Eppu the Excellent

Eppulilla oli tänään rankka päivä, ensiesiintyminen näyttelyssä. Eipä tiennyt Eppu mihin aamulla lähdettiin kun kasvattajan kyytiin kiivettiin.

Henkilökunta ompeli verhoja vielä edellisenä päivänä hiki päässä, jotta saatiin Epulle oma sisustus. Kiukkupää-Mauno jätettiin kotiin jurottamaan, katsellaan jos joskus myöhemmin kun herra saa ikää ja sitä kautta ehkä itsevarmuutta, kokeillaan josko näytteleminen sujuisi ja jos ei niin herra vetäytyy ringistä yhdellä sertillä. Kiusaamaan ei ruveta, joten siksi jäätiin nyt suosiolla pois vaikka ilmoittauduttu oltiinkin.

Päivä oli hikisen kuuma ja Kaapelilla ei tunnetusti ilmanvaihto oikein toimi. Koska häkit olivat eturivissä ikkunasta katsottuna, oli lisälämpönä suora auringonpaiste. Niinpä henkilökunta viettikin aamupäivää rotupöydässä vähän varjoisammassa ja Eppu nukkui rennosti sylissä vaikka mm. Herra Mäykysen, Mustan ja Harmaan sekä Bellan ja Mansikan henkilökunnat kävivät moikkaamassa.

Maukujen vuoro oli viimeisenä rotuna, tuomarina oli hollantilainen Stephe Bruin, joka ansiokkaasti esitteli Maunon isoisän Manun huhtikuussa Turokin näyttelyssä hopeatäplikkäänä ocicatina... odotukset olivat siis korkealla. Eppu oli maukujista ensimmäisenä ja koska tuomarilla oli myös oppilas, norjalainen nuorimies Lars, arvostelut kestivät hieman pidempään.

Epun hienoa turkkia kehuttiin (kiiltävä, juuri sopivasti kuultavat haamutäplät ja vaalea pohjakarva), sen luonne oli oikein miellyttävä ja rakenne lihaksikas ja lupaava. Tuomarin arvion mukaan siitä tulee iso kissa aikuisena. Moitittavaa löytyi vain hieman liian pitkästä turkista, mutta siitäkin tuomari totesi että se on osin vielä pentukarvaa ja muuttunee ajan kanssa.

Myös seuraavana ollut Enna-systeri sekä velipoika Nelson saivat kehuja, eikä tuomari osannut päättää vaan otti kaikki kolme sisarusta tuomarin parhaan valintaan. Voiton vei kuitenkin manx-pentu.

Eppu käyttäytyi nätisti, pöydällä mieli teki vähän vaeltelemaan eikä takaisin tulo ensin vertailuun Ennan kanssa, sitten vielä penturinkiin, enää miellyttänyt vaan piti jo vähän rimpuloida ja huudella sylissä. Sitten pääsikin sapuskalle omaan häkkiin ja kun kuppi oli tyhjä tuli uni, joka kestikin sitten ihan näyttelyn loppuun asti. Rento-Eppu veti siis koko päivän läpi tutulla tyylillään.


Myös sisko Enna veteli sikeitä, joskin loppupäivästä aktivoitui ja yritti tulla pää edellä häkin rakosista ulos. Olisi varmasti vartioimatta jätettynä tullutkin, sen verran sitkeää oli yritys.


Veli Nelson oli hieman rauhattomampi tapaus, häkissä olo ei miellyttänyt yhtään ja Nelson saikin aikaistetun poistumisluvan kotiin rauhoittumaan. Tuomarin pöydällä olo sen sijaan sujui varsin mallikkaasti ja oikein lupaava poika kauniine turkkeineen Nelson onkin.


Muutenkin päivä oli hyvä mau-joukolle. Maunon kasvattajan kaksi kissaa pääsivät molemmat paneeliin, tosin Maunon isoäiti vetäytyi sitten pois, koska myös huomenna on näyttelypäivä. Ei makeaa mahan täydeltä tuomareille yhdelle päivälle.

Eppu sai kotiintuomiseksi komean (yyyh) ruusukkeen, EX1-arvosanan sekä käsittämättömän skribellyksen joka arvostelusetelinä tunnetaan. Mauno loikkasi heti ruusukkeen kimppuun, joten samalla tavalla poikien leikkeihin se tulee päätymään kuin Maunon sertiruusukekin.


Yllättäen Mauno ei sähissyt Epulle kotiinpaluun kunniaksi vaan nuuski huolella ja alkoi sitten pesemään reissussa ryvettynyttä pikkuveikkasta.

Kommentit

 1. Ja vielä kun selviäisi sen norjalaisen nuoren miehen ikä!

  VastaaPoista
 2. Onnea hyvästä menestyksestä ja terkkuja pojille meidän tytöiltä!

  VastaaPoista
 3. Noniin, the dish, please, mitä lapussa luki? Siis virallisia ja epävirallisia ihailuja sekä tuomarin hauskoja kommentteja tässä kalastellaan. :c)

  VastaaPoista
 4. Ai saakeli kuin on sulle niin sopivan värinenkin tuo ruusuke :D

  VastaaPoista
 5. Oisko Maukalla ollut vähän ikävä kun koko perhe oli niiiiin pitkään poissa?

  Se norjalainen oli ehkä about esikoulussa... :-)

  VastaaPoista
 6. mää,
  ruusukkeita oli kahta valittavana, toinen oli sellainen vaalean lila + tummempi lila. Mä otin tän kun tää oli räikeämpi. On pojilla sit kivempi leikkikalu.

  Ja julistetaan yleinen kuulutus: kuka tietää sen norjalaisen oppilaan iän? Oma veikkaukseni on ettei voi olla yli 16.

  VastaaPoista
 7. Onnea Epulle hienosta näyttelyuran avauksesta! Oli kiva nähdä Eppu livenä.

  Lars-poika oli ehkä just ehtinyt täyttää tuon 16, mutta yritti kyllä kovasti saada arvosteluihnsa uskottavuutta hieromalla partaansa aina joka välissä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin