Kissaretki Kaareen kameran kanssa

Viikonloppuna oli Helsingin Kannelmäessä Ery-Sydin näyttely. Näyttely oli poikkeuksellinen, sillä se järjestettiin kauppakeskuksessa. Tilojen vuoksi näyttely oli pieni, noin 100 kissaa ja kolme tuomaria. Pääpaino oli pennuissa, sillä näyttely oli kansallinen, eli korkeimpien luokkien sertejä ei ollut jaossa. Pennut ja nuorethan eivät vielä kerää sertejä, joten niille tällainen näyttely on oivallinen tutustuminen näyttelyn hulinaan.

Kauppakeskuksen kolmas kerros on varsin rauhallinen, siellä ei ole kuin muutama liike (mm. Musti ja Mirri sekä Faunatar, osuvasti) ja mikä parasta tuomaroinnille, isot ikkunat ulos eli paljon hyvää luonnonvaloa. Tuomareiden pöydät olikin sijoitettu aivan näiden isojen ikkunoiden viereen.Henkilökunta meni tietysti paikalle moikkaamaan tuttuja, eli kahta mau-nuorta, Chandania ja Kidettä. Molemmat ovat 7 kk ikäisiä (Kide melkein 8) eli ei enää ihan pentuja mutta ei vielä aikuisiakaan, vaan kasvuiässä olevia nuoria.

Ensimmäisenä arvosteluun lähti Ausare-kissalan Chandani, ihana pieni neitokainen.


Chandani oli jo toisessa näyttelyssään ja oli pöydällä todella nätisti. Tuomari tykkäsi kovasti silkkisen pehmeästä turkista ja hienosta huolestuneesta mau-ilmeestä.


Chandani innostui leikkimään tuomarin huiskalla ja esittelemään pilkkumassuaan.


Ihan kaikki kommentit eivät olleet kuitenkaan Chandanin mieleen, taisi Mira Fonsen sanoa tässä kohtaa jotain vallan pöyristyttävää.


Kide-nuorukainen (Iltavilli Kefennu Khufu) oli jo varsin miehistynyt nuorukainen ja kasvussaan Chandania edellä. Silmien viherrys on jo huomattavan pitkällä tämän ikäiseksi ja pojasta kasvaa varmasti komea hurmuri, joka toivottavasti löytää vielä sopivan neitokaisenkin, jonka kanssa jatkaa sukua. Kidehän jäi äitinsä Sokerin luokse asumaan hieman ennen luovutusta sattuneen tapaturman vuoksi, jossa Kiteen jalan uskottiin vaurioituneen. Mitään ei kuitenkaan löytynyt tutkimuksissa ja jalka on nykyisin aivan normaali. Kide on todellinen mammanpoika, superäiti Sokeri imettää edelleen tätä itseään jo huomattavasti suurempaa peräkammarinpoikaa.


Myös Kide oli tuomarin käsittelyssä vallan nätisti, erityisesti ottaen huomioon että kyseessä oli nuoren vilpertin ensimmäinen näyttely.


Taisi tuomari kuitenkin sanoa Kiteellekin jotain pöyristyttävää? Ainakin komeaa lihaksikasta bodia kehuttiin, täplät olivat hienot, silmien viherrys upeaa ja ilmekin maumainen.


Molemmat nuoret kutsuttiin tuomarin parhaiden valintoihin, jossa saivat vielä kehuja. Voiton vei kuitenkin nuori cornish rex, joten loppupäivä menikin sitten omassa mökissä pötkötellessä.


Mukava oli vierailla tällaisessa erilaisessa näyttelyssä, jossa syömässä ja kahvilla käynti onnistui tuosta vain ja oli ihan valikoimaakin ja kauppaostoksetkin tuli hoidettua samalla. Menisin toistekin.

Kommentit

 1. Hirmu suloinen kyllä tuo kyseinen mau-ilme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen sille ihan myyty ja omaan silmään katse on tietysti kissamaailman kaunein. :)

   Poista
  2. Maut on niin upeita, kauniita, täydellisiä :-)))

   Poista
  3. Mauno on mulle edelleen se maailman kaunein kissa, varmaan aina ja ikuisesti. Alkuperäisrotu, kyllä luonto osaa muovata sen kauneimman.

   Poista
 2. Kuulostaa juuri sellaiselta näyttelyltä, jossa olisi kiva piipahtaa ostosten ja ruokailun lomassa :) Mutta kyllä se tuomari on puhunut ihan hassuja kissoille :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva, jos tuollainen näyttely olisi joka viikonloppu kaupassa käydessä... tai ehkä kuitenkaan ei. :D

   Poista
 3. Hurmaavia maukuja ♥ Minä olin myös yllättynyt sekä paikkavalinnasta, että siitä kuinka rauhalliselta ja leppoisalta paikka lopuksi tuntui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yläkerta kyllä toimi hyvin, mutta eipä sinne yhtään enempää kissoja kyllä mahtuisi, että täysimittainen näyttely ei tuolla kyllä onnistu. Ihana valo oli kuitenkin.

   Poista
 4. Mä en kestä tuota Chandania, se on ihan liian söpö! ♥ Kide on hirmuisen komea ja jo todella miehekkään näköinen. Meidän Tomulla on vielä paljon pidemmät ja kapoisemmat kasvot eivätkä silmätkään ole vielä kovin vihreät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chandis on söpö nöpönenäinen tyttö. Ja Kide on hurjan aikuinen jo, todella komea nuorukainen.

   Poista
 5. Hienoja kuvia Kide-pojasta ja Chandanista! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!