Stop Ulkoilulle! -kampanja

Meillä on menty ulkoilun kanssa överiksi. Lähes päivittäinen ulkoilu on nyt vienyt Maunon siihen pisteeseen, että sisällä huudetaan, pääosin ovella. Huuto on sen verran äänekästä ja kimakkaa, että henkilökunnan hermot alkavat olla pingahduspisteessä.

Sen vuoksi nyt päädyttiin pitämään taukoa ulkoilussa, ainakin toistaiseksi, ja mahdollisesti jatkamaan ihan sisäkissana.Ulkoilun perään huutaminen ei liene kivaa kolmelle taholle:
1) henkilökunta ei jaksa kuunnella
2) naapurit epäilemättä kuulevat ulvonnan ja joko hälyttävät eläinsuojeluviranomaiset tai vaihtoehtoisesti hankkivat taloudelle häädön
3) Mauno - ei voi olla terveellistä Maunolle itselleenkään olla koko ajan niin kierroksilla, että pitää huutaa ovella. Tai missä nyt huutaakin, eilen esimerkiksi avoimesta ikkunasta. Terve vaan naapurit! (Olimme olleet päivällä 1,5 tuntia pihalla.)

Tämä kiva liikunnallinen aktiviteetti pitää nyt korvata sisällä leikkimisellä - Eppulia odotellessa...

Kommentit

 1. Me vähän luullaan, että met ollaan sisäkissoja just tuon takia...

  VastaaPoista
 2. Meillä tuohon Kissakuoro Huutajiin kuuluu kolme kissaa. Vilma huutaa ulos tai muuten vaan, Seppo huutaa ruokaa ja Kieppi huutaa poikia.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, tiedän tunnelmat ja tuskan varsin hyvin, sillä vanhemmilla on samanlainen huutomasiina. Vaikka kissat onkin ihania, niin tuollaista konserttia ei vaan yksinkertaisesti jaksa.

  VastaaPoista
 4. Meillä alkaa ihan täsmälleen samanlainen huutaminen aina ensimmästen ulkoilujen jälkeen!
  Kissat ovat niin tyytyväisiä talvella sisällä, mutta auta armias kun ensimmäiset kevään ulkoilma-maistiaiset on saatu...joten miksi sitä tyytyväisyyttä pitäisi mennä muuttamaan kesälläkään?

  Ihmisestä ajatus koko kesästä sisällä kuulostaa ehkä vankilalta, mutta alusta asti sisällä kasvaneet rotukissat tuskin ajattelevat näin. ;)

  VastaaPoista
 5. Unohdin edelliseen mainita, että Maunolla on kovin suloinen huolestunut ilme tuossa videossa.

  VastaaPoista
 6. MAU sano Maunoki ;D
  Tervetuloa vaan kerhoon! Tänä kesänä ei onneksi enää huudeta koko yötä. Viime kesänä korvatulpat oli kovassa käytössä...
  Nyt toinen sanoo Määää ja toinen MöYäÄÄ, mutta onneksi vain päiväsaikaan, satunnaisesti :)

  Me ollaan koitettu pitää rutiineja ja ulkoiluaikaa yllä, että kaverukset oppii milloin ulos, muulloin ei.
  Parvekkeen verkotus lisäksi vauhdissa kun vihdoin saatiin lupa :) Pökkään ne sitten aina lenkin jälkeen sinne, ennen kuin tajuavat että tultiin sisälle (luulen olevani fiksumpi) ;)

  Voin vakuuttaa (en päätäni pantiksi) että huuto laantuu pikku hiljaa kun ensi-into menee ohi. Mutta viimeistään syksyn kylmillä sitten ;)

  Jaksamista henkilökunnalle ja pitkää pinnaa naapureille!!

  VastaaPoista
 7. Viime kesänä huuto meni pahemmaksi vaan, samoin nyt se on pahentunut ja huipentui viikonloppuna, joten suhtaudun tottumisen tuomiseen laantumiseen hieman skeptisesti.

  Ja Ruusu, Maunollahan on aina huolestunut ilme, se kuuluu rotuominaisuuksiin ja siinä suhteessa täytyy kyllä sanoa Maunon olevan todella esimerkillinen yksilö.

  VastaaPoista
 8. Tuo ääni nyt ei ole vielä mitään (tai ainakaan videolla ei kuulosta kovin pahalta)! Meillä kuunnellaan Eetun mouruamista päivät pitkät, milloin herra haluaa ulos, milloin ruokaa, seuraa, leikitystä, silitystä... Valituksen aiheita kyllä riittää! Olen kyllä ajan kanssa tottunut siihen, että tuollainen hölmö punainen vatipää on milloin missäkin ulvomassa, sillä kun on aina asiaa ;) Kaverit ei ole auttanut asiaa, parhaimmassa tapauksessa se on saanut niistä vain huutokaverin.

  VastaaPoista
 9. Kollokin tuli katsomaan korvat pystyssä näytön lähelle, mikä Maunoa "laulattaa".

  VastaaPoista
 10. Meillä huudetaan juuri noin, paitsi että huudot ovat vielä kovempia ja pidempiä, välillä oikein ihmettelee, että eikö toi hengitä ollenkaan, se vaan kiljuu katkeamatonta huutoa. Onneksi se huuto jossain vaiheessa yleensä lakkaa (hetkeksi), jos siihen ei yhtään reagoi. Siis yhtään. Ei esim. kävele talossa, sehän on jo selvä merkki, että hei, toi lähtee ulos, nyt huutoa! C muuten tuntee ulos-sanan, juoksee usein pihaovelle sen kuultuaan.

  Meillä ollaan hulluja ja jatketaan ulkoilua. C nyt huutaa muutenkin koko ajan, että samaan syssyyn menee. ÄSken meillä kokeiltiin eilen enteiltyä kahden kissan huutoa: kun Mauno huusi tietokoneessa, C tuli sen viereen ja huusi vastauksia.

  VastaaPoista
 11. Omituista kyllä, mutta meillä ei olla vielä opittu rääkymään ulos. Ulkona ollaan kuitenkin käyty suht harvakseen, kerran-kaksi viikossa, joten ehkäpä "annostelua" ei ole syytä lisätä, ellei rääkymisiäkään haluta. Näyttää noita kissoja itse ulkoilu ja metsän tutkiminen miellyttävän kuitenkin, vaikka ulko-ovesta ei mielellään ulos lähdetäkään.

  VastaaPoista
 12. Eihän tuo ollut ollenkaan Maunon kovinta huutoa. Tuo oli sellaista mediumia. Välillä huudetaan niin että ääni sortuu, vähän kuin äänenmurroksessa oleva poika. Tai sitten sellainen oikein syvältä tuleva mouuuuuu.

  VastaaPoista
 13. Meillä oli kaverin kissa vuosi sitten 2 viikkoa hoidossa ja emännän kehotuksesta vein kissan pari kertaa ulkoilemaan. Ulkoilun jälkeen kissa hyppi välioven kahvaan ja piti kamalaa moukunaa, pelästyin todella ja olin huolestunut että mikä sitä vaivaa... Näköjään hyvin yleistä.

  Toisaalta vanhempieni kissa joutui maalla 4 vuoden ulkokissaelämän päätteeksi sisäkissaksi nihkeän naapurin takia (pitkä juttu), eikä ole harrastanut ovella mouruamista. Hän on ehkä jo tyytynyt kohtaloonsa ja pieneen ulkoiluparvekkeeseensa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin