torstai 31. joulukuuta 2015

Heihei 2015!

Meidän vuosi 2015 oli aika tapahtumaton, kun ei enää kuljeta näyttelyissä tai muutenkaan kodin ulkopuolella. Ei uusia jäseniä eikä onneksi vanhojen poistumiakaan. Pojat olivat terveinä vuoden, lääkärissä käytiin vain rokotuksilla ja loppuvuodesta Eppu hammaskivenpoistossa. Muuten vietettiin tavallista keski-ikäistä kotielämää. Henkilökunta vähän liesusi ja kävi kuvailemassa niin Ausaren kuin Iltavillinkin pentuloita sekä Naukulan asukkeja ja muutamassa näyttelyssäkin vieraana poiketen.

Nyt vaihdetaan vuotta rauhallisesti lökötellen, pojat sei-katkarapu-herkkuateriaa sulatellen ja henkilökunta töitä tehden. Ulkona paukkuvat raketit, vaan se ei meitä haittaa.


Me toivotetaan porukalla
RAUHALLISTA, RENTOA, RIEHAKASTA JA VÄHÄN RÄYHÄKÄSTÄKIN UUTTA VUOTTA! 
RAKKAUTTA JA RAKETTEJA KAIKILLE!

tiistai 29. joulukuuta 2015

Petojen merkit

Joulun alla Peipponen pääsi hampaiden putsinkiin ja siitähän seurasi tietysti aikamoinen härdelli, kuten tavallista vetskukeikkojen ohessa. Ensin henkilökuntaa huoletti se, että herraa piti paastottaa. Ei kovin helppo nakki, varsinkaan aamusta, kun henkilökunta haluaisi vielä nukkua. Piina olikin melkoista, kunnes henkilökunta keksi nostaa kopan pois kaapista ja esille. Sen jälkeen ei Eppua näkynyt.

Kun tuli aika lähteä, Eppu oli jo siirtynyt sängyn alta vaivihkaa hiljakseen makuuhuoneen nojatuoliin nukkumaan, joten siitä vai passiivista vastarintaa tehneen velton kasan kaavittua koppaan melko helposti. Matkasimme bussilla pienen matkan hiljaisuuden vallitessa ja Eppu pääsi nopeasti vastaanotolle. Kopasta Eppu kipattiin ulos, tutkittiin ja todettiin päällisin puolin oikein hyvinvoivaksi ja sitten piikki persuuksille ja omaan boksiin unta odottamaan. Nouto sitten parin tunnin päästä.

Kotona odottikin sitten taas se tuttu vanha suhiseva peto. Mauno oli heti ovenavauksesta tutussa raivotilassa ja henkilökunta sulkeutuikin oven taakse makuuhuoneeseen Epun kanssa ottamaan heti kärkeen pienet päikkärit, vaikka Eppu jo hereillä tullessa olikin. Kun Eppu halusi ulos makuuhuoneesta, kävi Mauno raivolla päälle. Sen jälkeen Mauno sai mennä makuuhuoneeseen penaltyboxiin ja totuttelemaan Epun poikkeavaan hajuun. Tätä jatkui koko ilta, huoneita vaihdellen. Välillä Maunolla oli oma boksi hiekkoineen ja ruokineen työhuoneessa, kun raivo ei vaan laantunut.


Yö meni suht rauhallisesti, mutta kevyt vihanpito jatkui useamman päivän pikkuhiljaa laantuen. Pääosin oli rauhallista, mutta normaalisti puhinalla ja pienellä purputuksella menevät painileikit saivat aina välillä Maunon suhisemaan ja murisemaan. Omituisia muistamattomuuskohtauksia myös ilmeni: Mauno nukkui nojatuolissa aivan rauhassa Epun pyllyyn nojaten, heräsi, nosti päätään ja suhisi tyynylleen. Hölmö.


Ja se Epun pedon merkki sitten? Herra on hieman laihtunut edellisestä kerrasta ja painoi nyt nätit 6,66 kg. Vetsku oli kirjoittanut kuitenkin papereihin "pulska", vaikka henkilökunta on kyllä siitä pulskuudesta eri mieltä, isohan poika on, mutta ennemminkin lihaksikkaan timmi kylläkin. Velttoa plösöä ei ole missään, kun poika seisoo ryhdikkäästi.

Ikävä kyllä tämä sama rumba tulee toistumaan ensi viikolla. Rtg-kuva paljasti, että Epulta pitää poistaa pari pikkiriikkistä hammasta, joissa on juurivaurioita. Eli taas mennään ja palataan suhinoiden pariin.

lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluräyhää

Joulu on ohi ja voidaan siirtyä tavoitteellisista kuvista taas hetken räpsyihin. Tällä kertaa pojat intoutuivat painiin petivaatteiden vaihdon yhteydessä, kuten tavallista.

Mauno edusti jouluaaton herrasmiesmäisesti punainen rusetti kaulassa, mutta ehkä painihetken iskiessä herrasmiesmäisyys heitettiin nurkkaan hetkeksi.


Tuttuun tapaan paini sisälsi myös pusuttelua. Täytyyhän sitä kaveria välillä rauhoitella, ettei tässä ihan tosissaan olla. Tätä voisi soveltaa myös ihmiset nakkikioskilla.


Välillä piti vähän poseeratakin.


Ja niinkuin aina poseerauskuvissa, kun kaikki on muuten hyvin, on ilme se joka tuhoaa idyllin. Tässäkin melkein joulukorttikuva, mutta pitäähän sitä tuijottaa maanisesti kaukaisuuteen. Tai ehkä sieltä on juuri saapumassa hurja Pastamuntteri, joka pitää selättää...


torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24

Toivotamme kaikille lukijoillemme rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa! Köllötelkää ja nauttikaa!

t. Mauno, Eppu ja henkilökunta


(ei hätää, Tarkastaja Turakainen pitää kyllä vahtia)


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23


Eppua tuli syytettyä plösö-istunnasta. No, Mauno ystävällisesti päätti antaa vähän ryhtiä kaverille. Maunohan on kova kisaaja Pyllynhaukkauksessa. Mestari ihan.


Toimis! Nam.

tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22

Tähän tämmöiset seminätit vähän urpot poset. Nyt ollaan jo loppusuoralla.

maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21


[ tähän valitsemasi joululaulu ]

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20


Nukuttais, mut oho, tuli Hullu Hyökkääjä. Nyt ei kerkeä posettaa, pitää ottaa matsi.


Nyt ei kyllä Mauno huomaa, ihan on Peipponen piilossa. Ja valmiina hyökkäämään.


lauantai 19. joulukuuta 2015

Luukku 19


Kyllä, kissat nukkuvat noin 16 tuntia vuorokaudessa. Ainakin. Mauno ei nuku, siispä minä nukun Maunonkin puolesta. Kohta mennään taas.


perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18

Hei Pukki, kurvaas tätä kautta kans! o/


No ei sit. Peseydyn sit. Unia varten. Ei jaksa enää.


torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17


Mutta kylläpä tämä poseeraaminen on raskasta puuhaa. Pitää välillä laskeutua korokkeelta lepäämään.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Luukku 16


Pitäähän sitä Maunonkin, kun Eppukin hymyili. Maunon hymy on tosin hieman reippaampi ja railakkaampi, suorastaan naurahdus, verrattuna Epun viekoittelevaan flirttiin.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15


Siellä sitä köllötellään lampaantaljakylvyssä. Ihan melkein sekunnin hereillä.


maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14


Yhteiskuva. Niitä harvoja, joissa on muutakin kuin syheröä suttua.

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13


Luulitte valon juhlaksi. Ei oo. Mustan Mököttäjän päivä on.

lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12

Kokeillaas, jos valerianahiiri auttais vähän mielenkiinnon luomisessa. Sen verran näköjään auttaa, että lähelle koristeita tullaan, mutta katse on kyllä jossain ihan muualla.


Jaahas, kannatti se ehkä huolestuneena katsella sinne sivulle, sieltähän tuli rosmo. Se siitä hiirten käytöstä.

perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11


Ai miksi pitäisi tulla pois sängyn alta? Täällä on paljon kivempaa! Ei tarvita valoja eikä jouluhärpäkkeitä, paljon parempi party menossa täällä! Mitä kuvauksia? Ei kiinnosta!

torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10


Niin on taas jouluisen nätti ilme. Kieli kun jää ulos suusta, se on aina heti viksumman näköistä. NOT. No, ei se paranna asiaa, että lapaan on just nuoltu märkä läikkä.

Joku siinä kutkaa. Onneksi on raaputin omasta takaa.


keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9


Jättiläinen lähti liikenteeseen. Siinä on kuusetkin pikkuisia kun Iso Herra lähtee reissuun. Lattialla saattai olla jotain tai joku, jonka kimppuun piti hyökätä. Tai sitten muuten vaan lähteä litomaan studiolta.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8


Vauva. Meillä on täällä tällainen vauvakissakin.


Sopivasta kuvakulmasta veteraani-ikäinen Mauno onnistuu näyttämään ihan penskalta.

Kuvakulma muuttui kun henkilökunta vajosi lattialle hiki päässä. Raskasta hommaa tuo kissakuvaaminen. Ehkä pienellä tilalla ja valoillakin oli osansa, mutta kyllä siinä ihan oikeasti hikeä pukkasi.

maanantai 7. joulukuuta 2015

Luukku 7


Istun tässä näin mukavan pehmoisen näköisenä eli plösönä. No istu itte ei-plösön ryhdikkäästi tämmöisellä pehmeällä alustalla. Tai edes kovalla.

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6

Oi maamme Suooooo-mi... ja vähän Epykti kans...


Rauhallista ja jäykkää itsenäisyyspäivää! Ei ilakoida eikä riehuta, ei kuulu kulttuuriin. Hyvät pönötykset!

Kuvausstudio purettiin perjantaina, sillä mennään mitä on annettu. Tänäkään vuonna ei syntynyt Sitä Yhtä Kuvaa, mutta paljon keskinkertaista, jokunen hauska epäonnistuminen ja muutama ihan söötti. Sitten niitä jotka meni suoraan roskiin. Mutta sellaista elämä on.

lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku 5


Tuttuun tapaan mukana oli myös hyvää joulun rähinähenkeä, ja mallit ryhtyivät välillä poseeraamista kiinnostavampaan painipuuhaan. Ei tästä ehkä korttia saa, vaikka mukana on myös yksi joulukoriste.

Kun meno yltyi kovaksi, sai henkilökunta ihan tosissaan suojella noita herkkiä paperisia koristuksia. Ei siis sellaisia ensi vuonna, ellei yritetä saada näitä pysymään hengissä ensi kertaan. Kuusi tosin koki kovia, se löytyi ruttaantuneena ja litimärkänä, joku sitä jo ehti maistella jossain välissä.

perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4


Hyvä Suippo sanottais suomeksi, mutta tuomarit kirjoittavat englantia ja sanovat excellent tapering. Maun hännänpään siis kuuluu olla loppua kohti kapeneva ja Epulla se toteutuu erinomaisesti. Herra väsyi kuvauksissa ja enää häntä pysyi pystyssä.

torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3


Ei, en halua osallistua mihinkään kuvauksiin. Täällä peiton alla on paljon kivempaa.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2

Jaa hymyillä pitäisi?


Henkilökunta on melkein luopunut ajatuksesta saada Se Yksi joulukuva, joten jaetaan nyt sitten näitä otoksia joulukalenterimaisesti matkan varrella. Ei voi ihan luvata, että joka päivä luukku aukeaa, mutta yritetään!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Luukku 1

Kun kerran käskettiin hymyillä kuvissa...


Mukavaa joulukuun alkua!