Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2011.

Pallopää Paneelissa

Kuva
Latvialainen kuvaaja Tessa oli paikalla Jelgavan näyttelyssä ja Eppukin kävi hänen kuvattavanaan. Kuvia ei olla vielä saatu, mutta Paneelista oli sunnuntailta yksi kuva Eppulista. Eppu-raukka näyttää ihan kauhistuneelta silmät pyöreänä... no, onneksi tätä ei varmaankaan tarvitse Epun enää kokea.

Vieraaksi näytelmään?

Olin jo aiemmin ajatellut postata jutun kissanäyttelyssä vierailemisesta, mutta nyt sain siihen vauhtia Geraniumin kyseltyä edellisen jutun kommenteissa. Eli, kiinnostaisiko vierailu kissanäyttelyssä? Tässä vähän eväitä. Kissanäyttelyitä järjestetään eri paikkakunnilla, viralliset Fifen/Kissaliiton alaiset näyttelyt löytyvät täältä: http://www.kissaliitto.fi/nayttelyt. Virallisten näyttelyjen lisäksi järjestetään Esittelynäyttelyitä (niissä ei kisata titteleistä ja serteistä vaan esitellään kissarotuja ja ne ovat yleensä rotujärjestöjen järjestämiä) ja sen lisäksi myös kaksi muuta kansainvälistä organisaatiota, CFA ja TICA, järjestävät näyttelyitä. Kissanäyttelyyn ovat vieraat tervetulleita, pääsymaksut ovat yleensä muutaman euron luokkaa. Lisäksi kissanomistajien kannattaa varata mukaan rahaa myös mahdollisille ostoksille, näyttelyissä on yleensä myyjiä, sekä kaupallisia että esimerkiksi rotuyhdistyksiä, jotka myyvät erilaisia tavaroita niin kissoille kuin omistajillekin. Kissoj

Jelgavan setelit

Kuva
No niin, tässä myös setelit Jelgavasta, ja arvottavia kohtia onkin pitkästä aikaa reippaasti, eli arvauksia kehiin, setelit suuremmaksi klikkauksella. (Edit: Kiitos Päivi avusta!) Vasemmalla lauantai ja Eric Reijers, oikealla sunnuntai ja Francoise Milcent-Dubois. Tyyppi: Super strong & large / Strong large musculous body Pää: Ex broad & lovely forehead / correct wedge as well as the profile Silmät: Ex size, good look, nice colour / Nice look but a bit pale Korvat: Ex set and open at base / Medium size lovely shape Turkki: Fine short (shut?) shiny ex smoke / SUMMER COAT but nice colour & contrast Häntä: Long & fine(?) with a tip(?) / correct shape but not perfect at the tipKunto: Super / Ex condition Yleisvaikutelma: Sweet & relaxed / Ex good boy Arvosana: CAPS / CAPS

Kotimaa kun taakse jäi...

Kuva
  Perjantaina koitti aika hypätä satamasta kyytiin ja suunnata kohti Baltiaa ja Jelgavan näyttelyä Etelä-Latviassa. Matka alkoi aamulla ennen yhdeksää kun lastasimme tavarat satamassa Matka Saarenpään bussin kyytiin. Eppu joutui valitettavasti matkustamaan lahden yli Tallinnaan bussissa laivan autokannella muiden kissojen kanssa, kun henkilökunta paistatteli päivää aurinkokannella. Tallinnassa sitten pakkauduimme kaikki bussiin ja matka etelään alkoi. Toiset matkustivat turistiluokassa... Toiset bisnesluokassa. Matkasimme Pärnun kautta Riikaan, jossa majapaikkamme Days hotel sijaitsi. Päivä oli kuuma, yli kolmekymmentä astetta läpi koko reitin, mutta bussi oli onneksi ilmastoitu. Perille saavuimme hieman ennen seitsemää illalla, eli noin 10 tunnin matkanteon jälkeen melkoisen väsyneinä. Ilta kuluikin hotellin televisiosta CNN:ltä Oslon tapahtumia seuraillessa ja Epun kasvattajaa Päiviä odotellessa, joka saapuikin hieman ennen puoltayötä lentäen. Mukana piti seurata Epun isoiso

Harjoitusleiri

Kuva
Latvianmatka lähestyy ja Eppu on aloittanut kuivaharjoittelun. Kasvattajalta saatiin lainaksi reissuun kevythäkki ja sitä on kotona mallailtu ja annettu vähän omia tuoksuja kotoistamiseksi. Mauno selvästi tietää ettei teltta ole sitä varten ja on jättänyt sen pääosin aika vähäiselle huomiolle, mutta Eppu on nautiskellut siellä useammatkin unet. Katsotaan miten uni maittaa kun päästään tositoimiin viikonoppuna.

Sisäsauma

Kuva
Ei siellä ole vetskaria. Henkilökunta on koittanut. Kai se on uskottava kun parikin ihmistä on siitä sanonut: Mauno on lihonut. Kuulemma. Tai siis miehistynyt. Selkä levennyt ja pääkin. Ottaa Eppua kiinni massassa. Johan se on aikakin, 3,5 vuotta mittarissa kohta, miehistyä.

Valo yössä

Kuva
Silmistä oikein loistaa älykkyys... No ei sitä väsyneenä voi kaikkea muistaa. Niinkuin vaikka vetää kieltä sisään sen jälkeen kun on putsinut turkkiaan.

Tarkastaja Turakainen hifikeikalla

Kuva
Tässä joku aika sitten suoritettiin taloudessa hifilaitteistojen päivitystä ja huoltotoimenpiteitä. Tarkastaja Turakainen oli luonnollisesti tapahtumien keskipisteessä. Savun hälvettyä tarkastamme kytkennät... Itse Turakaisen hääriessä kytkentöjen parissa, apupoika tarkkaili tilannetta hieman kauempaa, mutta herkeämättä toki myös. Lopuksi kytkennät tarkastettiin vielä päällisin puolin ja annettiin henkilökunnalle lupa sulkea työmaa ja työntää kaappi takaisin.  

Pupustelu jatkuu

Kuva
Poikien pupustelulle ei näy loppua, yhä edelleen se kaverin syli vetää puoleensa. Nyt tosin on siirrytty lattialta nojatuoliin. Helteiden myötä on alkanut infernaalinen karvanlähtö. Molemmilta lähtee karvaa tukuittain, kun vain koskeekin. Epussa se tietysti näkyy, kun vaalea aluskarva jää mustalle pintakarvalle. Sen lisäksi se näkyy kämpässä, imuroida saisi parikin kertaa päivässä. Ikävintä karvanlähdön ajoituksessa on se, että ensi viikolla ollaan lähdössä näyttelemään Latviaan ja hakemaan viimeisen luokan pakollisia ulkomaansertejä. Toivottavasti tuomarit eivät rokota irtokarvoista sillä niistä ei pääse eroon millään, kiinni jäädään jos tuomari Eppuun koskee... ja lauantaiksi saimme vielä ihan lempituomarimme Eric Reijersin, joten odotukset ovat korkealla.

Jätti-Maunon paluu

Kuva
Aito ja alkuperäinen Jätti-Mauno kiertää kissanäyttelyitä Mau-yhdistyksen roll-upissa, mutta nyt sille on ilmaantunut kilpailija, Jätti-Mauno II. Henkilökunta tilasi kaksi canvas-taulua Maunon kuvista, tässä on se toinen ja se joka ei jäänyt kotiin, vaan matkasi edelleen Maunon isän Simban kotiin.  Toinen odottaa ripustusta henkilökunnan makuuhuoneessa. (Kuvissa taulussa on kuplamuovi päällä, siksi hailakat värit.)

Laiskiainen puussa

Kuva
... no, tyynyllä ehkä kuitenkin. Taloudessa on huonosti vaakasuuntaisi puupaikkoja, eli laiskiaisen biodiversiteetti on hieman vaillinainen, joten pitää keksiä vaihtoehtoisia paikkoja. Laiskiainen on sopeutuva laji.

Pökköä pesään

Kuva
Kaverin pylly on kaikkia maailman untuvatyynyjä miljoona kertaa parempi päänalunen.   Maailmojasyleilevä yin ja yang, täydellinen tasapaino ja rauha. Bring it on! When the going gets tough, the Egyptians get going! Ulkona on +30° C, sisällä varmaan ainakin sama ja epyktiläiset ei ole millänsäkään, halirulla vaan tiukkenee. Henkilökunnalle riittäisi kyllä vähemmänkin...

Vähän touhuakin

Kuva
Vaikka pääosin onkin vaan maattu lötköpötköinä koko sakki, on täällä vähän touhuttukin. Henkilökunta sai postipaketin ja kas, siitähän irtosi se perinteinen huvi. Laatikko on juuri sopivan pitkulainen erityisesti Herra Vanpyyrin päiväunille.

Lämpö ja läheisyys jatkuu

Kuva
Kun Musta tuossa eilisen postauksen jälkeen kyseli, että miten te pojat jaksatte olla niin kylkimyyryä näillä keleillä niin kyllähän me jaksetaan! Vaikka kuinka! Enemmän kuin koskaan, itse asiassa. Koskaan ei ole liian kuuma kaivaa pää toisen massukarvoihin ja ottaa päikkärit kimpassa!

Lämpöriippumatonta läheisyyttä

Kuva
Ei haittaa vaikka lämmin onkin, kaverin kainalo kelpaa silti! No photos please! Damn paparazzi! Niin herkkää...

Ei kuumuutta kummempaa

Kuva
Eppu köllöttää parvekkeen sohvalla... Ja Mauno nukkuu silmät auki olohuoneessa. Ei meille sen kummempaa kuulu. Kuumuutta vaan.

Mikko etsii kotia!

Kuva
2-vuotiaalle kastroidulle pronssitäplikkäälle egyptinmaupojalle Mikolle pitäisi löytyä uusi koti. :-( Valitettavasti yhteiselo kaverikissan kanssa nykyisessä kodissa on käynyt vaikeaksi. Ensiapuna on yritetty Mikon kastrointia, mutta tilanne ei ole parantunut. Mikolla ei vaikuta mitään ongelmaa itsellään olevan, mutta kaveri ei häntä enää sulata. Tämän kuluneen reilun puolen vuoden aikana Mikko on kesyyntynyt kohtalaisen mukavasti, tulee oman ihmisensä syliin kehräämään ja tykkää kovasti huomiosta ja rapsuttelusta. Ruoka maistuu monipuolisesti. Mikko tarvitsisi kodin, jossa se saisi olla ainoa kissa. Kodissa olisi rauhallista, ei pieniä lapsia. Uudella omistajalla olisi hyvä olla aiempaa kokemusta kissoista. Jos voisit tarjota Mikolle hyvän kodin, tai tiedät jonkun, joka voisi, otahan yhteyttä vaikkapa sähköpostilla (ilman alaviivoja). Rekisteripaperit löytyvät, mutta näyttelijäksi Mikosta ei ole. MIKOLLE ON ALUSTAVASTI LÖYTYNYT UUSI KOTI JA SEURAAMME TILANNETTA. TÄLLÄ

Röökillä

Kuva
Henkilökunnan puutarhainnostus valtaa tilaa poikien kiipeilytelineestä. Mauno ja tupakka Mauno on lähinnä sen näköinen, että vie ne saakelin rehusi hittoon täältä meidän hoodeilta, mutta ainakaan vielä se ei ole ryhtynyt tuumasta toimeen ja tiputtanut koristetupakkaa alas. Ehkä jonain päivänä kuuluu täp täp täp ja kops...