Törkeän hieno vessa

Toisen kissan tullessa talouteen tarvittiin toinen vessakin. Kylppäriin ei toista mahdu, joten sen piti tulla olohuoneeseen ja olohuoneeseen tulevan asian on syytä olla olohuonekelpoinen.

Siispä henkilökunnan piti hieman miettiä. Ratkaisu löytyikin helposti hieman päätä raapimalla ja kuvetta kaivamalla. Vessa syntyi Ikean Bestå-kaapista, Kotimies Kortteen ystävällisellä avustuksella. Samalla henkilökunta ehti kohentaa lomalla myös vessan ympäristöä ja tekaisi pienet seinämaalaukset wc-ympäristön piristykseksi.


Kaappi on 120 cm leveä, 40 cm syvä Bestå korkeakiiltoisilla ovilla. Toiselle puolelle laitettiin tavallinen muovilaatikko hiekkalaatikoksi, toiselle puolelle hylly, joka on päällystetty käytävämatolla. Vessaan kuljetaan päätyyn sahatusta aukosta hyllyä (ja mattoa!) pitkin keskipalkkiin sahatun aukon läpi. Takaisin samaa reittiä, toivottavasti hiekanmurut matolle jättäen. Ja haisut kaappiin.

Hyllyn alle jäävään tilaan mahtuu esimerkiksi hiekkavarasto.


Luksuksena hiekkalaatikkopuolella on katossa Philipsin liiketunnistimella toimiva led-valaisin, niin ei tarvitse pilkkopimeässä kakkia. Tai henkilökunnan siivota.

Vielä on mielessä yksi pieni parannus systeemiin, mutta siitä myöhemmin jos se toteutuu.

Muuten kaappi tuntuu täydelliseltä, istuu siistinä olohuoneeseen ja kelpaa kissoillekin. Eppu oli asioilla jo ennenkuin Kotimies ehti poistua, Maunolle vaatii selvästi hieman pidempää totuttelua.

Kommentit

  1. Aivan mahtavan hieno vessa! Jos joskus kissan saan hankittua, niin tuollaisen kissavessankin haluan. Ei todellakaan pistä silmään olohuoneen nurkasta. T:Sari

    VastaaPoista
  2. Onko Maunolla ja Epulla ollut tapana ruikkia tarpeitaan potan yli?
    Meillä kun Paavo ruikkii silloin tällöin potan yli niin vuorasimme melkeinpä samanlaisen pottasysteemin pleksillä jottei itse kalusteeseen tule kosteusvaurioita :)

    Mutta mahtavalta näyttää, ei voi muuta sanoa!

    -Elina-

    VastaaPoista
  3. Todella hieno vessa! Pitää varmaan itsekin jossain vaiheessa hankkia vastaava.

    VastaaPoista
  4. Mauno (tai Eppu) ei todellakaan ruiki yli laidan, vaan peppu painetaan oooooikein tiiviisti hiekan pintaan kun asioidaan.

    VastaaPoista
  5. Oi, onpas hieno vessa, mahtava idea.

    Erityisen hienot kissat sulla.

    VastaaPoista
  6. Se on Hiano! Toi lamppu on piste ii:n päällä. :D

    VastaaPoista
  7. Siis aivan upea vessa!!! Hieno idea ja näyttää upealta henkilökunnan seinäpanostuksella lisättynä!

    T. Kati ja britit

    VastaaPoista
  8. Hieno vessa pojilla :) Mites siellä muuten menee nuo hommat, onko toinen toisen vai kuka ehtii? Toisaalta tarviiko silloin kahta vessaa? Ei ole kokemusta niin tuli mieleen. Ja hieno on maalauskin, ihan sinun näköinen (mitä olen blogista oppinut tuntemaan). Hauskaa loman jatkoa ja mukava kun jaksat päivitellä kissajuttuja, minä olen ihan koukussa poikien tekemisiin =)

    VastaaPoista
  9. Molemmat käyttävät molempia vessoja. Tämä olohuoneen vessa on ollut suositumpi, sitä käyttävät enemmän, mutta aina on joku käynyt kylppärissäkin.

    Olisi ideaalia, jos tämä riittäisi vessaksi, kylppärissä kun on avolaatikko niin siellä on aina joka paikka siinä hienossa hiekkapölyssä. Jos pääsisi siitä eroon, pysyisi kylppäri siistimpänä ja siksi toisekseen voisi pitää ovea kiinni, eli lattialämmityksen lämpö pysyisi paremmin sisällä eli säästyisi sähköä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi jos saisit myös allaskaapin ja siihen askarreltua samanlaisen systeemin :)

      Poista
    2. Ei asuta enää tuossa asunnossa, eikä sen jälkeisessäkään, eikä ole enää vessaa kylppärissä. Kaappi toimi hienosti aikansa, ainoana vessana monta vuotta. Nyt on erilainen kaappisysteemi.

      Poista
  10. Nerokasta! Kaunista! Ja toimivaa! :)
    Kyllä nyt kissapoikien kelpaa kakkia :D Jatkanpa ihailua!

    VastaaPoista
  11. Hiano! Kyllä tuolla kelpaa kakkia jos missä :)

    VastaaPoista
  12. Ihana vessa, tuo pitää vielä joskus matkia. :) Pysyykö hajut hyvin sisällä? Ihanat on myös kissat. Sun blogin kautta tutustuin tuohon rotuun ja nyt on itselläkin harkinnassa... Saatko muuten lisättyä blogin Blogloviniin?

    VastaaPoista
  13. Ovet on olleet paikallaan vain vuorokauden verran, joten vähän vaikea sanoa hajuista, varsinkin kun tuo Tirppa on sellainen kaasupommi. Luulisin, että aika hyvin pysyy.

    Kissat ovat myös hienoja, kiitos, olen rakastunut rotuun itsekin.

    Bloglovin ei ole tuttu, pitää katsastaa.

    VastaaPoista
  14. Vau! Siitä tuli tosi hieno! :)

    VastaaPoista
  15. Upea vessa! Meille kans... :) Voit olla tyytyväinen, kun suunnittelit niin hienon KISSANVESSAN, että kaikki kilvan kehuvat; kissanvessa ei liene se designesine, jota ihmiset yleensä hehkuttavat. ;) Ja tyylikäs on koko vessan ympäristökin. Kyllä poitsujen kelpaa, kaupungin stailein vessa käytössä.

    VastaaPoista
  16. Olin aivan ällistynyt, kun luin Maunon ja Epun uudesta vessasta. Niin upea se on! Ja hieno poniseinä katseenvangitsijana! Alan pikkuhiljaa rakastumaan noihin poneihinkin ... :)

    Toivottavasti sinun designesi innoittaisi kissatuotteiden suunnittelijoita. Kaikki (lähes) kissoille tehdyt systeemit on niin ikävännököisiä.

    VastaaPoista
  17. Tosi hieno on, kopioin idean heti. :)

    VastaaPoista
  18. Vau, tuo on oikeesti tosi hieno. Ideaa saa luultavasti törkeästi kopioida(?), jos joskus saisi aikaiseksi.

    VastaaPoista
  19. Moikka,
    onko syvyys tosiaan 60 cm? Kuvassa näyttäisi pienemmältä enkä löydä ikean sivuiltakaan niin syvää mallia.
    Terkuin,
    matkija

    VastaaPoista
  20. Minä taas en löydä koko Bestå kaappia Ikean sivuilta...

    t: Apinoija nro 2

    VastaaPoista
  21. Anteeksi, kaappi on 40 cm syvä, yhden osan leveys (ja oven leveys) on 60 cm.

    Kyseessä on tämä kaappi: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40134050

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. Kiitos! Itse mietin myös tätä liukuovikaappia vähän "sillä silmällä" mutta miten mahtaa käydä jos on hiekanmuruja koko ajan kiskoissa

    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50146689

    VastaaPoista
  24. WAU! Upea.

    Tuollainen ratkaisu lapsilukituilla ovilla voisi ratkaista tulevan hiekkalaatikkoleikkiongelmani.

    VastaaPoista
  25. Mä niin haaveilen kanssa kaapista jossa on hiekkalaatikot! Joskus kauan sitten näin kuvia jenkkilästä jossa tuommoisia oli tehty ja siitä asti toivonut. Ehkä mäkin joskus vielä, kunhan saadaan se Ikea Tampereelle. :)

    VastaaPoista
  26. Upea PuuCee pojilla.

    VastaaPoista
  27. Ms. Minna, voisin kuvitella, että tuossa toimisivat samat lapsihakaset, joita käytetään keittiön laatikoissakin. Ja niitäkin saa Ikeasta. :P

    Ihan helkkarin hieno vessa, salonkikelpoinen suorastaan. Kelpaa siellä pissit lirauttaa.

    VastaaPoista
  28. Laitan nyt tännekin (vaikka sitruunapuuhun jo kommentoinkin), että kyllä on hieno veski pojilla.

    Miten muuten huolittelit kaapin seiniin sahattujen aukkojen reunat? Ihan vain maalaamallako vai?

    VastaaPoista
  29. Reunat on toistaiseksi huoliteltu valkoisella kontaktimuovilla, d-c- fixillä. Ajatus olisi laittaa jonkinlaiset kulmalistat, jos siisti ratkaisu löytyy.

    VastaaPoista
  30. Todella upea ja hieno vessaratkaisu. Vau! Kyllä tuolla kelpaa kissojen asioida. :)

    VastaaPoista
  31. Kyllon HIANO!!! Niin kekseliäs ja niin kaunis! Ja iiiiihana pony-maalaus :o) oot niin kätevä :o)

    VastaaPoista
  32. On kyllä viiden tähden vessa pojilla! Mainio idea.

    VastaaPoista
  33. Mainio idea! Koska kotoa löytyy jo bestå-kaappi, taidamme ruveta askartelemaan.

    Yksi kysymys: mistä hankit nuo laatikot, kun näyttävät olevan niin täydellisen passelin kokoiset?

    VastaaPoista
  34. Ihan perus Smartboxeja Anttilasta.

    VastaaPoista
  35. Upea! Ihanasti koristeltu, ja tuossahan löytyy kaikki samassa paketissa kun on säilytystilaakin. Erittäin kätevä ja katseenkestävä kapistus. Tuollainen on ehdottomasti rakennettava sitten kun joskus muutetaan "oikeaan kotiin" :)

    VastaaPoista
  36. Millaiset on kokemukset nyt kun on ollut kauemmin käytössä? Vieläkö toimii hyvin? Onko pitänyt hajut sisällä ja kaapit pysyneet siistinä?

    VastaaPoista
  37. Hienosti on toiminut nyt melkein 2 vuotta. Hajut pysyvät pääosin sisällä, ellei nyt joku tee jotain oikein mojovaa hajupommia.

    VastaaPoista
  38. Ensinnäkin, TÖRRRKEÄN HIENO VESSA, kiitos loistoideasta! Pakko tulla nyt kommentoimaan, kun vahingossa löysin tän postauksen pari viikkoa sitten. Meillä komeilee nyt IKEAn Bestå olkkarissa, aukot sahattuna ja käytävämatto asennettuna. Yks ongelma vaan on, ei löydetä sopivan kokoista laatikkoa, kaikki on liian pieniä. Kattelin NetAnttilasta Smartboxeja, mut ei tuntunut löytyvän sieltäkään. Yks potentiaalinen oli, mut siinä ei ollut mainittuna mittoja, vaan litramäärä. Osaatko yhtään kertoa minkä kokoinen ja kuinka monta litrainen tuo teidän tummanharmaa laatikko on? =) Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  39. Luulisin että tuo on Hammarplast Smart Store 31 l, olen joutunut siitä takareunasta reunusta hieman puukolla silpaisemaan, niin nafti se on leveydestä (syvyyssuunnassa), joten luulen että tuo pohjamitta 50x39 cm olisi juuri se, koska päätyyn taas menee hyvin roskapussirulla ja lapio. Korkeus on suurinpiirtein siihen välihyllyn tasolle, hieman alle.

    Onnea vaan vessatalkoisiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!