Tmi Maunon ja Epun Murkina

Postipoika kuljetti jälleen eilen ainakin tonnin painavan paketin Saksanmaalta pojille evästä. Onneksi henkilökunta sattui olemaan kotosalla ovikellon soidessa, ettei tarvinnut kävellen pakettia postista raahata. Luksusta!

Paketin avaaminen on tietysti Tarkastaja Turakaisen valvonnassa tapahtuva toimenpide.


Ja Poikakin osallistuu. Tässä paketissa oli vain purkkiruokaa, raksut meillä tilataan erikseen Englannista, kun meillä käy vain lääkäriraksut.


Tarkastajat Turakainen ja Poika tarkastavat ensin ruokakaapin, että se on varmasti tyhjä ja siivottu edellisistä ruuista ja uudet voi latoa tilalle.


Kun kaappi on tarkastettu ja täytettäväksi hyväksytty, henkilökunta latoo purkeista sekalaiseen järjestykseen sekoitettuja pinoja, joista sitten arvotaan kulloisenkin hetken ruoka. Sieltä ne sitten pino kerrallaan häviävät ja noin 3 kk päästä on aika jälleen tilata uusi satsi (noin sadalla eurolla).


Kun eräs lukija kysyi niin tässä vastaus, mitä meillä nykyään syödään: erilaisia purkkiruokia, pääosin merkeiltä Feline Porta 21, Miamor, Cosma, Almo Nature ja Applaws sekä paria laatua pussiruokaa. Pääosin kastikkeettomia (ainoita kastikkeellisia ovat nuo Miamorin pussukat) ja pääruoka-aineina kana ja tonnari. Lisänä sitten fasaania, vasikkaa ja jopa toisessa Applawsin pussiruuassa olevaa strutsia. Ruuat ovat pääosin ihan fileetä, Miamorin pussukat nokareita kastikkeessa ja ainoa meillä kelpaava patee, Miamorin fasaani.

Mauno on siis allerginen lohelle, soijalle, munalle, maissille ja riisille ja niitä pyritään välttämään. Noista osassa on riisiä 1 % ja se on muutenkin melkein se vaikeimmin välteltävä osuus, mutta kohtuullisen hyvin Maunon allergia pysyy aisoissa. Aina joskus tulee takapakkia ja kintusta löytyy ärtynyt kohta tai toinen silmänpielus punottaa, silloin annetaan päivänä tai kahtena puolikas kortisonitabletti ja sillä vaiva hoituu nopsaan pois.

Raksut ovat Hill's Prescription Diet d/d, papu ja peura, ja se maistuu molemmille pojille. Raksuja pojat saavat kerran päivässä kourallisen kimppaan, useimmiten henkilökunta heittelee raksut kerrallaan poikien noudettavaksi niin tulee jumppaa ja aktivointia samalla. Lisäksi raksuja nakataan keittiön lattialle henkilökunnan poistuessa ulos, jolloin aktiivisimmat ovikyttääjät saadaan pois ovelta tunkemasta ulos.

Raakalihasta on valitettavasti jouduttu melkolailla luopumaan, sillä Epun vatsa ei kestä sitä enää. Liha-annoksen jälkeen tulee melkein samantien OI-JOI-JOI, joten se siitä. Vaiva on suvussa kulkevaa, harmi vaan että sattui Epunkin kohdalle. Pieniä nokareita silloin tällöin voi kuitenkin antaa. Lisäksi noin kerran viikossa pyritään pitämään sei-päivä, jolloin Mauno saa suurinta herkkuaan keitettynä.

Kommentit

 1. Ja ruokakaapissa lukko ettei pojat käy välipalalla? ;)

  VastaaPoista
 2. Miamoriin on takuulla lisätty jotain special ingredientiä, sillä se tuntuu maistuvan kissalle kuin kissalle. ;)

  VastaaPoista
 3. Sääli kun teilläkin on tuo ruokailu niin säätämistä - paljon enemmän vielä kuin meillä :-(

  Mut lopputulokset eli pojat on nättei ja reippaita!

  VastaaPoista
 4. Taisi olla minun kommenttini, joten lukija kiittää kovasti :)

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Mistä nettikaupasta tilaatte raksut?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin