Prinssi Mauno I:n linna

Pitäähän sitä prinssillä (Maunon virallinen nimi suomeksi on Taistelijaprinssi) linna olla, joten eikun rakentamaan. Suunnittelusta en voi ottaa credittiä, se on suoraan kopioitu Moderncatin kuvissa näkemästäni, jonka joku kanadalainen oli kissalleen rakentanut. Tästä aiemmin postasinkin.

Hahmottelin kuvaa apuna käyttäen sovelletut mittapiirustukset. Mitoitus laskettiin niin että runko saatiin kahdesta valmiista liimapuulevystä, joiden pituus on 3 m, eli korkeudeksi tuli 150 cm ja leveydeksi 60 cm kanttiinsa. Luukut ovat 20x25 cm ja niiden takana on hyllyt, jotka ovat 30 cm syviä. Päällä on taso, jolle tulee pehmustettu lepäilyalusta, sinne ei pääse linnan sisältä, vain ulkokautta.

Isäni, siis Maunon vaari, rakensi rungon ja kuljetti osat plaanona tänne. Maalasin ne sisältä kahteen kertaan valkoisella vesiohenteisella pohjamaalilla (täällähän ei puunväriä suvaita).Palat yhdistettiin ja hyllyt ja päällitaso asennettiin paikoilleen. Vielä rakennelma on vailla viimeistelyä, eli ruuvinkantojen kittaaminen, aukkojen ja muiden sahausreunojen hiominen sekä päällimaalaus. Vielä en ole ihan edes päättänyt mikä päälliväriksi tulee, sitä pitää hieman kypsytellä. Oikeastaan vaihtoehtoja on mielessä kolme erilaista, ja lopullinen sijoituspaikka antaa oman panoksensa. Lisäksi väriin sopivaksi pitää myös miettiä päällistyyny. No, viikon päästä alkaa loma, sitä ennen yritän tehdä pohjatöitä sen mitä viikolla ehdin ja lomaviikolla on sitten tarkoitus suorittaa pintamaalaus.


Ei se oikeasti niin valtava ole kuin joistain kuvakulmista näyttää...

Kommentit

 1. Oi miten komea linna! Kyllä pikku-prinssin nyt kelpaa :o)

  VastaaPoista
 2. That's great!!
  What a lucky little cat!!
  I was thinking of making something similar, only smaller!
  :)

  VastaaPoista
 3. I copied the structure from a post on Moderncat.net (you probably know this site and if not, you should!), so I can't take credit for that.

  It is not ready yet, it will be painted on the outside as well, but I haven't decided the colour yet! It will probably be either white, or gray or green, but I'm not sure yet on matt/gloss and some ornaments I'm thinking of.

  And it is smaller than it looks on the pictures, the measurements are 150 cm high, 60x60 cm wide.

  VastaaPoista
 4. Hieno siitä tulee! Yksi kysymys vain: saatko kissan sieltä tarpeen tullen ulos? ;c)

  VastaaPoista
 5. Luulisin saavani... jokaisen reiän takana on taso (paitsi alhaalla), eli niihin pääsee luukusta käsiksi ja hätätilassa tuo on kuitenkin niin kevyt pömpeli että sen vaikka kaataa sitten. Ei pitäisi olla ongelmaa. Ellei ole hampaat vastassa... :D

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava! Itsekin ajattelin, kun näin tuon moderncatin pömpelin, että eihän tuo olisi monimutkainen itse toteuttaa ja jos olisi minulla olisi kissa, niin varmaankin jotain samantyylistä tulisi väkerrettyä. Mutta kyllä Maunon kohta kelpaa loikoilla linnanherrana!

  VastaaPoista
 7. Eikö tuohon voisi kiinnittää yhdelle sivulle raapimispinnan? Silloin ratkeaisi ehkä palmussa kiipeilyt raapimapuun puutteessa :)

  VastaaPoista
 8. Raapimalauta on olemassa jo, sen lisäksi on toteutusta vailla oleva suunnitelma raapimapintaisesta kiipeilypuusta, toivon mukaan sekin lähiaikoina ilmaantuu paikoilleen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin