevasta hiekasta jäisi kulkeutumatta asuntoon.Toinen vastaava olisi Moderncat Designsin Litter Hider -tyyppinen ratkaisu teetettynä jostain sopivasta materiaalista, ei tietenkään tuollaisesta kuvassa olevasta puun värisestä vaan jotain reipasta kiiltävää valkoista tai mustaa tai vihreää.Tilaa kylppärissä ei kovasti ole, eteisessä vielä vähemmän, mutta tuossa olohuoneen kulmassa olisi nurkka jolle oikein ei ole löytynyt käyttöä. Siihen Kattbank sopisi hyvin.

Tai sitten pitää ostaa tavallinen muovilaatikko. Mutta kun ne kaikki on niiiiiiin rumia!!!

torstai 15. toukokuuta 2008

Katti kassiin

Tässä joutuu jonkinlaista kantovälinettäkin miettimään Maunoa odotellessa. Suurin linjapäätös pitää ensin tehdä sen välillä hankkiiko muovisen kopan vai kassimallisen pehmeämmän. Kissan kannalta hieman tilavampi lienee se muovinen laatikko. Toisaalta, näin autottomana kääpiönä voisi olla helpompaa kanniskella kassimallista pehmeämpää. Muovinen halvempi, kassimallit järjestään kalliimpia.

Malleja netistä surffaillessani löysin Argo Petascope Airline Approved Carrier'in. Se näyttäisi vallan ideaalilta tuotteelta - kassimainen, hieman pehmeä, mutta silti jämäkän oloinen ja materiaali näyttäisi lupaavan helpolta mm. puhtaanapidon kannalta. Valmistaja Teafco.Ongelmana on se, että jälleen mennään ison veden toiselle puolelle. Kyllähän sieltä saisi nettikaupoista tilattua, mutta naftisti menee tullirajan yli, joka saattaa tietää hankaluuksia. Halvimmillaan on näyttänyt olevan 74 dollaria ja dollarin kurssihan on edelleen edullinen euroon nähden.

Kummallinen firma muuten, erittäin asiallisen näköisiä erilaisia kasseja - ja sitten muovihenkareita lemmikeiden vaatteille! Paha uskottavuusongelma.

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Pesäpönttö

Kaikenlaista tarviketta joutuu jo ajattelemaan. Itchy Kneellä on ihania juttuja, mutta ne sijaitsevat ison meren toisella puolella.Tämmöinen olisi varmaan mukava pesäkolo. Mietin että ei olisi kovin vaikea tehdä itse. Kun vaan keksisi mistä saisi sopivan ison putken pätkän ja miten tuon telineen siihen alle värkkäisi. Se voisi olla puuta, joko levyä ihan |_| muodossa tai sitten rimaa. Tällainen mestariompelija surauttaisi sukkelasti tuollaisen päällisen putkelle...

tiistai 13. toukokuuta 2008

7-5

Hidastuuko ajan kuluminen kesää kohti?

tiistai 6. toukokuuta 2008

8-4

Niin se aika kuluu.Hitaasti.

maanantai 5. toukokuuta 2008

Palanen omistusta

Tänään tuli maksettua käsiraha, tai varausmaksu, miksikä sitä nyt kutsutaankin... pieni pala mauta on siis taas lähempänä. Vielä tuskaiset 8 viikkoa...

torstai 1. toukokuuta 2008

Minä olen minä!

Hei vaan, olen Chai-lai Sethos Adofo, Taistelijaprinssi (luultavasti) ja (luultavasti) muutan Töölöön! Nyt olen vasta pari päivää yli 3 vkoa, joten pitää vielä kasvaa hieman ennen muuttoa sitten joskus heinäkuun alussa.

Meitä on muitakin, mutta en tiedä kuka on kuka kun me ollaan kaikki niin saman näköisiä! Tai ainakin melkein.Äiti on Queen Nefertiri ja isä Chai-lai Lisimba ja me ollaan
Chai-lai Ptolemy Oubastet, Farao-kissa
Chai-lai Rehema Olabisi, Lempeä lelujen noutaja
Chai-lai Sethos Adofo, Taistelijaprinssi
Chai-lai Tau Shabaka, Leijonakuningas
Chai-lai Urbi Zahra, Kukkaisprinsessa