Ulkoilua

Tänä kesänä emme ole hirveästi ulkoilleet, osin siitä syystä että ulkoilusta seuraa huutoa, osin siitä syystä, että naapurirapussa asustavalla pariskunnalla on vapaasti ulkoileva kissa, iso maatiaiskolli, joka pitää – luonnollisestikin – pihaa reviirinään, ja samaan aikaan pihalle sattuessamme tulee reippaasti päälle (plus paskoo lasten hiekkalaatikoihin ja muuta kivaa...).

Tänään henkilökunta päätti ottaa Maunon valjaisiin ja kännyä isomman kameran mukaan ja ottaa muutaman kesäisen otoksen, nyt kun kesässä alkaa olla jo pientä hiipumisen tuntua.

Maunon mielipide ulospääsyyn oli heti kärkeen selvä:


No, kuvaaminen yksin valjaissa olevan kissan kanssa ei toki ole kovin helppoa. Fleksi mahdollisimman pitkälle ja hihna kiinni keinujen tolppaan. Suurimman osan ajasta Mauno luonnollisesti oli persus henkilökuntaan päin, tempoi hihnassa tai kiehnäsi puntissa kiinni. Ja toki se hihna ja valjaat ovat etualalla kaikissa kuvissa.Kommentit

 1. Se iso mustavalkoinen kissa mikä pyörii niillä seuduilla?
  Käytin omaa poitsuani ulkona ja se plösö hyökkäsi sen kimppuun. Ei ulkoiltu enää sen jälkeen, ei meiän kissa enää uskaltanut.

  Kissanpeti ei soveltunut ihan pediksi meiän elukoille, sen verran kookkaita ovat, mutta toimii mainiona lelulaatikkona. Ja hiiret on ollut ihan ykkösjuttu jo pitkään, ei edes tällä hetkellä ole muita leluja saatavilla :)

  t. Nykyinen entinen naapuri, joka osti mustavihreävalkoisen kissanpedin joskus keväällä.

  VastaaPoista
 2. Jeps, just se, "asuu" tossa naapurirapussa. Ulkoilee kesät talvet vapaasti. Niillä on toinenkin, sellainen joka enempi valkoinen, mutta sitä näkyy harvemmin, en ole nähnyt pitkään aikaan, liekö hengissäkään. Tämä mustakin on melko iäkäs, kuulemma 15 vuoden paremmalla puolen.

  Ihan tosi tosi harmi, ettei pesä sopinut teille, olisipa tullut puheeksi aiemmin niin olisin tehnyt isomman teille. Kiva että hiiret kuitenkin on kelvanneet!

  VastaaPoista
 3. Voi tuota tunteiden kirjoa ekassa kuvassa :D

  VastaaPoista
 4. Hihi - tuo eka... Mutta upeita kuvia kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Hei, nyt on ihan pakko kysyä... Ehkä joku on aiemmin jo ottanut asian puheeksi, mutta minkä merkkiset tai mistä ostetut on Maunon valjaat? Ihan supermukavan näköiset! Meillä omalla maatiaiskollilla on tällä hetkellä vähän samanmalliset Doxtasy (kyllä, koirien!) valjaat, mutta ne on kaulaosasta pikkusen löysät. Pääsee siis karkuun, jos tahtoo. Eikä ole riittänyt aikaa/vaivannäköä niitä pienentämään.. :/

  VastaaPoista
 6. Maunon valjaat on tällaiset: http://www.vipet.fi/tuotteet.html?id=65/388

  Meillä oli ensin sellaiset perusmalliset nahkaiset, mutta sitten Mauno alkoi saamaan yskänkohtauksia aina ulkoillessaan. Syitä mietiskellessäni päädyin siihen, että Mauno on niin innokas ulkona, että vetää hihnassa kovasti ja valjaat painoivat kaulaa. Vaihdettiin näihin ja yskät loppuivat kuin seinään. Ovat pehmeät, eivät purista kurkusta ja pysyvät hyvin päällä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!