Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2013.

Eppu Rohkea

Kuva
Eppu on uskaltautunut coolina jäbänä suoraan pahan syöveriin päikkäreille. Mauno tarkkailee tilannetta vähän kauempaa ylätasanteelta. No oikeasti tuo on ensisijaisesti Maunon paikka tuo lattiamatto, varsinkin aamupäivästä auringonläikkien aikaan, mutta nyt Eppu näyttää vallanneen sen.  Imuri on kyllä normaalisti aika pelottava juttu, mutta ei se noin hiljaisena ollessaan herätä tunteita. Tämä on uusi imuri joulun tienoilta, ja selvästi pelottavampi (oletettavasti kovemman äänen vuoksi), Mauno jopa suhisee tälle ajoittain jos oikein kohti sen kanssa liikkuu. Valitettavasti Maunon suhina ei ole imuria pelottanut pois, henkilökuntaakin lähinnä naurattaa... eipä olekaan Mauno sitten pentupäivien suhissut esineille. Ihmisistäkin vain lääkäreille ja kissoista Epulle joskus Epun käytyä reissuilla, muitahan Mauno ei tapaakaan.

Paikalliset

Kuva
Muitakin omia paikkoja on löytynyt. Maunolla on oma spesiaali lämpöpaikkansa, makkarin ikkunalaudan alla on lämpöpatteri, joka on kodin ainoa päällä oleva patteri. Siinä voi nuokkua ja vähän kurkkia partsillekin, joka toistaiseksi on vielä ilman pääsyä pojille. Eppu puolestaan nautiskelee sängyssä, sinne kun pääsee oikaisemaan piiiiitkäksi. Mahtuu massu viereen, kun se on täynnä herkkuseitä.

Omat paikat

Kuva
Kyllä me täällä ihan hengissä ollaan, vaikka hiljaista pitää. Henkilökunta nyhertää rempan loppuja ja yrittää toipua talven koettelemuksista ja pojat elää omaa kissanelämäänsä. Omat paikat alkavat löytyä, Mauno nauttii aamupäivisin työhuoneen lattialla juuri sopivasti auringonläikässä olevasta matosta. Linna on tosi pop, vaikka se vielä hakeekin paikkaansa eikä tolppaa ole sen vuoksi päästy pystyttämään sen kylkeen. Parvekkeelle ei ole vielä pääsyä, kun verkotus on rakentamatta. Lupa sille on jo saatu ja piirustukset ja suunnitelmat tehty, toteutus vielä antaa odottaa vapun tuolle puolen. Eppu joutui kiusaamisen kohteeksi mutta kesti sen kuin mies.

Myydään kantoreppu

Kuva
Muuttokuormassa esiin kaivautui Epulle aikanaan ostettu kantoreppu, joka sittemmin osoittautui tarpeettomaksi, kun Eppu ryhtyi matkapahoinvoivaksi. Eli toimii sekä kassina että reppuna. Käytetty pari kertaa Epun pentuaikana. Muistaakseni ostohinta oli noin 40 euroa. Myydään 15 eurolla, sijainti Helsingissä.

Maailma mallillaan

Kuva
Käytiin eilen taas poikien kanssa rokotuksilla ja "vuositsekkauksessa". Kaikki hyvin ja normaalisti. Eppu oli kiltisti, antoi tutkia, lääkäri ihasteli mahtavia reisilihaksia ja paino oli tasan sama 6,4 kg kuin vuosi sittenkin. Mauno suhisi eikä antanut tutkia eikä koskea. Kopasta katto pois, pyyhe pään päälle, piikki persuuksiin ja katto äkkiä takaisin. Epun mielestä maailma on mallillaan kun se on ylösalaisin. Uudessa kodissa alkaa vihdoin selkeytymään ja olohuoneessa on tilaa köllötellä auringonläikissä. Selällään tietysti.

Mauno viis vee

Kuva
Tänään on vietetty Maunosen synttäreitä, kokonaiset viisi vuotta tuli täyteen maailman kauneimman ja rakkaimman karvasuikeron syntymästä. Ei kyllä ole ollut mitään erityistä synttärihulinaa, kunhan ollaan vaan hellitty ja sylitelty ja vähän päikkäröitykin yhdessä. Henkilökunta unohti myös ostaa herkkuseit, joten otetaan synttäriateria jonain toisena päivänä sitten. Vajetta on paikattu raksuilla, joka on aikalailla yhtä herkkua Maunon mielestä ja sikäli mukavampaa ettei tarvitse sitä keittelyä odotella, saati jäähtymistä.

Vaakatasossa

Kuva
Remppaaminen, pakkaaminen ja muuttaminen on uuvuttavaa. Niinpä me ollaankin oltu viime päivät aikalailla vaakatasossa kaikki. Elämä on kovaa. Eppu on päässyt jo tuuletusmoodiin, tässä lämmin paikka löytyi henkilökunnan noustessa sängystä. Auringonläikkiä on muutenkin jo runsaasti, varsinkin kun uusi koti on päätyasunto, joten aurinko paistaa käytännössä katsoen koko esilläoloaikansa johonkin huoneeseen. Eppu nauttii. Joskus jonain päivänä me vielä ryhdistäydytään. Ehkä.

Leppoisa pääsiäinen

Kuva
Siltähän se äkkiseltään näyttäisi. Pojilla kyllä oli keskimäärin leppoisampaa kuin henkilökunnalla, joka purki muuttolaatikoita ja asenteli kaappeja ja ovia, mutta ehdittiin me yhdessäkin köllötellä. Maunolla on kova halipula ollut ja se näkyy nyt varsinaisena liimakautena, sylissä pitäisi olla ihan koko ajan. Ja pitäähän sitä läheisyydelle suoda aikaa. Ollaan vielä aikalailla kaaoksen keskellä täällä, mutta lainalaatikot sentään lähtivät pois. Eppu ehti ottaa vielä testiajot. Paikkoja on tutkittu ahkerasti ja Mauno on ehtinyt kaapinpäällisetkin jo nuohota. Ja ilmeisesti sisätilat on sen verran tarkkaan tutkittu että mielenkiintoa on alettu kohdistamaan myös ulkoilmaan.