Kakkakaapin kosto

No niin, heti kun sai kakkakaapista postattua juttua, tuli aihetta enemmänkin...


Henkilökunta sai alkuviikosta näköhavainnon Epusta pissaamassa seisovilteen (normaali kissan pissa-asento on persus maata vasten kyykyssä, selkä suorana) kohti kaapin seinää, joten tekijä on tiedossa tällekin vahingolle.

Koska kissojen pissaongelmat ovat usein fyysisiä (terve kissa ei todellakaan pissaile muualle kuin omaan hiekkalaatikkoonsa joten pissalta haisevat kissakodit eivät ole normaali juttu!), parin seisovilteen suoritetun pissan jälkeen kävi matka lääkäriin.

Epulta ultrattiin virtsarakko ja otettiin neulalla näyte pissasta. Mitään muuta ei löytynyt, mutta virtsa oli erittäin vahvaa (korkea ominaispaino), joten nyt pitäisi juoda paljon. Ruoka on siis tarjoiltu keittomallisena, kissaa kun on aavikkoeläimenä usein aika vaikea saada juomaan. Viljelyn tulosta odotetaan vielä.

Eppu tietysti käyttäytyi erinomaisesti lääkärissä ja ultraus ja näytteenotto sujuivat helposti ilman rauhoitusta. Eppu sai kehuja hienosta käytöksestään ja superhermoistaan. Henkilökunta oli erittäin iloinen, että "sairastunut" on Eppu eikä Mauno... Mauno tietysti tervehti lääkärissä visiteerannutta kaveriaan vuorokauden vihanpidolla ja pojat saivatkin viettää yön eristettyinä toisistaan.

Tänään ohjelmassa oli kakkakaapin vuoraus kontaktimuovilla. Saumat on teipattu varmuudeksi vielä jesarilla, vaikka muovitkin menevät saumojen yli. Ennen vuorausta henkilökunta kuurasi kaapin etikkavedellä hajujen poistamiseksi.


Oviaukkoa ei valitettavasti voi teipata umpeen, koska huolto suoritetaan sen kautta, mutta lattialle ylivuotojen varalta henkilökunta haki vintistä Ikean lattiasuojan joka ulottuu ihan koko kaapin alle. Toivottavasti tällä eliminoitaisiin lattiavahingot.


Henkilökunta on melkolailla huolesta soikeana ja toivottavasti ratkaisu pissaongelmiin löytyy.

Kommentit

 1. Meillä kävi ihan samalla tavalla, kun hankimme pisukaapin. Pehva vadin reunan reunan yli ja siitä lorottamaan. Yksi kisuistamme tekee aina laatikon reunaan matalalle, ja kaapissa pieni jotenkin hämääntyi ja luuli kai kaapin reunaa pissalaatikon reunaksi.

  VastaaPoista
 2. Meidänkin toinen neito pissaa korkealle ja kovaa niin että laatikon seinissä lorisee, joten piti vaihtaa hiekkalaatikko _korkeampi reunaiseen_ katolliseen malliin. Vaikka edellinenkin laatikko oli katollinen, niin pissa tuli laatikon ja katon "saumoista" lattialle...

  VastaaPoista
 3. Eppu on eilen bongattu myös ihan normaalilta kyykkypissalta, joten nyt vähän tyyli vaihtelee. Viljelystä ei mitään löytynyt, joten fyysiset viat ovat aika vähissä.

  Tämä ei ole kovin kivaa, mutta sisko tekee samaa (ja myös fyysiset viat poissuljettuja) joten voi olla että Eppu kiipeilee hierarkiassa ja merkkaa... jotain ratkaisua pitänee kehitellä, henkilökunta ei oikein tykkää olohuoneen lattialle valuvasta pissasta.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että korkean pissumisen syynä et ollut mitään fyysistä!

  VastaaPoista
 5. Voiko Epulla olla joku kevätvillitys ja siitä johtuvat Kovat kundit merkkaa -tarve? Toivottavasti on vain ohimenevää temppuilua, t. nimim. pisukisun omistaja... Meidän Pisukisulla on aina stressi tai raivo, kun käy sänkypissalla. Viimeksi kävi, kun palasin töihin puolen vuoden kotioleilun jälkeen ja nyt keväällä ei tartte käydäkään, kun saa ulkopissata. Eli ihan on vaan psyykkistä pissailua, samantyyppistä olen kuullut monen muunkin kissan harrastavan. Mutta jos meidän kilttikisu pissaisi väärään paikkaan, joutuisi kyllä heti lääkäriin. Eli hyvä että veit Epun tutkimuksiin! Ja hyvä, ettei mitään löytynyt!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä! Nämä ovat vaikeita asioita, ja huolestuminen ymmärrettävää.

  VastaaPoista
 7. Meillä toisella pojulla on myös tapana pissailla melkein seisten. Katollisessa vessassa oli hyvä ottaa tukea oviaukosta etutassuilla niin, että pelkkä pehvapää oli laatikossa :)

  VastaaPoista
 8. Meidän toinen kissa teki samaa, luultavasti jotain reviirimerkkausta. Toivotaan että ongelma hoituu!

  VastaaPoista
 9. Hienostomaatiaiskollin pissaongelmat loppuivat kuin seinään, kun aloin pitää huolen, että hiekkalaatikosta siivotaan etenkin kakat pois mahdollisimman nopeasti. Kaksi (erittäin hyvin toimeen tulevaa) kissaa siis taloudessa, ja tyypin peräpää on ilmeisesti niin herkkä, että vähänkään likaisempaan astiaan ei voi pissata. Hiekka siis imee kyllä hajut ja kosteuden erittäin tehokkaasti, mutta silti ensimmäiseksi aamulla laatikosta on kiidätettävä jätökset tarkasti veks, sama toistuu illalla ja välillä vielä päivälläkin... Huoh. Mut mieluummin näin kuin keltainen jättilammikko kerran päivässä eteisen matolla.

  VastaaPoista
 10. Meilläkin muuten pisukisu keksi sänkyyn pissaamisen ihanuuden mökillä, jossa a) oli pitkästä aikaa vain yksi kissanvessa (järjestely joka sitä ennen oli ollut ok mökkeilessä), b) ei ollut tottumusta ulkopissaamiseen. Samainen pissukka saattaa mennä pissalle heti kun kissanvessa on siivottu, joten voi olla, että Eppu on vain osunut väärään aikaan vessaan ja päättänyt, ettei siellä voi pissailla enää normaalisti. Meillä kissat käyttävät samaa vessaa, mutta on tärkeää, että vessoja on aina ainakin kissojen määrä tai mielellään 1-2 vessaa ylikin.

  Monillahan on parvekkeella kissanvessa, mutta se ei tietenkään ole ympärivuotinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 11. Meillä myös on ollut sama ongelma. Leikattu balineesi-poika alkoi pissailla seisaaltaan. Tällöin pissa osui kodinhoitohuoneen kaapin oveen ja lirisi siitä lattialle. Ai kuinka ihanaa :(

  No, ostimme kaksi katollista pissalaatikkoa ja ongelma meni sillä ohi. Nyt siellä laatikossa pissaillaan taas istuallaan. Luulen, että pissa/kakkarauha muutenkin on mieleistä.

  VastaaPoista
 12. Jenni,
  parvevessa ei ole mitenkään mahdollinen, meidän lasitettu parveke on niin kuuma kesän ja jo nyt, että siellä olisi melkoiset odöörit jos sinne vessan sijoittaisi.

  Maisa,
  pissa/kakkarauhaa meillä tuo se että tosiaan laatikko sijaitsee kaapissa, joten siitä ei pitäisi olla kiinni.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin