Taas yksi vuosi paketissaSamoin kuin vuosi sitten, henkilökunta keräsi jälleen poikien viime vuoden kuvista kuvakirjan. Ja tottakai se piti tehdä vasta vuodenvaihteen jälkeen ja kiireellä, että ehtii hyödyntää tarjoukset. Kun kuvia on vuoden varrelta, voisi tietysti tehdän jonkinlaisen uudenvuodenlupauksen, että käsittelisi niitä painokuntoon vaikka muutamassa erässä vuoden varrella ettei tarvitsisi sitten vuodenvaihteessa istua montaa iltaa koneella putkeen.

Kirjaan tuli kerättyä erilaisia touhuja poikien kanssa, paljolti samoja kuvia ja juttuja kuin blogissakin on vilahdellut. Muun muassa kesän robokalaleikit pääsivät kirjaan.


"Jostain kumman syystä" Maunon kuvia oli enemmän ja ne olivat laadullisesti parempia kuin Epun mustat möykkykuvat. Henkilökunta pyrki silti tasapuolisuuteen ja keräämään molemmista ainakin suurinpiirtein yhtä paljon kuvia. Erilaiset nukkumiskuvat ovat kyllä selkeässä enemmistössä kuvaamisteknisistä syistä.Myös joulukuvat pääsivät mukaan kirjan loppuun, jonkunlaista kronologistakin järjestystä on yritetty noudattaa.


Ja myös ne hupaisat epäonnistuneet, tai ainakin epäonnistuneiden valiot, pääsivät mukaan.


Voi kun tätä olisi ymmärtänyt harrastaa alusta asti (tosin en ole ihan varma oliko näitä kirjoja mahdollista tehdä jo silloin 7 vuotta sitten kun Mauno syntyi... ei tainnut). Kuvat ovat toki tallessa koko yhteiseltä matkalta, mutta alkupään kuvat ovat kyllä sen verran kuraa laadullisesti ettei niistä ole painokuviksi. Ja urakka edes yrittää olisi ihan liian suuri.

Mitä pohtiessani päädyin pohtimaan myös sitä, että olisiko ne 7 vuoden jorinat täältä blogista syytä joskus jotenkin ottaa talteen, jos tämä vaikka posahtaa taivaan tuuliin ja miten sen sitten kätevimmin tekisi. Onko kukaan muu bloggaaja, aiheesta kuin aiheesta, pohtinut tätä ja mahdollisesti toteuttanutkin?

Kommentit

 1. Upea kirja, ihan varmasti! Kyllä silloin 7 vuotta sitten oli mahdollista tehdä kirjoja. Täältä löytyy pari ja kun niitä selaa, voi onneksi todeta kehittyneensä kuvaajana. Tiedän että toiset ovat ottaneet varmuuskopion blogistaan ulkoiselle kovalevyasemalle.

  VastaaPoista
 2. Emäntä: Tosi hyvä idea kuvakirja kissojen kuvista! Samaa blogin tallennusta olen useasti miettinyt, mutta ei ole tietoa miten sen voi toteuttaa.

  VastaaPoista
 3. Exporttaamalla postaukset ne menevät näpsästi talteen... Tai jos joskus vaikka haluaa vaihtaa softaa (Wordpress ei ole lainkaan huono valinta), niin siinäkin exporttaus on paikallaan.

  Tälleen: https://support.google.com/blogger/answer/97416?hl=en

  VastaaPoista
 4. Onneksi tosiaan on jotain kehitystä tapahtunut kuvaamisessa... itse huomasin (en tosin yllätyksenä) aika paljon kehitystä viime vuoden aikana, tosin siihen liittyy myös kaluston perusparannuksia, joten ihan ei voi ottaa koko kunniaa itselleen.

  Ja jonkun tuollaisen exporttauksen muistan tehneeni aikanaan kun siirsin sitruunapuu-blogin omalle domainille. Tai jotain. Wordpressi taas vaatisi myös tälle blogille oman domainin, ymmärrän. Sitruunapuu oli aikanaan Wordpressillä tehtynä, joten se on sinänsä tuttu ohjelma.

  VastaaPoista
 5. Ei se omaa domainia vaadi, jos laittaa wordpress.comiin. Toki Wordpress.comissa hostattu on vähän apupyörät päällä ajamista, mutta kyllä siitä moneksi on. Matkablogin olen jättänyt sinne, muut ovat omalla palvelimella.

  VastaaPoista
 6. Totta, en taas ajatellut, saahan se sinnekin vastaavalla osoitteella kuin Bloggeriin. Mutta en vaan näe hirveästi funktiota siirtää toiseen vastaavaan, eli se siirron pointti olisi sitten omalle domainille, jos jonkun siirron tekee. Ainakin jossain vaiheessa oli jotain rajojakin tuolle Bloggerille että kuinka kauan se funkkaa, muistaakseni lähinnä kuvien määrään, että voihan se olla että sitäkin kautta tulee jossain kohtaa stoppi. Mutta toistaiseksi varmaan elellään näin.

  VastaaPoista
 7. Hieno idea tuo kirja, en ollut edes ajatellut! Mulla on kuvia läjäpäin Flickrissa, mutta kissablogia ei ole säilötty mihinkään muualle kuin sinne mis se ilmestyy. Shit. Pitäiskö? Aina kun moista rupee ajattelemaan, tulee kumminkin mieleen että lopussa kuollaan kaikki ja mitään ei jää vaikka miten puhkuisi, ja sit ei enää viiti ruveta riehumaan...

  VastaaPoista
 8. Ihana idea! Jäisi meilläkin kuvat hienosti talteen kun kissojahan täällä kuitenkin pääsääntöisesti kuvataan... Ja sama ongelma nykyisen kaksikon kanssa, on tuo musta aika haastava kuvattava :)

  VastaaPoista
 9. Nääh, ei pidä olla niin kriittinen itseään kohtaan! Mietipä jotain 80-luvun kotialbumikuvia, ei nekään ole aina ihan parhaasta päästä. :D Kuvien laatu ja kuvaamisen taito kertoo vain ihmisistä ja ajan kulumisesta, se on osa kuvien tarinaa. Ja tarina jos joku tekee kuvista mielenkiintoisen!

  VastaaPoista
 10. Eipä niin pitäisi, mütta tässä on tullut todettua, että kun taito (toivottavasti) kasvaa niin rima nousee samalla vähintään samaa vauhtia. Oravanpyörä on saavutettu ja ikiliikkuja keksitty.

  VastaaPoista
 11. Kaunis kirja! Itse olen tulostellut osan blogiteksteistä. Itse asiassa tein vanhoista joulukalenterikirjoituksista joulukalenterin isovanhemmilleni, joilla ei ole nettiä saati tietokonetta. Mutta olen miettinyt editoitua printtiversiota...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unisexiä vessatiloihin

Törkeän hieno vessa

Hurja-Harja