lauantai 31. lokakuuta 2015

Kurpparijuhlaa!

Hauskaa Halloweenia vaan kaikille! Ja mustien kissojen päivää, vai miten se meni.


Meillä vähän (joulua ajatellen, ehkä) reenailtiin tämmöistä hieman lavastetumpaa kuvausta, mutta eihän se oikein ottanut tuulta alleen. Pojat eivät olleet hirveän kiinnostuneita kurpitsasta, varsinkaan Eppu – ja tietysti tarkoitus oli saada ennenkaikkea musta kissa kurpitsakuviin. Eppua ei juurikaan vähemmän olisi voinut kiinnostaa. Mauno siksi dominoi myös näissä kuvissa, kun Eppu jää varjona taustalle.


Henkilökunta olisi kyllä tarvinnut assistentin houkuttelemaan poikia kuviin jollain huiskalla tai muulla, tai edes nostelemaan poikia kuvauspaikalle, jolta karkailtiin ihan kiitettävän aktiivisesti. Tai sitten vaan möllötettiin toisessa päädyssä kaapistoa eikä menty lähellekään kurpitsaa.


Joutui ehkä käyttämään jotain houkuttimia...


Ja kas, sieltähän se raksu tipahtaakin melkein suoraan kämmenelle...


Tästä kuvasta vähän näkee, että jonkinlaista haamutäplitystä Epullakin on tallella, kun valo oikein sopivasta kulmasta osuu. Ja ne kuuluisat mau-läpykät eli takajalkojen edessä nivusissa olevat nahkalerpakkeet, jotka antavat potkua hyppyihin, venytyksiin ja juoksuvauhtiin – onhan sanottu että mau on nopein kesykissaroduista. Noiden läpyköiden vuoksi monasti saatetaan myös äkkikatsomalta tuomita kissa lihavaksi, vaikka totuus voi olla toista (voi olla sitä toistakin...) ja se oikea vatsan linja kaartaa paljon korkeammalta kuin nuo läpyskät.


Tulihan taas kokeiltua. Ja muistutettua itselleen, että joko a) joulukuvausten on alettava jo piakkoin, jotta ehditään saamaan edes joku käyttökelpoinen kuva jouluksi tai b) unohdettava ajatus järjestetyistä joulukuvista.

perjantai 30. lokakuuta 2015

Pussukassa

Maunolla on kauden trendivärissä oleva uusi makuupussi. Joskus käy niin hyvä tuuri, että postissa tulee muutakin kuin niitä saksalaisvalmisteisia pahvilaatikoita ja nyt kävikin oikein munkki, kun tuli tilava makuupussi.


Täysin ei voi kuitenkaan rentoutua, koska taustalla vaanii Pastamuntteri! Muntteri tulee ja istuu päälle ja sitähän ei voi sietää, siitä tulee ärinää, kivahtelua ja lopuksi joku saa lättyyn.


Ehti Mauno pussukassa kyllä pienetkin unoset silti ottaa, vaikka nyt muutaman päivän jälkeen pussukan suosio on jo hiipumassa. Onneksi kuski toi tänään saksalaisen laatikon, joten jahka henkilökunta saa aikaiseksi purkaa sen sisällön kaappiin, voi vaihtaa maisemaa.

perjantai 23. lokakuuta 2015

Lokakuun valo

Valo on kutistunut pieniksi läikiksi. Kyllä kissa läikät löytää.

Nukuttaakin.


Nyt kuuluu jotain.


Pakko kääntyä katsomaan.


Kissojen kuvaus käy taas päivä päivältä haasteellisemmaksi. Sunnuntaina kelloja käännetään taaksepäin, illat pimenevät päivä päivältä. Voisi vaipua talvihorrokseen.

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Aurinkopesula

Aurinko paistaa sisään olohuoneen ikkunasta ja lämmittää karvavuoratun huopapesän entistä lämpöisemmäksi. Kun karvapesän vielä täyttää kaksi karvaista rakasta, on lämpöä vieläkin enemmän.

Pojilla oli aurinkopesut menossa kun henkilökunta hyökkäsi kameran kanssa häiriköimään. Perusteellinen pesu tietysti edelsi päiväunille asettautumista, molemmat pesivät toisiaan vuorotellen ja yhtä aikaa.Kun vielä korvannipukatkin on pesty, voi asettautua levolle. Ja alkaa kuorsaamaan, pihisemään ja puhisemaan.

lauantai 3. lokakuuta 2015

Laatikkopäivä

Tällä viikolla oli taas onnen päivä kun Saksasta saapui pahvilaatikollinen ruokaa. Ison laatikon sisässä oli myös pienempiä laatikoita, joihin pojat pääsivät tutustumaan.

Eppu tarkasteli ensin laatikkoa ulkopuolelta.


Sitten koeistunta. Vähän on piukan kokoinen, ei mahdu pötköttämään. Napakka mitoitus.


Mauno saapui paikalle tutkimaan pikkulaatikoita myös. Eppu tutkailee huolestuneena vierestä viekö Mauno laatikkopaikan.


Kaboom! X-hyppy tunkeilijan päälle eikä taatusti vie laatikkoa!


Tähän loppui henkilökunnan kameran suorituskyky. Pojat vetivät kunnon rallit ja henkilökunta vetäytyi keskipisteestä.