Halvat huvit

Eppu ei ole mikään audimies, vaan leluiksi kelpaavat halvatkin asiat.

Yksi suosituimmista on pölypallon näköinen villapallo, joka on aikanaan ollut huovutettu kivi. Huovutus on ollut aika löysää, joten penskan käsissä sen ulkomuoto on "hieman" nuhjaantunut, kun villa on päässyt purkaantumaan. Päinvastoin kuin useimmat vieraat luulevat, se ei ole tavallinen sohvanalusvillakoira vaan Epun rakas lelu.


Toinen rakas ja alati kiinnostava, hieman pelottavakin, asia on henkilökunnan muinainen huovutusmitta. Kun uudesta langasta piti tehdä kälyiselle pipa, piti tietysti ensin kutoa muutama rivi ja huovuttaa ne, jotta sai kutistumismitan. Epun mielestä se on kaiketi valtava tuntosarvinen toukka, koska sitä pitää aina täppäillä ensin pitkään loikkien kauemmaksi ennenkuin sen kanssa voi antautua painimaan.


Myös pahvilaatikot kelpaavat. Tosin laatikoilla näyttää olevan vain tiettyä uutuusarvoa. Kun laatikko saapuu talouteen, sinne pitää jommankumman päästä istumaan. Ajan kanssa kiinnostusarvo laskee exponentiaalisesti.


Maunohan on jo vanha patu joka ei leluilla leiki, mutta leikkimistä pitää toki vahtia ja makailla tapahtumien keskipisteessä tai korkeintaan metrin säteellä siitä.


Poikien lähestymistapa leluihin ja muihinkin outoihin ja hieman pelottaviin esineisiin on aivan erilainen. Mauno tutkii kaiken tarkasti nuuskuttamalla ja Eppu puolestaan täppäilee. Vähän kuin klassinen poliisipari, joista toinen lukee ja toinen kirjoittaa...

Kommentit

  1. Voi Eppua! Alati rakas ja hieman pelottava huovutusmitta. Tästä taas nähdään, että lapsille ovat parhaita aivan tavalliset, omaa mielikuvitusta ruokkivat lelut, mitään erikoishienouksia ei tarvita. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin