Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2011.

Huvipuisto

Kuva
Koska vappuna on perinteisesti avattu huvipuistot ja joka kevät pitää olla joku uusi laite, noudatettiin perinnettä täälläkin. Henkilökunta kasasi parvekkeelle kiipeilyhyllykön, josta on mukavampi tähystää lintuja kuin tikkailta. Pojat suhtautuivat uutuuteen hyvin epäilevästi, mutta Eppu rohkaisi mielensä raksujen houkuttelmana ja kiipesi hylly hyllyltä korkealle huipulle asti ja jäi vielä alastullessakin sen verran viivyttelemään, että henkilökunta ehti napata kuvan. Mauno ei moiseen suoritukseen vielä uskaltautunut, vaikka henkilökunta olisi kyllä etukäteen veikannut ensimmäisenä huipun valloittaneen toisin. Hylly on Osmolla vahattua Ikean Ivaria ja jahka pienet paikkailumaalaukset on suoritettu, hyllyille teipataan vielä käytävämattoa kiipeilyn ja loikoilun mukavoittamiseksi. Eiköhän siitä pojille kesätähystystorni vielä saada. Ja jos ei niin henkilökunta istuttaa sen täyteen kukkia, eiköhän ala pojille kelpaamaan!

Innokkaat ja vähemmän innokkaat ulkoilijat

Kuva
Lämpimät ilmat ovat tulleet oikein kunnolla ja pelkkä parveke ei ulkoiluun riitä. Erityisen innokas ulkoilija on tietysti tuttuun tapaan Mauno, joka pääsee ulos satunnaisen epäsatunnaisesti raivokkaan uloshuudon estämiseksi. Talossa on pieni takapiha, jolle pääsee valjaissa patsastelemaan ja naapureiden ihasteltavaksi. Maunon upeaa täplikästä turkkia ja gepardimaisia liikkeitä onkin ihasteltu naapureiden kanssa oikein urakalla. Herra ei paljon malta pysähtyä tutustumaan vieraisiin vaan painaa vauhdilla pitkin pihaa. Erilaiset kivenkolot kuitenkin pysähdyttävät tutkimaan, mitälie möyriäisiä siellä asustelee. Tasapuolisuuden vuoksi henkilökunta vei ulos myös Epun - vaikka Eppu oli sitä mieltä, että tasapuolisuus on sitä, että tehdään niinkuin kukin tykkää, eli Eppu ei olisi halunnut ulos ollenkaan. Jo rapussa tuli huutoa. Pihalla Eppu ei oikein uskaltanut tutkailla maastoa peloissaan ja pahaksi onneksi heti alkuun roskisdyykkarit tulivat tyhjentämään laatikoita ihan viereen ja ko

Ebenezer Kippo-Möyriäinen

Kuva

Läikkätesti

Kuva
Maunokin päätti tänään aamupäivällä testata että onko se auringossa nukkuminen nyt sitten niin kivaa. Se jaksoi maata ehkä 5 sekuntia silmät kiinni, käännähti ympäri ja totesi että ei hitto, tässä on ihan liian kuuma ja kömpi Linnaan sisälle nukkumaan varjoon. Samaan aikaan toisaalla, nojatuolissa... Joku taas ihan umpiunessa, ei tosin auringossa.

Prinsessapesä

Kuva
Henkilökunnan ompelusormi käynnistyi pääsiäisvapaiden kunniaksi ja pari prinsessaväristä pesää syntyi myyntiin. Lisää tuolta myyntisivulta.

-hko Eppu näytillä

Kuva
Eilen pääsiäislauantaina koitti jälleen ankea aamuherätys ja selvien merkkien ollessa ilmassa Eppu pakeni jälleen vessakaappiin piiloon. Oli aika jälleen joutua siihen pahamaineiseen Koppaan, oli RUROKin kevätnäyttelyn aika. Kissanäyttelyyn lähdettäessä kuorma on aina suuri. Tavaraa tarvitaan koko päiväksi (kissanäyttelyistähän ei saa poistua arvostelun jälkeen kuten koiranäyttelyistä, vaan paikalla on oltava loppuun asti, usein viiteen, kuuten, joskus jopa seitsemään asti illalla ja aamu alkaa jo kahdeksan kieppeissä eläinlääkärin tarkastuksella). Mukana on ainakin: - kissa kopassa tai kassissa - retkituoli, jolla istua - kissalle vessa ja hiekkaa - häkkiin verhot, pohjapeitto ja pesä (meillä henkilökunta on ommellut juuri koppaan sopivan pesän, eli se palvelee sekä matkapesänä että näyttelyhäkissä) - ruokaa sekä juoma- ja ruokakupit - rekisteripaperit sekä ilmoittautumisvahvistus (meillä nämä ovat kansiossa, johon kerätään kaikki Epun paperit, niin näyttelysetelit kuin lää

Pimeyden ruhtinas

Kuva
Kun toinen on valon lapsi ja köllöttelee auringossa selällään, toinen hakeutuu viileään ja pimeään linnaansa nukkumaan. HERÄÄTYYYS! Ei sitten jaksaisi niin millään. *haukotus*

Talja taljalla

Kuva
Meillä nautiskellaan edelleen auringosta, aina kun se vaan pilkahtaa. Poikien avustamana tapahtui pieni colaonnettomuus ja olohuoneen matto on nyt pesulassa. Paljas lattia on sen verran kalsea ja liukas, että henkilökunta ystävällisesti levitti talouden taljat lattialle.  Niille löytyi heti käyttöä. Maunoa harvemmin auringonläikät kiinnostavat, mutta Eppu selvästi tuntee egyptiläisen alkuperänsä ja imee jokaisen säteen mustaan turkkiinsa.

Kiihkeä tunnelma vaalistudiossa

Kuva
Vaalistudiossa oli tuloslaskentaa odotellessa hieman kireä tunnelma. Eppu haastoi Maunon pesävarauksen. Video on hieman pitkä, mutta henkilökunta halusi jättää sen editoimattomaksi niin että ne pysähtyneetkin hetket ovat mukana, kun ne niin oleellisesti henkien taistoon kuuluvat.

Veljellistä huolenpitoa

Kuva
Aina välillä pojat onnistuvat ottamaan päikkäreitä sulassa sovussa vaikka eivät noin yleensä ottaen mitään sylittelijöitä olekaan. Sitten taas välillä pesästä pitää kähinöidä ja nykyään Eppu usein voittaa kähinät, kun on yksinkertaisesti isompi, runttaa massalla. Herkkää... "Iso"veli hoivaa pienempäänsä... Mutta onhan siellä vähän ahdasta, pitää myöntää... Paljon tulee nyt kuvattua poikia tuossa kaapin päällä pesässä, sillä siellä on melkein koko ajan jompikumpi. Ja se joka ei mahdu sinne, on henkilökunnan sylissä. Vuorotellen. Tai sitten parvekkeella tönöttämässä tikkailla (Mauno).

Hienon herran varusteet

Kuva
Aurinko paistaa päivä päivältä kuumemmin ja erityisesti Eppu tuntuu nauttivan paisteesta ja olohuoneen lattialle ilmestyvistä auringonläikistä. Eilen henkilökunta huomasi, että herra oli ottanut käyttöönsä lisävarusteen. Ilmeisesti häntää piti jotenkin saada tuuletettua ja se oli ripustettu hännänpidikkeeseen ... Henkilökunnalta hajosi tietokoneesta laturi ja uusi piti tietysti hakea, ylimääräiset osat vaan jäivät lojumaan pitkin olohuonetta. Onneksi löytyi käyttöä.

Parvekesankarit

Kuva
Aurinko paistaa ja parveke on pop. Erityisesti Mauno tönöttää tikkailla ja tarkkailee ympäristöä. Pikkulintuja on paljon, pulujakin, ja taitaa jokunen oravakin lähistöllä asustaa. Henkilökunta ei ole vieläkään edistynyt varsinaisten kiipeilyrakenteiden rakentamisessa, joten tyytyminen on tikkaisiin. Pikkuisen on ahdasta, mutta sopu sijaa antaa. Henkilökunta on ollut vähän hajamielinen ja unohti Maunon perjantaiset synttärit. Sankari palkittiin kuitenkin tänään kevään ensimmäisellä valjastelulla, joten herra on tyytyväinen.

Hunnutettu herrasmies

Kuva
Henkilökunta on palannut reissusta ja pojat olivat kiltisti hoitajan kanssa. Ilmeisesti ikävä oli kuitenkin molemminpuolista, sillä henkilökunta on saanut runsain mitoin sylittelyjä pojilta sen jälkeen. Poikien pesäkori kaapin päällä oli imuroinnin tarpeessa ja samalla tuli nostettua reunat ylös, ne jotka on normaalisti istuttu ja maattu linttaan. Hämmentävästi reunojen on annettu olla nyt pystyssä hetken. Hunnutettu herrasmies tarkkailee sieltä maailmaa. Välillä täytyy kuitenkin nousta pystyyn tarkastelemaan maailmaa kirkkaammin silmin.

Matkaan, Hopea!

Kuva
Henkilökunta on lähdössä ulkomaille humputtelemaan ja aloitteli matkalaukun pakkailua. Mauno oli heti valmiina - ja Eppu piiloutui kyyristelemään Linnan alakertaan. Tosin sitten hetken päästä pojat keksivät, että tyhjä matkalaukku on paitsi oiva pesä, myös mahtava väijypaikka, josta voi hyökätä ohikulkevan niskaan. Pojat saavat seurakseen luottohoitajansa, joten henkilökunta jättää karvapalleroiset luottavaisin mielin muutamaksi päiväksi ja palaa ensi viikolla.

Lämpömittari

Kuva
Aurinko paistaa ja kevät tulee rytisten. Olohuone (ja lasitettu parveke) on aamupäivän auringon puolella ja lämpötila alkaa kohota päivisin jo aika korkeaksi. Lattialle ilmestyy auringonläikkiä ja niissä sitten köllötellään. Eppu on jo ottanut päiväunille tutun kesäasennon. Tuuletusta! Umpiunessa.

Arrrrr

Kuva
Hammaspuoli-Harald on piraateista pelottavin! Tai sitten pölyisin. Huoh.