perjantai 29. lokakuuta 2010

No ohops!

Juuri kun henkilökunta pääsi kehuskelemasta miten nätisti pojat osaavat olla kun maalataan ja rapataan, ja mitään ei ole sattunut - kunnes eilen.

Ja tänään...

Henkilökunta maalaili iloisesti työhuoneessa kattolistoja tikkailla, pojat touhusivat omiaan eikä mitään vaaraa pitänyt olla. Maalattava kohde katonrajassa, purkit tikkailla.


Maalipurkinkansi oli sitten lattialla. Arvatkaa kumpi astui ja juoksenteli sen jälkeen läpi koko työhuoneen, jossa on juuri vastavahattu (osmottu siis) lattia...

Penaltiboxia tuli molemmille.

torstai 28. lokakuuta 2010

Hei meillä maalataan

Kiirusta on pitänyt, niin henkilökunnalla kuin Tarkastaja Turakaisellakin.

Meillä on mm. maalattu. Aika vähillä vahingoilla on selvitty, vaikka pojat on saaneet huseerata mukana ihan vapaasti.

Mitä nyt juuri Eppu pyyhälsi makuuhuoneeseen, jossa henkilökunta oli jo sängyssä, komeat valkoiset läikät kyljessään. Juu, eteisen karmit on juuri maalattu.


Tämän vuoksi meillä käytetään vesiliukoisia maaleja.

Onneksi ei ole näyttelyviikonloppu edessä. Vaikka hmmm, ne täplät...

maanantai 25. lokakuuta 2010

Korkealta näkee kauas


Mauno ei juurikaan Linnassa viihdy, hyvin harvoin se jakaa katon Epun kanssa päikkäripaikkana tai kiipeilee hyllyillä, tai joskus painii alimmassa kerroksessa Epun kanssa. Mutta ikkunasta voi tiirailla Linnan katolta - mukamas näkee paremmin kun kiipeää ylös. Ulkona olevissa puissa kun sillointällöin pyrähtää lintuparvi. Talitinttejä useimmiten. Olemme siirtyneet pois pulualueelta.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Possukat

Miten ne näyttääkin ihan hirveiltä läskeiltä kun ne makaa kyljellään? Ja Mauno ei todellakaan ole mikään paksu, enempi laiha kuin lihava.


Syksy on tullut ja pojat on siirtyneet nukkumaan yhdessä. Tai ainakin Maunolla on ollut varsinainen halailukausi, joka on kohdistunut niin Eppuun kuin henkilökuntaankin.

perjantai 22. lokakuuta 2010

Työsuojeluvaltuutettu

Tarkastaja Turakainen haluaa muistuttaa työmaalla suojautumisesta. Asianmukaiset suojavarusteet kaikille!


Henkilökunta noin yleensäottaen vastustaa kovasti kaikenlaista eläinten pukemista (poislukien tietysti asianmukainen suojavaatetus ulkoiluun) ja hassujen kuvien ottamista, mutta tätä kypärää on sen verran usein tullut mallattua eteisen kaapin päällä päivystävän Maukulaisen päähän, että pitihän se ikuistaa kamerallekin. Henkilökunta saa syytteen periaatteidenvastaisesta käytöksestä.

torstai 21. lokakuuta 2010

Tanssii tähteiden kanssa


Poistu hetkeksi ja nukkumapaikka on viety.

maanantai 18. lokakuuta 2010

Raksalla

Raksalta löytyy koko ajan uusia ja uudeksi muotoutuvia leikkipaikkoja.


Poikien onneksi tätä kestänee isommassa tai pienemmässä mittakaavassa varmaan jouluun asti.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Pikadeittailua

Huomenna on Vantaan Tikkurilassa tarjolla kissojen pikadeittailua CFA-näyttelyn merkeissä. Yhden päivän ja kuuden kehän näyttely, eli näistä yleisemmistä FIFé-näyttleyistä poiketen kissa käy yhden päivän aikana useammalla tuomarilla, tällä kerta jopa kuudella. Tahti on siis nopea kun kissat kiertävät kehiä - toimintaa ja tohellusta päivälle riittää.

Me ei olla Epun kanssa mukana, koska Eppua ei ole CFA:han rekisteröity, mutta itse käyn piipahtamassa paikalla katsomassa ja mahdollisesti kantamassakin Epun siskoa Ennaa ja isoisoäitiä Kiijaa, jotka kisaavat paikalla.

Mauno ja Eppu jäävät kotiin ottamaan solariumia.

torstai 14. lokakuuta 2010

Mahitsua!


Tyhjiä laatikoita on taas!

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Työvoimapoliittisia hankaluuksia

Tarkastaja Turakainen on ollut taas ahkerana kun sähkäri vihdoinkin tuli ja sen lisäksi henkilökunta alkoi täyttämään keittiön kaappeja ja laatikoita. Sokkelit oli hyvä tarkastaa laatikoiden täytön aikana.

Maunolla pitikin kiirettä koko aamupäivän, kun oli sähkäriä, keittiöasentajaa ja henkilökuntakin vielä puuhissa.


Mutta missä on Turakaisen yhtiökumppani Poika?!?


Siellähän se vetää päiväunia pyykkikasassa ja harjoittelee uimahyppyjä.

Kyllä on nykyajan nuorison työmoraali kateissa.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Terveisiä sähkärille

Tarkastaja Turakainen haluaa lähettää terveisiä sähkärille.


Täällä on vähän odoteltu. Tullaan silloin kun luvataan. Eiks je?

maanantai 11. lokakuuta 2010

Tarkastajan kiireet senkun jatkuvat

Tarkastajat Turakainen & Poika ovat joutuneet kovasti hommiin. Siksi he ovatkin jakaneet tehtäväalueita.


Perjantaina aamupäivästä tuli paikalle sähkäri. Mauno seurasi vieressä herkeämättä - ja sähkäri oli tietysti kissa-allergikko. Henkilökunta toki tarjoutui sulkemaan pojat oven taakse, mutta koska mitään oireita ei tullut, pojat saivat olla vapaana. Eppua tosin ei sähkäri olisi voinut vähempää kiinnostaa, se veteli päikkäreitä umpiunessa laatikkopinossa olohuoneessa Maunon tarkastaessa kytkentöjä.

Mutta kun muutaman tunnin päästä paikalle tuli putkari, totesi Eppu työvuoronsa alkaneen. Kun putkari laittoi pesukoneen liitäntöjä kuntoon Eppu seurasi tapahtumaa putkarin hihassa kiinni.

Pojat ovat siis jakaneet vastuualueet, kun tekemistä on nyt niin paljon. Mauno vastaa sähköpuolesta ja Eppu LVI-asioista.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

E niinkuin Eppu, Elli, Ery ja elegantti

Eilen oltiin pitkästä aikaa näyttelemässä Epun kanssa, Ery-Sydin näyttelyssä ED-areenalla Itä-Helsingissä. Eppu aavisti taas lähdön ja henkilökunta sai kaivaa sen Linnan alakerran nurkasta ja raahata kiljuvan kopan autoon. Uudet naapurit saivat ääninäytteen heti aamusta.

Paikalla häkkipaikat olivat vapaasti valittavissa kategorioittain joten Eppu pääsi samaan aikaan saapuneen Mäykysen Ellin viereen.


Elli oli kiukkutuulella, joten se sai viettää koko päivän häkissä joutumatta tuomarin pöydälle. Eppu sen sijaan pääsi edustamaan myös Mau-yhdistyksen rotupöytään, jossa kaverina oli myös jättimäinen eikä ollenkaan pelottava Mauno.


Eppu oli päivän ainoa mau ja tuomarina oli ruotsalainen Monika Bokström. Hän ei varsinaisesti lämmennyt Epun charmille ja jättikin Epun ilman sertiä, koska Eppu ei ollut hänen mielestään tarpeeksi elegantti eivätkä täplät näkyneet. Eleganssista voi olla eri mieltä, mutta toki täplien kohdalla hän oli aivan oikeassa, eikä henkilökunta varsinaisesti yllättynytkään tästä sertin epäämisestä, vaikka sitä hakemassa oltiinkin ja ensimmäisen kerran ilman jäätiinkin. GIP-titteli on siis edelleen kahden sertin päässä.


Tulkinta-arvaukset päivän setelistä:
Tyyppi: Exc. prop. (proportions), should be more elegant, exc. skin flap, nice paws.
Pää: Exc. wedged with nice profile, could have broader muzzle (rather pointed)
Silmät: Exc. almond shaped, exc. setting slanted, but a bit deep. Good colour.
Korvat: Exc. broad at base. Exc. set.
Turkki: Exc. silky fine texture. Nice fin (?) undercoat. Should have more spotted ghost markings.
Häntä: Exc. length & shape
Kunto: Exc. cond & temp.
Yleisvaikutelma: Should be more elegant and show more ghostmarkings in coat.
Arvostelutulos: Exc1 no certificate

tiistai 5. lokakuuta 2010

Tarkastaja Turakaisen kiireviikot

Nyt on Tarkastaja Turakaisella sen verran tiukka paikka, ettei ole oikein ehtinyt raportoimaan. Uudessa kodissa on jännää, on pahvilaatikkopinoja ja kaikenlaista muutakin roinaa pinottuna yksi huone täyteen, sitten on yksi pieni huone jossa asutaan, yksi jossa ramppaa kaikenlaista tyyppiä ja tapahtuu vaikka mitä, ja sitten on vielä yksi salainen huone mihin ei ole Tarkastaja päässyt ollenkaan vielä.

Keittiö on se jännin huone. Siellä on käynyt erilaisia asentajia ja ihmettelijöitä. Tänään henkilökunta levitteli seinille pahalta haisevaa tököttiä, mutta silti Tarkastajan piti olla seuraamassa toimitusta. Eihän sitä voi tarkastaa, jos ei näe toimitusta!


Suojamuoveista muodostui oikein jännittävä pieni kolo sokkelien varjoon.


Tarkastajalla on hieman henkilökuntaongelmia, Tarkastajan apulainen on kovin laiska ja tänäänkin tökötinlevityksen aikana veteli vain päiväunia niin että kuorsaus kuului.

Eilen paikalle tuotiin keittiötasot ja vaikka poikien huoneen ovi oli auki, pojat pysyttelivät nätisti kynnyksen toisella puolella. Oli vissiin sen verran jännittävää touhua, ettei tohtinut tulla sekaan. Muuten ajoittain pojat ovat kyllä osallistuneet kiitettävästi, erityisesti Eppu.

Roolit ovat hieman kääntyneet. Kun ennen Mauno oli se joka ryntäsi ovelle kun ovikello soi ja Eppu lonti sitten perässä tervehtimään vieraita kun ehti, on nyt Mauno se vetäytyvämpi joka tarkastelee tilannetta ja vieraita etäisyydeltä kun Eppu käy jo lipaisemassa sormenpäästä. Liekö sitten Epun ahkeran näyttelyreissaamisen ansiota, että se ei tunnu arastelevan vierasta tilannetta, ihmisiä ja paikkaa niinkuin Mauno.

Katsotaan miten käy kun ensimmäistä kertaa mennään pihalle, onko vielä niin että Mauno painelee kuin hirvi ja Eppu tärisee sylissä, vai onko Eppu saanut työmaalla uutta potkua sosiaaliseen olemukseensa.

perjantai 1. lokakuuta 2010

Koossa

Me ollaan hengissä, ja kaikki samassa paikassa. Mennyt viikko tai oikeastaan parikin, on ollut kaikille rankkaa, eikä tämä ihan heti tästä helpotu. Mutta nyt asutaan ja ollaan yhdessä paikassa, joten porukka on kasassa eikä poikien tarvitse enää odotella kaksin kotona henkilökuntaa kotiin raksalta.

Uusi paikka on ihmeellinen ja pojilla on ollut jännää. Ekana iltana piti vähän suhistellakin toisilleen, mutta sitten toinen päivä oli puolestaan suuren rakastamisen päivä ja oltiin niin halimussuja.


Nyt on meno tasaantunut hieman ja joka päivä pääsee erilaisiin paikkoihin tutustumaan. Tänään käytiin jo vähän parvekkeellakin kurkkimassa. Siellä piti olla häntä ihan pörröisenä.

Asutaan nyt kaikki yhdessä noin 8 neliön työhuoneessa ja sitten kun remppa etenee, päästään laajentamaan reviiriä. Jos jouluksi tulisi valmista...