Eppu ilune kassi!

No niin, kuten todettu, viikonloppuna matka vei Tallinnaan Epun viimeiseen ulkomaannäyttelyyn sertejä hakemaan. Olimme Pirokin (Pirkanmaan Rotukissayhdistys) järjestämällä matkalla ja suurimman osan tultua jo Tampereelta asti hyppäsimme kyytiin vasta satamassa. Kissat matkustavat lahden yli bussissa autokannella, mikä on aina hieman jännittävää, voi kuvitella miten maukuna käy kun laiva lähtee liikkeelle, mutta luottamus siihen että tasainen jurnutus hämärässä tuo unet nopeasti, on henkilökunnan mielenrauhan vuoksi oltava.

Tallinnassa hotellimme sijaitsi aivan satamassa, Clarion Hotel Euroopa. Hotelli oli varsin miellyttävä (väittävät 4 tähden hotelliksi) ja huoneet tilavat ja siistit. Aamiainenkin monipuolinen, vaikka sen nauttimiselle jäikin kovin vähän aikaa molempina aamuina, sillä näytelmiin suunnataan aikaisin aamusta.


Näyttelypaikka Kristiine Spoordihall sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella ja on itse asiassa melko mukava paikka. Valoisa ja tilava, huomattavasti väljempi kuin monet suomalaiset näyttelypaikat. Luonnonvaloakin on hyvin saatavilla katonrajan ikunoista, se on tummalle kissalle aina positiivista. 


Kun pääsimme asettautumaan paikoillemme, Eppu otti tutun otteen näyttelemiseen eikä juuri asennostaan viikonlopun aikana luopunut.


Viereisessä häkissä velipoika Emirillä oli kuppi nurin myös...


Emin kaverina oli kotikissa Ukko, joka myös otti rauhallisesti ammattilaisen ottein näytelmätouhut. Sillä onkin joukon pisin näyttelykokemus.


Kuten muuallakaan Suomenlahden eteläpuolella, kissojen hyvinvointiin häkeissä ei täälläkään kaikki paikalliset panostaneet kovinkaan paljon. Ruusukkeita sen sijaan esiteltiin, tosin vähemmässä määrin kuin Latviassa.


Näytelmät sujuivat rutiinilla. Lauantain tuomarina oli hollantilainen Marianne Kuipers-Kossen, joka oli meille uusi tuttavuus. Emi kävi leikkaamattomana ensimmäisenä pöydällä, sen jälkeen heti Eppu ja pojat olivatkin ainoat maut näyttelyssä. Molemmista tykättiin kovasti, Eppu oli enemmän tuomarin mieleen ja saikin kehuja komeasta lihaksikkaasta vartalosta, hienokuntoisesta turkista sekä tietysti ihanasta luonteestaan. Serti tuli molemmille pojille ihan heittäen. Molempien poikien tie kävi myös Tuomarin Parhaiden valintaan ja jäi siihen. Ukko oli hienosti kotikissojen BIS, best in show!

Sunnuntaina tuomarina oli valkovenäläinen Vladimir Isakov, myös uusi tuttavuus meille. Hän myös tykkäsi molemmista pojista ja setelit olivatkin lähes identtiset sanamuodoiltaan. Epulla oli paremmat jalat, mutta vastaavasti Emillä parempi profiili, muuten lähes sanasta sanaan samat arvostelut ja molemmille sertit. Tällä kertaa Eppua ei kutsuttu TP-valintaan, mutta Emi kyllä. Koska Ukko oli samaan aikaan omassa arvostelussaan, Epun henkilökunta kantoi Emin TP-valinnassa ja se olikin koettelemus. Valintaan otettiin 6 kissaa, josta tuomari yksi kerrallaan pudotti kissoja pois kunnes jäljellä oli vain Emi ja ocicat. Sitten mietittiin piiitkään, otettiin kissoja pöydälle ja taas mietittiin. Lähes kuusikiloinen, tasaisesti muriseva Emi kävi henkilökunnan haballe ja vihdoin tuli päätös: molemmat ovat super, mutta tällä kertaa ocicat paneeliin. Ja se olikin sitten BIS, joten ei huonolle hävinnyt Emir! Ukko oli sunnuntaina kotikissapoikien TP ja paneelissa kakkonen.

Koska Eppu sai yhdeksännen CAPS-sertinsä, tarkoitti se, että se sai ylimmän mahdollisen tittelin Supreme Premier, ensimmäisenä Iltavillin kissalan kissana ja myös ensimmäisenä mustasavumaupoikana Suomessa. Tätä juhlittiin kippaamalla pullo pinkkiä shampanjaa yhdessä Emin omistajan Petran kanssa sekä syömällä näyttelypaikan kahvion herkullinen jälkiruoka (lautasellinen jäätelöä, lättyjä, hedelmiä ja marjoja - 2 euroa). 


Tuomareiden setelitkin olivat poikkeuksellisen selviä, vain muutama hieman arvattava kohta. Perinteisesti lauantai vasemmalla ja sunnuntai oikealla.


Tyyppi: Impressive boy, very muscular / Solid body + muscular, ex legs
Pää: Well shaped, nice profile / Nice profile, need strong chin
Silmät: Lovely expression + colour / <3 SUPER shape + gooseberry
Korvat: Well set and sized / <3 Nice shape + placement
Turkki: Beautiful texture, lovely contrast, faint "ghostmarking" / Ex glossy + nice sheen, shows ex smoke
Häntä: In balance to the body, tiny kinked tip / Proportioned to the body
Kunto: EX / SUPER
Yleisvaikutelma: Very gentle! / Sweet temper <3
Arvosana: EX1 CAPS / CAPS

Reissu meni jälleen kaikin puolin hyvin, Eppu on mahtavan rentoa matkaseuraa. Vähän ehdittiin myös kaupungille ja plätkytykseenkin perjantai-iltana, Vanhaan Kaupunkiin syömään jne. Kotona oltiin sunnuntai-iltana rättiväsyneenä ja maanantai ja vähän tiistaikin meni vielä rauhoittuessa ja matkaväsymystä pois nukkuessa.

Nyt kun viimeiset sertit ja ylin titteli on saavutettu, on näytelmähommat tarkoitus jättää. Pirokissa Tampereella käymme vielä pokkaamassa kunniamaininnan, tosin jätämme sunnuntain väliin vaikka ilmoittauduttu onkin, sillä yksi päivä saa riittää ja sunnuntain tuomariksi olisi joka tapauksessa tullut sama Vladimir Isakov, jolla olimme Tallinnassakin sunnuntaina. Paikalla siis olemme lauantaina.

Kommentit

 1. Onnittelut Epulle ja henkilökunnalle!!!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut ihanalle pojalle, ja rauhallisempaa elämää kohti! Pötkö :-)

  VastaaPoista
 3. Voi eeei! Me tullaan Rouvan kanssa sunnuntaina, eli missataan tämäkin tapahtuma sopivasti. :/

  VastaaPoista
 4. Voi voi, Iltavillin kissala kun on luvannut ensimmäisen Supremensa kunniaksi tarjotakin jotain lauantaina... ;=)

  VastaaPoista
 5. Onnea Epulle menestyksekkäästä näytelmätähteydestä!

  Tuo kopissaan kyhjöttävä brittikissa näyttää kyllä melko kolkolta. Liekö edes vesikuppia varanneet kissaparalle?

  VastaaPoista
 6. Onnittelut ja kysymys: mitä on plätkytys? Ma ei saanud aru...

  VastaaPoista
 7. Plätkytys on yleisnimitys kaikille kauneushoitolatoiminnoille, hierontaa, kasvohoitoa jne.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin