Avovankilassa

Päivät lämpenevät, ainakin silloin kun ei sada lunta, ja pojat saavat parvekeaikaa enemmän.


Joskus käy kuitenkin niin, että ulkoilureissun pituus ei ole ihan omavalintainen, vaan ovi syystä tai toisesta meneekin kiinni. Tai no, ei se koskaan ihan kokonaan mene kiinni, mutta rako menee aika pieneksi. Ja Mauno ei tunnu olevan kovin lahjakas ovien avaamisessa, tassu huitoo sieltä raosta, mutta ei hiffaa miten rakoa levittäisi. Tai sitten ei vaan ole jäänyt tarpeeksi pitkäksi aikaa oven taakse, että alkaisi tosissaan yrittämään.

Mauno ei myöskään mitenkään erityisesti elämöi, että tarttisi päästä sisälle. Lähinnä tilanteen huomaa, kun havaitsee, ettei Mauno pyörikään lähistöllä ja jotain tuntuu puuttuvan. Mauno lähinnä yrittää meditoida itsensä sisään tuijottelemalla ikkunasta sisään. Ehkä se "jonkin puuttumisen" tunne on sitä toimivaa meditaatiota.

Yleensä se on Mauno, joka itsensä saattaa johonkin oven taakse kiipeliin. Molemmat ovat kyllä joskus viettäneet päivän kylppärissä edellisessä asunnossa, kun henkilökunta on sulkenut vahingossa oven töihin lähtiessään. Ja joskus Mauno on myös onnistunut jättämään itsensä ulko- ja sisäoven väliin, joka ei kyllä ole kovin iso rako.

Kommentit

 1. Voi jestas, miten pölmistynyt Mauno :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra oli ilmeisesti unohtanut talven jäljiltä miten voi käydä...

   Poista
 2. Mauno parka, sinne yksinään hylättynä kurkistelee, hassunkainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja näkee kaverin sisällä lämpimässä...

   Poista
 3. Usko raapii seinää(puinen) jos se jää parvekkeelle mutta ei mauu vaikk oon yrittäny neuvoa, että maukuminen kuuluisi paremmin kuin seinän rapina.
  Jo muinainen Iitu meinasi jäädä kahden oven väliin, onneksi huomasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin henkilökunta kaipaisi ehkä hieman aktiivisempaa otetta sisällä pyrkimiseen, mutta toisaalta, hätä ei taida olla kovin paha, kun tuijottaminen riittää. Ja ovien väliin jäädään meillä vain niin että Mauno pyrkii ulos kun henkilökunta tulee kotiin ja sisempi ovi menee hiljalleen "kiinni", mutta sekin aukeaisi kun vain työntäisi, kun ei ole kahvasta loksautettu kiinni... siinäkin pieni aktiivisuus riittäisi.

   Poista
 4. Sisä- ja ulko-oven väliin!!! :-D No siinä tarvii olla jo melko hoikka poika!

  VastaaPoista
 5. Meillä hakataan tuota olohuoneen ikkunaa, jos halutaan parvekkeelta takaisin sisälle. Tai sitten Lalli isoimpana roikkuu parvekeoven karmeissa ja kurkkii siitä sisälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaan ollaan ja möllötetään. Mut ei vissiin sit oo kova hätä kun ei möykkäröidä. Mikäs siellä on ollessa, paitsi nyt ehkä vielä vähän vilpoinen.

   Poista
 6. Mitkä ihanat silmät - ja korvat - ja nenä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!