torstai 26. toukokuuta 2011

Painovoima vaarassa

Nyt oli sellainen tilanne, että piti miettiä ottaako kuvan vai keskeyttääkö vaarallisen painovoiman uhmaamisen. Näytti siltä, että kohta kuuluisi kippis, koppis ja rämpsis ja sitten juoksisi kaksi pulloharjahäntäistä karvasuikeroa pitkin poikin.


Kuvaus voitti ja painovoima hävisi. Ei kuulunut mitään.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Maunokin osaa


Maunokin osaa nukkua rennosti, melkein niinkuin Eppu, mutta ei tosin ilman tukea keskellä lattiaa. Taitaa olla niin laiha, ettei pysy selällään ilman sivutukia. :D

maanantai 23. toukokuuta 2011

Ei mikään herne

Petivaatteita vaihtaessa sänkyyn ilmestyi kummallinen möykky. Maunonkin piti sitä tulla ihmettelemään. Mikälie alien.


Aikansa möykky vaelteli lakanan sisässä, kunnes alkoi puskea päätään ulos sängyn jalkopäästä.


Maunon piti sitäkin sitten mennä tutkailemaan, että mikä sieltä oikein on pynkeämässä ulos.


Ensin alien laittoi sauvamaisen ulokkeensa ulkoilmaan, ikäänkuin tunnustellakseen atmosfääriä.


Tadaa, herra Hernemieshän se sieltä ponnisti ulos, prinsessahenkilökunnan patjan muhkuroista.


Petivaatteiden vaihtopäivä paras päivä.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Ohhoh orvokkia!


Tuolta se tuli... ja tuonne se meni.


Henkilökunta oli päivän pois ja jätti pojille parvekkeen oven auki, sillä päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Pojat olivat selvästi nauttineet parvekkeesta ja Eppu oli (pahan) tapansa mukaan käynyt taas nyppimässä orvokkia. Muut parvekkeen kasvit saavat olla rauhassa, mutta orvokit eivät, Epulta. Maunoa nekään eivät kiinnosta. Nurkimmainen orvokkiraukka on käynyt lattialla jo useamman kerran ja menettänyt kaikki kukkansa.

Millähän senkin tavan Epulta pois kitkisi?

torstai 19. toukokuuta 2011

Iloinen jälleennäkeminen

Henkilökunta on ollut talven aikana kiireinen ja sen jälkeen saamaton ja sisustuksen loppuviimeistely on jäänyt roikkumaan muuton ja remontin jäljiltä. Huonekalut vielä hieman etsivät paikkaansa ja taulut puuttuvat seinältä ja muuta sellaista pientä... vastahan tässä on puolisen vuotta muutosta.

Koska huonekaluilla ei ole ollut paikkaa, on poikien tolppakin saanut levätä kiinnittämättä. Talven se vietti parvekkeella, keväällä sitä vähän viriteltiin sinne enne parvekekalustuksen saapumista niin että pikkuisen pääsi sen päällä tukkimiestyyliin peippailemaan ja nyt koitti vihdoin aika nostaa se pystyyn.

Jälleennäkeminen oli iloinen, Mauno kiipesi tolppaan vauhdilla heti kun se nostettiin pystyyn, jo ennenkuin se oli kiinni ja henkilökunta nappasi pikaisesti tolpasta otteen ettei se ehtinyt kaatua.


Sen jälkeen sitä onkin sitten kaahattu ylös ja alas, sitä vasten on venytelty ja teroiteltu kynsiä. Kun henkilökunta yritti passata kameraa hollille, ei tietenkään suostuttu muuta kuin ihmettelemään tolppaa niinkuin olisi muka epäselvää mitä sillä tehdään.

Kun kamerasta hellitti, Eppu ehti vetäisemään pikaiset, mutta henkilökunta ei ollut ajan tasalla, joten kameraan tarttui jotain söheröä, joka voisi olla elokuvasta sumuisten vuorten gorillat...


Eppu nyt ei ole ketterimmästä päästä, mutta kyllä sekin tolpan kiipeää kun vauhdin saa, Mauno vetää ihan ilman vauhtiakin.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Ilmiantaja lähipiirissä


Joku ketku paljasti hyvän piilopaikan!

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Nojailua

Joskus on pehmeä tyyny mihin nojata...


Ja joskus täytyy tyytyä omaan nyrkkiin...


Henkilökunnan suureksi hämmästykseksi molemmat pojista nukkuvat usein Linnan katolla pää puisen laidan päällä tai sen yli roikkuen. Luulisi, että se olisi kovin epämukavaa. Mutta ilmeisesti ei, kun sitä niin usein harrastetaan.

Ihminen ei ymmärrä kaikkea.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Kellahdus

Jos joku eilen ihmetteli kadonnutta postausta – täällä tai muissa Blogspotin blogeissa – syy oli Bloggerista löytyneessä tietoturva-aukossa, jota sitten ilmeisesti korjattiin niin että eilisiä juttuja hävisi. Nyt ne ovat takaisin, eli Päivystäjä Pääkkönenkin tuli takaisin paikoilleen.

Se oli Bloggeri kun kellahti, ei Eppu. Tai no, molemmat.

torstai 12. toukokuuta 2011

Päivystäjä Pääkkönen

Tarkastaja Turakainen on siirtynyt kesätyöhommiin ja ryhtynyt Päivystäjä Pääkköseksi.


Päivystäjä on vallannut tornin itselleen ja päivystää sieltä pihapiirin puluja, västäräkkejä, rastaita ja muita pikkulintuja. Päivystäjä on ottanut lähinnä iltavuoron itselleen, päivällä on liian kuuma. Puoliltaöin henkilökunta yleensä komentaa Päivystäjän sisälle, että saa oven kiinni.


Keskittynyt katse ei hämäänny yhdestä valokuvaajasta, Päivystäjä ei virkatehtävissä hairahda.


... paitsi jos se kuvaaja tunkee ihan nokkaan kiinni.


Samaan aikaan toisaalla Poika nukkuu selällään Linnan katolla... kesäduunit ei teiniä kiinnosta.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Tmi Maunon ja Epun Murkina

Postipoika kuljetti jälleen eilen ainakin tonnin painavan paketin Saksanmaalta pojille evästä. Onneksi henkilökunta sattui olemaan kotosalla ovikellon soidessa, ettei tarvinnut kävellen pakettia postista raahata. Luksusta!

Paketin avaaminen on tietysti Tarkastaja Turakaisen valvonnassa tapahtuva toimenpide.


Ja Poikakin osallistuu. Tässä paketissa oli vain purkkiruokaa, raksut meillä tilataan erikseen Englannista, kun meillä käy vain lääkäriraksut.


Tarkastajat Turakainen ja Poika tarkastavat ensin ruokakaapin, että se on varmasti tyhjä ja siivottu edellisistä ruuista ja uudet voi latoa tilalle.


Kun kaappi on tarkastettu ja täytettäväksi hyväksytty, henkilökunta latoo purkeista sekalaiseen järjestykseen sekoitettuja pinoja, joista sitten arvotaan kulloisenkin hetken ruoka. Sieltä ne sitten pino kerrallaan häviävät ja noin 3 kk päästä on aika jälleen tilata uusi satsi (noin sadalla eurolla).


Kun eräs lukija kysyi niin tässä vastaus, mitä meillä nykyään syödään: erilaisia purkkiruokia, pääosin merkeiltä Feline Porta 21, Miamor, Cosma, Almo Nature ja Applaws sekä paria laatua pussiruokaa. Pääosin kastikkeettomia (ainoita kastikkeellisia ovat nuo Miamorin pussukat) ja pääruoka-aineina kana ja tonnari. Lisänä sitten fasaania, vasikkaa ja jopa toisessa Applawsin pussiruuassa olevaa strutsia. Ruuat ovat pääosin ihan fileetä, Miamorin pussukat nokareita kastikkeessa ja ainoa meillä kelpaava patee, Miamorin fasaani.

Mauno on siis allerginen lohelle, soijalle, munalle, maissille ja riisille ja niitä pyritään välttämään. Noista osassa on riisiä 1 % ja se on muutenkin melkein se vaikeimmin välteltävä osuus, mutta kohtuullisen hyvin Maunon allergia pysyy aisoissa. Aina joskus tulee takapakkia ja kintusta löytyy ärtynyt kohta tai toinen silmänpielus punottaa, silloin annetaan päivänä tai kahtena puolikas kortisonitabletti ja sillä vaiva hoituu nopsaan pois.

Raksut ovat Hill's Prescription Diet d/d, papu ja peura, ja se maistuu molemmille pojille. Raksuja pojat saavat kerran päivässä kourallisen kimppaan, useimmiten henkilökunta heittelee raksut kerrallaan poikien noudettavaksi niin tulee jumppaa ja aktivointia samalla. Lisäksi raksuja nakataan keittiön lattialle henkilökunnan poistuessa ulos, jolloin aktiivisimmat ovikyttääjät saadaan pois ovelta tunkemasta ulos.

Raakalihasta on valitettavasti jouduttu melkolailla luopumaan, sillä Epun vatsa ei kestä sitä enää. Liha-annoksen jälkeen tulee melkein samantien OI-JOI-JOI, joten se siitä. Vaiva on suvussa kulkevaa, harmi vaan että sattui Epunkin kohdalle. Pieniä nokareita silloin tällöin voi kuitenkin antaa. Lisäksi noin kerran viikossa pyritään pitämään sei-päivä, jolloin Mauno saa suurinta herkkuaan keitettynä.

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Aurinkoista äitienpäivää!

Mauno ja Eppu toivottavat aurinkoista ja lämmintä äitienpäivää äideilleen Neffille ja Cleolle sekä "kasvatusäideilleen" Raijalle & Annikalle ja Elinalle & Päiville! Henkilökunta kiittää kaikkia parhaista mahdollisista pojista!


Meillä äitienpäivää vietetään parveketta sisustaen. Kalustus on paikallaan ja maalattu, nyt on pehmikkeiden vuoro eli patja ja tyynyt pitäisi päällystää ja lattialle ja kiipeilyhyllyyn saada matto. Pojat valitettavasti joutuvat sen myötä luopumaan leikkitunneleistaan, mutta ehkä kalustettu parveke tuo jotain tilalle.

perjantai 6. toukokuuta 2011

Huuhkaja?

Ettei vaan olisi yksi niistä Foorumin huuhkajanpojista eksynyt tänne meille?

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kriminaali-Mauno

Tiedättehän Kissojen Lain, että se minkä henkilökunta kissoille ostaa tai rakentaa, siihen ei tule koskeman?

No, nyt meillä on sitten sitä lakia rikottu. Ensin oltiin muka niin lainkuuliaisia, mutta kyllähän se sitten lipsahti.

Ensin tönötettiin vaan puolivälissä...


Mutta sitten karjuttiin puluille jo ihan ylimmältä hyllyltä.


Tai ehkä haukoteltiin kuitenkin.

Eilen parvekkeelle rakentui hyllyn lisäksi myös penkki, ja sitten kun se on maalattu ja pehmustettu ja aurinko paistaa lämpimästi niin me otetaan siinä päikkärit porukalla!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Järkyttäviä uutisia!

Tänään koitti jälleen vuoden urakka eli poikien rokotuspäivä. Pojat saatiin jallitettua koppiin kohtuullisen näppärästi ja matka taittui mukavasti autolla.

Ensin rokotuspallille Mauno, joka taattuun tapaansa oli raivoisa kiukkupää ja alkoi suhisemaan jo odotellessa. Sitä ei siis tutkittu eikä punnittu, kopasta purettiin katto, pään päälle heitettiin peitto ja herra sai piikin persuuksiin ja se oli siinä. Nätti on kuulemma, kahden metrin päästä lausuttuna, arvio herrasta.

Mutta sitten Eppu. Tämä on kuulkaa järkyttävää.


Eppu kun oli kiltisti, joutui oikein tutkittavaksi ja vaa'allekin. Ja hui kauhistus, paino oli vain 6,0 kg, kun se joulukuussa rabiesrokotuksilla oli 6,5 kg. Puoli kiloa on haihtunut taivaan tuuliin ja sen myötä myös titteli Suomen Suurimpana Mauna! Nyt titteliä taitaa pitää hallussaan velipoika Emir, joka kuulemma pari kuukautta sitten sydänultrassa oli ollut 6,3 kg.

Muuten Eppu oli kiltti, komea ja hyväkuntoinen. Pikkuisen oli hammaskiveä, mutta ei niin paljon että tarvitsisi poistaa vielä.

Mitään erityistä laihdutuskuuria ei ole vietetty, itse asiassa henkilökunta ei ollut laihtumista edes huomannut kunnes sekä kasvattaja Päivi että toinen vierailija kommentoivat heti ovella, että Eppu on laihtunut. Ilmeisesti kyse on aikuistumisen tuomisesta kiinteytymisestä ja solakoitumisesta. Eppu onkin nyt oikein sutjakka nuorimies. Tällä tiellä pyritään jatkamaan.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Tassut ojossa vappua

Herrat viettävät rauhallista vappupäivää, pötkötellen ja käyskennellen parvekkeella - ei toki kiipeilyhyllyssä, paitsi Eppu raksujen kannustamana - ihan niinkuin ei työväen juhla olisikaan.Epulta sentään irtoaa pieni tassutervehdys, sekin vähän vahingossa.