Eppuli Peppuli Pallovatta

Tänään käytiin Epun kanssa jälleen näytelmäharjoituksissa. Tällä kertaa paikkana oli Myyrmäkihalli ja Rurokin näyttely. Koska Surok meni niin hyvin, ja Eppu oli otollinen harjoitukselle, sain sen mukaan vielä ilmoittautumisajan päätyttyä ja pääsimme harjoittelemaan.

Muita savumaukuja ei paikalla ollutkaan, joten Eppu oli sarjansa ainoa ja sen lisäksi tuomarin ainoa mau. Ja kuulemma vasta toinen savumau, jonka kyseinen tuomari näki, joten arvostelupohjaa ei juuri ollut. Tuomari oli kovin hidas, ja tutki todella tarkkaan ja miettien ja harkiten jokaista asiaa. Eppulin kanssa odottelimme arvostelua pitkät tovit Eppuli sylissä, sillä tuntui että Eppu viihtyi parhaiten sylissä, vaikka häkkikin oli OK. Omaa vuoroa odotellessa ehdimme katsomaan myös Herra Mäykysen arvostelun.

Tuomari moitti heti ensimmäiseksi Epun pallovattaa ja sanoi pojan syöneen liikaa ja ruokavaliota pitäisi nyt tarkkailla. Höpsis sanoo henkilökunta, kaksi viikkoa sitten Eppu oli tuomarin mielestä oikein hienon lihaksikas ja komea, ja sitäpaitsi henkilökunta ei halua alkaa rajoittamaan 5-kuukautisen syömistä, sen aika on sitten myöhemmin.

Eppu huusi ja pyrki henkilökunnan syliin arvostelun alkuosuuden, mutta rauhoittui kyllä ajan kanssa istuskelemaan pöydällä ihan rauhassa. Silmät olivat kauniit, turkki oli hienossa kunnossa, häntä oli hieno, korvat saisivat olla alhaalta leveämmät ja täplien pitäisi olla selkeämmät, nyt menevät hieman yhteen ja raidoiksi. Vartalonmuoto oli pallovattaa lukuunottamatta oikein hyvä, joskin profiili hieman lättänä. Tuloksena EX1.

Arvostelun jälkeen Eppu pääsi häkkiinsä ja hyödynsi joutilaan päivän nukkuen syvästi. Ruokakin maistui kohtuullisesti, leikkikalut sen sijaan olivat aivan turhia.


Uusi vessaverho pääsi myös testiin. Valitettavasti henkilökunta unohti täysin, että kyseessä oli ns. euronäyttely, jossa häkki on avoin kahdelta vastakkaiselta sivulta, eli vessaverhoja olisi saanut olla kaksi. Nyt henkilökunta päätti laittaa sen yleisöpuolelle. Tosin Eppu ei vessaa muuhun käyttänyt kuin istuskeluun, joten verho sinänsä oli aika turha, mutta tekihän se koko häkin suojaisemmaksi. Ja vielä kun takaseinän verhoa ei tarvittukaan, sai häkin katolle hieman enemmän suojaa.


Ruusukkeet olivat kertakaikkiaan surkeat - ainakin puolta pienemmät kuin Surokissa eikä saatu kunnon räikeän väristäkään! Ja "arvosanakin" oli rahvaanomaisesti tarralla eikä kunnon folioinnilla. Pah!


Maunon mummo ja Epun isomummo oli päivän sankari(tar), se pääsi paneeliin ja voitti vielä sen! Mahtavaa, kategorian paras aikuinen oli mau! Ja vielä Maunon ja Epun esiäiti! *Pojat lähettävät lämpimät terveiset!*


Kyllä oli Khety-mummolla häkki täynnä erilaisia ruusukkeita ja palkintoja voiton jälkeen. Eikä turhaan, onhan se hieno lady - ja tuottanut vielä hienomman jälkeläisen! Joka tosin ei itse innostu näyttelemisestä ollenkaan... (Mauno siis, näistä meidän pojista se "parempi", noin näyttelyarvostelumielessä)


Ja tässä taas salakooditulkittavaa. Epun seteli. Vain yksi epäselvä sana, voi olla että jotain olen tulkinnut väärin. Klikkaamalla saa isommaksi.Tyyppi: Exc prop. (?proportions). Muscled & firm graceful but a bit round belly. Exc. fine paws.
Pää: Basically correct a bit long and a bit straight profile, could have softer lines all over, exc. chin, exc. muzzle
Silmät: Exc. large and exc. setting XXX. Colour under development.
Korvat: Exc. setting and size. Could be broader at base.
Turkki: Exc. soft and silky texture. Exc. blacksmoke colour. Ghost markings could be with more separated spots. Lighter smoke on front side.
Häntä: Exc. strong at base and tapering.
Kunto: Exc. temp & cond (a bit round belly though)
Yleisvaikutelma: A nicely developed kitten. Nice colour.
Arvostelutulos: Exc. 1

Kommentit

 1. Hyvä Eppu! Tuollaisella arvostelulla voi pyyhkäistä ties mitä. Jos kahteen kohtaan pennulle kirjoittaa että pyöree maha, niin se kertoo vaan siitä, että ei oo keksiny mitään muutakaan kirjoitettavaa...

  Onhan se Khety myös Epun isoisoäiti. ;)

  VastaaPoista
 2. Voi Eppuli, hieno suoritus! Syö sinä vain ja kasva yhtä upeaksi herraksi kuin Mauno - kyllä ruoka miehen tiellä pitää :)

  VastaaPoista
 3. oisko se silmien puuttuva sana "wide".. ehkä ei

  häntä on tapering, kapeneva

  VastaaPoista
 4. Voi kääk, enhän mä yhtään muistanut että Khety on Epun isomummo, kun aina vaan oppinut ajattelemaan sitä Maunon mummona! Noloa.

  Ja tosiaan ei kyllä ole ajateltu alkamaan dieetille kun tuomaritäti niin sanoo, antaa penskan syödä sen mitä maistuu ja sitten aikuisena katsotaan vähän tarkemmin.

  Silmien värin puuttuva sana on vaikea. Voisi se ehkä olla widekin. Silmistä sanoi, että ensin katsoi että ne ovat liian pyöreät, mutta kun Eppu rentoutui, niin ovatkin oikein hyvät.

  VastaaPoista
 5. Kärppähän vetäisi myös itsensä penskana ihan pallomahaksi, mutta kyllä se siitä tasoittuu, nyt on taas enemmänkin rimpula, vaikka syö ja painokin nousee tasaisesti. Hassua että kehittyvästä ja noin nuoresta kissasta tuollaista sanotaan. Aikuisten kissojen luokissa lienee eri asia, siellä saa jo mainitakin, mutta on se kumma jos pentuikäinen ei saa olla pyöreä.

  VastaaPoista
 6. On isomummullakin lumoavat silmät ja hienot kajalit! Oooooh.

  VastaaPoista
 7. Onnea vielä Epulle. Hyvät geenit ovat molemmat pojat saaneet, kun Khety mummu kahmi taas palkintopöydät tyhjiksi. Oli kiva päivä ja tosi kiva jutella (tai Epun kanssa lähinnä kommunikoida)teidän molempien kanssa. :)

  VastaaPoista
 8. Onhan noita arvostelusammakoita koirapuolellakin; pentuluokassa saattaa hoikka pentu saada moitteen liian vähäisestä massasta... Ihan kuin _massa_ olisi 7-kuisella isolla koiralla se oleellisin asia.

  Pahus kun huomasin näytelmät liian myöhään, olisin muuten voinut tulla tutustumaan Eppuun. Ihan naapurissa kun olitte.

  VastaaPoista
 9. Fanny, Eppu on näyttelyssä vähän huono tutustuttava, nukkuu vaan, joko häkissä tai sylissä. Ei ole kovin sosiaalinen. No, Mauno vielä vähemmän, sähisee ja ulisee...

  VastaaPoista
 10. Keskenkasvuista ei saa arvostella :) Hyvä Eppu!

  VastaaPoista
 11. Mauno ja Eppu ovat kyllä lumoavan komeita poikia. Varsinkin Epun savu väri on todella kaunis, varmasti siitä kasvaa vielä upea kissaherra.
  Oli mukava käydä lueskelemassa teidän blogia, meilläkin saa vierailla.
  T: Heidi, Kalle ja Iita

  VastaaPoista
 12. Voi ihana mikä väsynyt kissanpentu :c)
  Nyt se on sitten virallista: lisääntyneet näyttely- ja seuraharrastuksen myötä henkilökunnasta on tullut crazy cat lady. :cD

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin