Tieteellistä

National Geographic -lehti tietää kertoa, että kissojen kehräys vahvistaa niiden luita ja lihaksia! Matalien äänentaajuuksien ja värinän on todettu parantavan luita ja auttavan monenlaisiin vaivoihin, joten epäillään että kissa voi käyttää kehräystä jopa itsensä parantamiseen loukkaannuttuaan – sillä kissa ei kehrää vain hyvästä mielestä vaan myös kivusta, pelästymisestä ja esimerkiksi synnytyksen jälkeen. Onkin todettu että kissojen luut paranevat nopeammin ja vähemmin komplikaatioin kuin koirien.


Ilmankos Eppu onkin niin vanttera, se on kova pörisemään (Epun kehräys ei ole pehmeää hurinaa kuten Maunon vaan äänekästä pörinää).

Kaikki pienet kissaeläimet osaavat kehrätä, mutta isoista vain gepardin tiedetään osaavan, leijonat, tiikerit ja leopardit eivät osaa. Sen sijaan ne osaavat karjua, mitä pienet kissat eivät osaa.

Tätä puolestaan Mauno ei tiedä, se kyllä karjuu, etenkin ulos halutessaan. Eräänä päivänä kun olimme Maunon kanssa ulkona, pihalla oli myös naapurin mies pienen poikansa kanssa (about 2-3 v arvelee lapseton henkilökunta). Isä sanoi lapselleen "Katsos mikä tuolla on" ja vastaus tuli kuin tykin suusta: "LEOPARDI!".

Kommentit

 1. Indy kehrää nykyisin enemmän kuin ennen, sillein matalalla, kissamaisesti. Piki taas kehrää kurraten ja sillä on ikuinen äänenmurros, eli välillä tulee kivoja kriiih-ääniä korkeammalta.

  Ja kyllä, meilläkin karjutaan, Indy, kun se haluaa ulos tai sillä ei ole mitään tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Mä en kestä noita teidän kissojen ilmeitä :D

  VastaaPoista
 3. Kävin eilen kattomassa Naukulan Helmiä. Se tyttö ei varmaan riko luitaan ikinä, oli meinaan semmosta jylinää se kehräys! :-D Mun katit on ihan amatöörejä noissa jutuissa.

  VastaaPoista
 4. "LEOPARDI", luonnollisesti. ;D

  VastaaPoista
 5. Mä olen aina aattellut, että kissa kehrää rauhoittaakseen itseään, oli se sitten uneen tai kivunlievityksenä tai muuten vaan tyytyväisyyttään. Liekö tuo itsekkään tietää. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin