sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hikinen Kaapeli

Taas näin perinteisesti heinäkuun lopulla oli Surokin näyttely Kaapelitehtaalla ja hikihän siellä tuli, vaikkei aurinko paistanut. Lämpöä piisasi, ilmaa ei niinkään, mutta onhan se näyttelypaikkana sikäli erinomainen, että sinne pääsee näppärästi julkisilla ja tarjolla on luonnonvaloa tuomarointiin.

Maukulaisia oli paikalla peräti seitsemän ja tuomarina oli Bobby Funk. Nimi antoi odottaa mustaa amerikkalaista miestä, jolla on iso afrokampaus, psykedeelisväriset ja -kuvioiset vaatteet sekä tv-ruudun kokoiset aurinkolasit (jotka kieltämättä voisivat olla hieman hankalat kissojen turkin ja silmien väriä arvioitaessa...), mutta paikan päällä olikin saksalainen nainen. Aina eivät odotukset ja todellisuus kohtaa.

Ensimmäisenä pöydälle pääsi päivän ainoa pronssivärinen mau Teye, Kissat kertovat -blogista tuttu. Teye ei varsinaisesti näyttelypöydällä viihdy, joten emäntänsä olikin luvannut, että tämä on viimeinen kerta. Serti tuli onneksi.Seuraavana vuorossa oli CatNmaus-kissalassa majaa pitävä reipas kollipoika Bias (Bias Yá Moasi, CZ), joka on kokenut ja rento näyttelijä.Koska perusarvostelun jälkeen tuli vielä kutsu sekä värin parhaan että tuomarin parhaan valintaan, Bias odotteli rennosti omassa kopassaan.Biasin jälkeen vuorossa oli kissalakaveri Lola, CatNmaus Amira Sabihah, joka myös esiintyi kokeneen varmasti tuomarille.
Lolan jälkeen vuorossa oli toinen leikkaamaton naaras, vanha tuttumme Ausaren kissalasta, Chandani. Chandiksella on ollut pientä näyttelytaukoa, joten hieman oli arasteluakin ilmassa, mutta ei mitään suurempaa. Omassa kopassa oli hyvä rauha kölliskellä ja nukkua muu päivä, eikä oikein muu huvittanutkaan.

Chandiksen jälkeen vuorossa oli sitten kaksi pentua, ensin Walidah-kissalan Atiqtalaaq, joka on Chandanin veljen Usvan pooika. Erittäin nätti pentu.Toinen pennuista oli CatNmaus-kissalan tyttöpentu Bayueh, joka olikin sitten suurinpiirtein suloisinta, mitä on aika pitkä aikaan näkynyt. Aivan valtavan kaunis ja suloinen tyttönen, joka hurmasi kaikki, myös tuomarit ja olikin lopulta BIS molempina päivinä!


Täti on rakastunut, läähpuuh.Leikkaamattomien maukulaisten jälkeen pidettiin värin parhaan valinta ja sen vei tämä pikkuinen BIS-tyttönen kisaten tuomarin mukaan lähinnä isänsä Biasin kanssa.

Värin parhaan jälkeen jäi vielä yksi maukulainen tuomaroitavaksi, jo kastraattisarjaan siirtynyt Weera-mummo, jota vähän nauratti olla tuomarin sylissä. Weera on kokenut näyttelykonkari ja molempien kisassa mukana olleiden pentujen sekä Lolan mummeli.

Mukavan paljon oli maukulaisia lähtenyt näyttelemään tällä kertaa. Vielä enemmän on tarjolla lokakuussa Ery-Sydin näyttelyssä Helsingissä, kun samassa yhteydessä järjestetään egyptinmau erikoisnäyttely, jonne toivottavasti saadaan oikein runsas osanotto! Valitettavasti meiltä osallistuu vain henkilökunta, mutta sukulaisia on paljon nähtävillä, sen voi luvata.

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Pökköä pesään!

Henkilökunnan kotiutuessa töistä eteisessä on useimmiten vastassa kaksi nälkäistä karvasuikeroa. Äkkiä ruokaa kippoihin, vatsat täyteen ja sitten jo nukuttaakin taas.

Yhtenä päivänä tällä viikolla kuvio oli taas sama ja henkilökunta aikansa sohvalla istuttuaan ihmetteli mihin Mauno meni nukkumaan. Eppu näkyi työhuoneen pöydällä olevassa pesässä. Piti kurkata makkariin, koska se on aina vaihtoehto, jos Mauno ei ole näkyvillä.


Siellähän Mauno. Oli ilmeisesti ollut viileäkin, kun oli pitänyt kaivautua peiton alle oikein.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Ärhäköintiä

Meillä on ollut vähän hässäkkää joten edellisestä postauksesta on taas ehtinyt vieriä aikaa.

Ihan ensin kiitellään viime viikonlopun bloggaritapaamisen järjestämisestä Tassulinnaa sekä tapaamista sponssanneita Helsingin Kissakahvilaa, Royal Caninia ja Primacatia. Kuvia tapaamisesta ei ole, koska henkilökunta ei jaksanut raahata kameraa kun oli samalla reissulla muutakin menoa.

Loppuviikkoa on värittänyt Epun lääkärikäynti, jonka johdosta täällä on taas ollut lievä sotatila päällä Maunon känkkyröidessä pahalta haisevaa kaveria. Epun syöminen on taas ollut aikamoista nirsoilua ja kun siitä nirsoilusta sitten seuraa syömättömyyttä ja siitä puolestaan oksentelua, päätti henkilökunta viedä Epun tarkastukselle, jospa vaikka selviäisi onko vika vatsassa vai päässä.

No, vatsasta ei sitä vikaa ainakaan löytynyt. Verikokeet ok, vatsan röntgen ok ja ultra samoin. Tosin ihan hirveän nätisti Eppu ei jaksanut olla röntgenissä ja ultrassa paikoillaan, joten maailman tarkimmat ne kuvat eivät ole, mutta sen verran että näkymät niistä saatiin. Rauhoittamaan kun ei tällä keikalla viitsitty ryhtyä. Vika siis on näillä näkymin päässä ja kunhan tästä sotatilasta lepytään normitilaan, kokeillaan pienellä annoksella rentouttavaa lääkettä, jonka pitäisi nostaa ruokahalua.

Ensimmäinen yö ja sen jälkeinen päivä henkilökunnan työpäivän ajan Eppu oli makkarissa eristyksessä, koska Mauno tuttuun tapaansa suhisi, murisi ja hyökkäili päälle. Viikonloppuna hyökkäykset ovat olleet laantumaan päin ja pojat saavat olla ihan yhdessä, mutta edelleen suhinakohtauksia tulee. Ainakin kerran ovat pojat nukkuneet jo päikkäreitäkin samassa pesässä, joten Maunon mielipide tällä hetkellä on hieman ailahteleva.


Epun nirsoilu on puuskittaista ja täysin randomia. Välillä joku ruoka maistuu vallan mainiosti ja sitten se taas on ehdottomasti ei. Nälkä voi olla kova, mutta jos kipossa on ruokaa joka ei maistu, sitten ei syödä. Ei. Piste. Ennemmin vaikka oksennetaan mahanesteitä, kun syödään sitä kipossa olevaa kakkaruokaa. Tai syödään vaikkapa kunnon nippu timjamia keittiöstä, kuten tässä tällä viikolla oli tapahtunut. Ja oksutaan. Henkilökunta alkaa tulla aika epätoivoiseksi tässä ruokaruletissa, kun ei koskaan voi tietää mikä kelpaa ja mikä ei. Eikä se ruoka-arpojen ostaminen mitenkään halpaakaan ole. Ja vielä kun tässä ruletissa on pelinappuloina myös molempien poikien allergiat niin ei ole ihan helppoa arpoa sopivaa safkaa.

Mutta jos vaikka ensi viikonloppuna kokeilisi Epulle noppanappuloita (joiden tarpeessa taitaisi Mauno olla enemmän tällä hetkellä...), jos vaikka nappipäissään maistuisi ruokakin...

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Keikkaileva henkilökunta

Henkilökunta kävi taas pienellä hoitokeikalla, kun Flippi-serkun ja kaverinsa Hyssen oma henkilökunta oli reissussa. Sama vanha kaksijakoinen vastaanotto oli kuin aina ennenkin, Flippi meinasi ratketa onnesta ja rakkaudesta ja Hysse luumuili vaatekaapissa pyykkikorissa.


Järjestys on aina sama. Ensin halitaan, heti eteisessä. Sitten ruoka- ja vesikipot, sitten halitaan taas. Pitkään. Köllitään yhdessä. Sitten leikitään. Viimeiseksi vielä vessa-asiat kondikseen ja heippa.

Hysse käy yleensä makkarin ovella paheksumassa menoa jossain kohtaa, yleensä ruokakippojen täydennyksen jälkeen. Jos tähdet ja kuu ja muut ovat oikein, Hysse saattaa jäädä johonkin näkyville makailemaan, niinkuin nyt makkarin ikkunalaudalle.


Massua saa rapsuttaa, erittäin miellään, kiitos.


Koska Flipin mielestä lähempänä on enemmän, aika moni kuva näytti tältä.


Hyssen katse on aina vähintään pettynyt, ellei suorastaan paheksuva. Mutta noihin silmiin voisi silti pulahtaa uimaan...


Kauhean vaikea on kyllä lähteä kotiin, kun eteisessä kenkien edessä makaa anova pupunen leipoen tassuilla ilmaa...


Mutta silti on pakko sanoa, että se "Sommoro!". Ensi kertaan taas!