Uusia näköaloja


Maunolle avautui tänään taas uudet näköalat. Tai no, päätepysäkille se on päässyt ennenkin, hyppelemällä, mutta nyt tuli ihan uusi väline ja reitti.

Vihdoin taloon tuli kunnon kiipeilypuu. Olen niin pitkään tuskaillut, miten markkinoilla ei ole katseenkestäviä kiipeilypuita enkä millään löytänyt sellaista, minkä olisin kotiini huolinut.

Jos ei löydä valmiina, pitää tehdä tai teettää. Omien ajatusteni pohjalta tämän tolpan kehitteli meille Kotimies Korte, ja olemme Maunon kanssa aivan älyttömän tyytyväisiä. Se on täydellinen. Minun silmääni (jos nyt kodissa kiipeilypuu pitää olla... ja pitäähän se) ja Maunon käyttötarkoituksiin.


Mauno meinasi lähteä kiipeämään jo heti kun tolppa oli pystyssä, ennenkuin se oli kiristetty paikoilleen. Sitten kun se sai luvan, se otti muutaman harjoituksen, jotka pysähtyivät kun alkuvauhtia ei ollut ja haba ei aivan riittänyt. Ei mennyt kuin pari minuuttia kun se suihkaisi ylös kirjahyllyn päälle ja sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa, se vetäisee alhaalta ylös muutamassa sekunnissa. Mieluinen on.

Kommentit

 1. Hieno! Ja pyöreä! Mitä tuolla maton alla on jemmassa? Ja miten tuo kiristys on toteutettu ja ja ja...täällä minä sekä neljä kateellista tuijottaa tiiviisti Maunon uutta kiitorataa. Hieno on! Ja niin on myös rakennusvaiheessa oleva linonitus! Kyllä Maunon kelpaa.

  VastaaPoista
 2. ME MUUTETAAN TEILLE!

  VastaaPoista
 3. Wow, on nimittäin ihan helvetin hieno kiipeilypuu!

  VastaaPoista
 4. Tosi makee. Oon ihan sanaton.

  Kerro kaikki miten se on tehty!

  VastaaPoista
 5. Se ON hieno ja pyöreä ja siisti ja kaikkea kivaa. Ja Mauku ravaa sitä ihan innoissaan.

  En tiedä tarkkaan miten se on tehty, koska olen nähnyt sen vasta valmiina. Sisällä on ontto puutolppa ja se on kiristetty sellaisella hienolla ruuvisysteemillä lattian ja katon väliin. Lisää voi kysellä Kotimieheltä, se tekee niitä vaikka tilauksesta... ;o)

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno ja tyylikäs puu Maunolla! Tuollainen kelpaisi kyllä meillekin. :)

  VastaaPoista
 7. Himpskutti. Siinähän se on. Pitkän etsinnän jälkeen meillekin kelpaava kiipeily/raapimisviristys. Kotimies Korte ei ehkä suostu toimittamaan kiipeilypuuta tänne Kuopioon asti, joten täytyy yrittää soveltaa.

  Ei sinulla sattuisi olemaan mahdollisuutta ottaa kuvaa siitä "hienosta ruuvisydeemistä"? :) Ja mitä materiaalia tuo päällys mahtaa olla? Ts. mistä tuollaista mattoa saa?

  VastaaPoista
 8. Kotimies ei taida toimittaa sinne asti tosiaan, mutta ehkä hän voisi antaa sähköpostitse vinkkejä materiaaleista? Tai eihän se varmaan itse asiassa mahdoton olisi toimittaa, Matkahuoltohan tuollaisia kuljettaa ihan helpostikin.

  Materiaali on ihan käytävämattoa, jota saa rullatavarana esimerkiksi rautakaupoista ja muista missä nyt mattoa myydään. Ei kannata ostaa ihan sieltä ohuimmasta päästä.

  Kiinnityssysteemistä ei valitettavasti ole kuvia, kun se on tuolla 3 metrin korkeudessa katon ja tolpan pään välissä...

  VastaaPoista
 9. Kiitos sitruuna avustuksesta! Kuljetus kyllä varmaan onnistuisikin, mutta tolpan kustannus taitaa nousta turhan suureksi silloin. Taidan laittaa oman kotimiehen töihin. :)

  VastaaPoista
 10. Paljonko tämä tuli maksamaan?

  VastaaPoista
 11. En muista enää, pari sataa taisivat tarvikkeet maksaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei tullut pentuja, tuli tonttuja!

Napakymppi