Reikä päässä

Maunon kutinaoireet on saatu todella hyvin kuriin ruokavalion rajaamisella, nyt kun tiedossa ovat allergioita aiheuttavat aineet. Pelkkä allergiaruokiin siirtyminen ei riittänyt, niissä kun oli sitä riisiä, joka on allergisoivien aineiden listalla. Nyt on ollut paljon paremmin.

Paitsi kun helatorstain tienoilla normaaliruuat loppuivat ja jouduttiin turvautumaan lähialepan ruokiin, kun Mauno ei ihan pelkälle lihalle suostu. Ja miten kävi, heti on reikä päässä. Kuvata ei antanut, joten siitä söhry, mutta antanee jotain kuvaa ongelmasta...


Onneksi tänään kilahti ovikello jo ennen kahdeksaa ja kiltti postin täti kiikutti ison laatikollisen ruokaa Zooplussasta. Nyt piisaa taas niitä hyviä ruokia ja muutamaa uuttakin kokeiluun.

Harmittavan harvassa on kuitenkin niin tarkat tuoteselosteet, että niistä näkee varmaksi ettei allergialistan aineita olisi. Esimerkiksi monessa on vain "kasviksia" (voi sisältää soijaa, riisiä...) tai kalaa (lohta?). Harmittavan moni suositun Mäymörin ruuista ei kerro tarpeeksi tarkasti, eikä asiakaspalvelukaan ole koskaan vastannut tiedusteluihin. Niinpä sieltä otettiin tutuista pussiruuista vain kanaa ja kalkkunaa jellyssä, sekä tonnikala-munaa.


Ja bonuksena fasaania.


Fasaani on kyllä harmittavasti pateetyyppisenä mössönä, johon Mauno ei koske, mutta Eppu sitä näytti mussuttavan, joten Mauno tyytyi alunperin Epulle tarjottuun kana&maksaan Cosmalta.

Kommentit

 1. Oijj :/ Näyttää ihan samalta kuin ne laikut joita Aslan saa kaulaansa. Viimekertainen meni onneksi nopeasti ohi kun sen pahenemisen esti kaulurilla ja Fucidermilla. Mauno parka! Tuollainen kutiaa kaikesta päätellen aivan valtavasti!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että Maunon ruokavalio on nyt saatu kutinavapaaseen malliin. Ainakin tämä nyt todisti, mistä nirhut olivat peräisin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että Maunon oireilu on päättynyt (vaikka nyt taas tilapäisesti sitten onkin reikä päässä)!
  Ei kannata vielä menettää toivoaan Mäymörin asiakaspalvelun vastausten suhteen. Itse aikoinaan tiedustelin sieltä pussukoiden sokerilisästä, koska sen ilmaantuminen ainesosaluetteloon ärsytti. Totesin, että eivätpä sitten viitsineet vastata, mutta yllätyksekseni sain n. puoli vuotta mailin lähetyksen jälkeen vastauksen sähköpostiini. Ei postit kulje edes nettiaikakaudella aina niin nopeasti kuin olettaisi ;) Nyttemminhän koko caramel-lisä on poistunut Mäymörin pusseista kitten-versioita lukuunottamatta, joten ehkäpä yleisesti rutinasta on joskus jotain hyötyäkin...

  Tosin tässä allergiatapauksessa kyllä melkein luulen, että jos tuoteseloste on epämääräinen, niin todennäköisesti silloin tuotteen koostumus vaihtelee ja eivät voi luvata, että esim. kalaa sisältävässä ruoassa ei olisi lohta.

  VastaaPoista
 4. Ahaa, sähköinen posti Saksanmaalla kulkee siis hyvin heikosti... Ehkä vielä on toivoa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!