Kahden kerroksen väkeä

Aiempia pissajuttuja ei olekaan tullut päivitettyä. Kyse on siis Eppu-herran uudesta harrastuksesta seisaallaanpissaamisesta, joka sai kaapin tulvimaan. Mitään vikaa ei lääkärissä löytynyt ja koska myös peittelemättömiä pissoja on löytynyt, kyse lienee jonkinlaisesta valtakeskustelusta karvasuikeroiden kesken.

Siispä meillä siirryttiin uuteen vessamalliin.


Henkilökunta tilasi kaksi suositeltua katollista mallia, joissa katto menee reunan sisäpuolelle, eli valumia ulos ei pääse syntymään. Kaksi sen vuoksi, että on sitten valinnanvaraakin samalla ja lisäksi koska tuossa mallissa hiekan tilavuus on pienempi kuin edellisessa, kakkakaapissa sijainneessa laatikossa. Laatikot sijoitettiin jo ennestään varsin viehättävään kylpyhuoneeseemme.

Pojat ovat ottaneet uudet laatikot vastaan hyvin, henkilökuntaa hieman ärsyttää lattialle kulkeutuva hiekka, jota kakkakaapista ei juurikaan tullut sekä se, että kylpyhuoneen ovea on pidettävä koko ajan auki.

Ylähuone on suositumpi kuin alahuone, samaa hiekkaa on molemmissa, ja jostain syystä alahuonetta käytetään ns. kakkosasialle. Mikä lie logiikka siinäkin. Mutta pääasia on että kelpaa eikä ylivuotoja ole syntynyt. Tällä mennään toistaiseksi.

Kommentit

 1. Kakkosasia on painavampaa ja siksi lähempänä maata. :D

  VastaaPoista
 2. Meillä laitettiin kissanluukku vessanoveen, niin hajut pysyy sisällä, eikä ovea tarvitse pitää auki. Hyvin oppivat kaikki neljä luukkua käyttämään. Oveen täytyy tietysti tehdä aukko, mutta luukku siistii sen hienosti.

  VastaaPoista
 3. Minustakin olisi mielenkiintoista tietää millä perusteella kissat valitsevat "kakkoslaatikon". Itsellä on kaksi kissaa ja kaksi lootaa ja molemmat hoitavat samat asiat samoissa laatikoissa. Yleisen neuvon perusteella (väh yksi loota per kissa) voisi päätellä, että haluavat oman mutta meillä pottia käytetään asiakohtaisesti....

  VastaaPoista
 4. Meillä pärjättiin yli 3 vuotta yhdellä laatikolla kahdelle kissalle, ja sitten Eppu alkoi isottelemaan. Mihinkään muualle ei kumpikaan ole kertaakaan pissannut, Eppu vaan on niin korkea/iso että jos pissaa seisovilteen, se roiskuu helposti laidan yli. Siksi uusi katollinen ratkaisu.

  Ja vessan oveen ei viitsi luukkua laittaa, kun tässä ei varmaan loputtomasti asuta ja tuollainen vanha umpipuuovi voi olla aika kova pala auottavaksi.

  VastaaPoista
 5. Mistä tilasitte tällaiset vessat?

  VastaaPoista
 6. Hovitoimittajaltamme Zooplussalta.

  VastaaPoista
 7. Ymmärtääkseni on aika yleistä, että kissa tekee toiseen laatikkoon ykköset, toiseen kakkoset. Ilmeisesti siinä on joku hyvä idea, niin kun monessa kissan jutussa. :)

  Meillä oli aiemmin sama ongelma tuon ylipissaamisen kanssa. Anni ei malta laskea takapuoltaan alas ja pissat on usein seinillä. Siinä sai tovin hakea katollista koppaa, jossa katto osa tulee alaosan sisäpuolelle! Nykyään meillä on kyllä säilytyslaatikko, onneksi sen reunat on riittänyt. :D

  VastaaPoista
 8. Meillä kylpyhuoneen ovessa hyvin käytössä oleva kissanluukku ja kissojen laatikot saunan puolella (ei niin paljoa tiellä). Toista vessaa käytetään pienempään hätään ja toista isompaan. Näin toimii molemmat kissat paitsi, jos sattuu sama hätä molemmille samaan aikaan (jostain syystä Maxille tulee usein hätä, kun toinen on vessassa). T. Pepsi&Max

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!