Joulumaistuvaista

Jos vielä uupuu pakettikuormasta jotain, ehtii pöhäyttämään vaikka joulusinapit kinkun päälle sipaistavaksi. Valmistus on maailman simppeleintä, joten sopii myös henkilökunnan kaltaiselle keittiötumpulle.



Joulusinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl etikkaa, voit käyttää myös valko/omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat ainekset kattilassa, lisää kerma ja munat, sekoita hyvin. Kuumenna kunnes kuplii ja sakenee, kannattaa käyttää mietoa lämpöä, palaa helposti pohjaan. Lisää etikka vasta lopuksi.

Oman tuunauksen voi tehdä myös vaikkapa konjakilla tai viskillä... n. 1 rkl riittänee, ja lisäys vasta lopussa niin ei haihdu kuumennuksessa.

Perinteiset Piltti-purkit käyvät hyvin, mutta kaupoissa myydään myös edullisesti pieniä lasipurkkeja. Purkkeihin sitten etiketit liimalla tai kaksipuoleisella teipillä. Tänä vuonna meillä lahjottiin Maunon maistuvalla mm. molempien poikien kasvattajia.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin