Herra Allegro


Maunon allergiatestin tulokset ovat vihdoin tulleet. Niissä on sekä hyviä, että huonoja uutisia.

Ensinnäkin hyvää on tietysti se, että reaktioita löytyi, eli ihan hukassa ei enää olla. Hyvää on myös se, että lihat eivät olleet allergisoivien listalla eli possua, lammasta, nautaa, kanaa jne, saa edelleen syödä ja ne varmaan tulevat vielä lisääntymäänkin eli yritämme siirtyä lihaisampaan ruokavalioon Maunon kohdalla - Eppuhan onkin jo lihamiehiä.

Huonommat uutiset sitten tuli positiivisten listalta, se on teollisten ruokien osalta aika hankala.

Allergisoivat aineet olivat soija (5 asteikolla 0-5), kananmuna (3), riisi (1), maissi (1) ja lohi (1). Näistä monet esiintyvät valmisruuissa, erityisesti riisiä on melkein kaikessa. Henkilökunta selasi juuri esimerkiksi Zooplussan valikoiman raksuista, eikä löytänyt yhtään ainoaa raksulajia, jossa ei jotain näistä olisi. Raksuja meillä ei hirveästi syödä, mutta koska Mauno ei myöskään ole ollut kova syömään lihaa, on raksujakin annettu, jotta hampaille on jotain kovaa purtavaa.

Hohhoijaa, aikamoista sompailua on edessä, mutta onneksi sentään nyt on jotain suuntaviivoja.

Kommentit

 1. Hienoa, että asiaan tuli jotain selvyyttä, vaikka kurjaa tietysti, että kartettavia ruoka-aineita on niin paljon. Tai eihän tuo sinänsä mitenkään mahdoton lista ole, ainoastaan raksujen suhteen melko haastava. Onko edes mitään superallergisten erikoisraksua, jota Mauno voisi syödä?

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että asia alkaa vihdoin selvitä. Itse olen jo kauan kartoittanut teollisten märkäruokien listaa, jotka nimenomaan eivät sisällä noita mainitsemiasi aineita. Yksi hyvä merkki on mm. Animondan Carnyt ja Vom Feinsteinit, mutta Animondallakin on niitä ei-niin-hyviä -merkkejä valikoimissaan.

  VastaaPoista
 3. Voi tylsyys! Siis että noin paljon kaikkea on listalla. Hyvä kuitenkin että päästään eteenpäin! Toivottavasti jotain sopivaa löytyy.

  VastaaPoista
 4. Katselin mitä löytyy ilman noita aineita ja Trainerilta löytyy ainakin purkkiruokia. Alla olevasta linkistä tarkemmat tuotetiedot:
  http://www.novafoods.com/eng/products/backend/uploads/umidi_fitness_gb_1.pdf

  Sitten kuivaruoista ainakin hevonen-peruna on riisitön ja kalaton. http://www.novafoods.com/eng/products/backend/uploads/fitness_horse.pdf

  Olin muuten aika yllättynyt, että Almo Naturen Holistic sarjassa on kaikissa raksuissa riisiä.

  Mutta Trainer on ainakin yks vaihtoehto. :-)

  VastaaPoista
 5. Trainerin kuivaruoka sisältää maissiöljyä, jopa aika reippaasti (10 %), joten sekin on pois listalta.

  Noista märkäruuista pari kelpaa, tosin märkäruokia löytyy muutenkin paremmin.

  Itsekin kävin katsomassa Almo Naturen allergiaraksut, ja petyin kun jokainen on jotain + riisi. Kävin läpi livenä kaikki Stockmannin raksut, ei yhtään kelpaavaa, samoin Zooplussan, ei yhtään kelpaavaa.

  VastaaPoista
 6. vipstoren sivuilta löytyy uusi ruokasarja pronature, jossa on ankka-appelsiini kuivaruoka. Siinä ei näin nopeasti katsottuna ole kiellettyjä aineita.

  VastaaPoista
 7. Hyvä että saitte allergisoivat asiat selvitettyä. Onni onnettomuudessa tuo, että listan aineet ovat sellaisia joita ilman kuitenkin pärjää kunhan vain löytää ne oikeat tuotteen ja jos ei niin sirtyy sitten vaikka barffiin - pahempi pala olisi ollut minusta, jos Mauno olisi tuomittu esim. jollekin tietylle raksudieetille (ei lihaa) koko loppuelämäkseen.

  VastaaPoista
 8. Tuossa Pronaturen ankka-appelsiinissa näyttää olevan kananmunaa, eli sekään ei käy. Sen lisäksi siinä näyttää olevan rakkolevää ja Mauno on kokemuksen perusteella merilevälle allerginen (Plaque Off aiheutti kutinaa).

  Kiitos vaan ehdotuksista, olisipa ollut hienoa jos olisi natsannut!

  VastaaPoista
 9. Minä en luovuta!! Maunolle tulee löytää ruoka, joka sopii. Nyt etsin Ziwipeakin sivuilta, muistelin että ne on aika lihapitoisia ruokia ja tässä olis lammasruoan sisältö:

  Lamb - ‘Daily-Cat' Cuisine 400g/14oz

  INGREDIENTS: Lamb - Meat (min. 61.2%), Liver (min. 15%), Tripe, Heart and Kidney (min. 9.5%), Chicory Syrup, Green-lipped and Blue Mussel (min 4%), Fish Oil, Lecithin, Kelp, Vitamins and Minerals. Naturally preserved with mixed tocopherols. Additives: Vit. D3, Vit. E, Copper. Calories 1854 KJ/100g.

  GUARANTEED ANALYSIS:

  Protein (min.) 36% Ash (max.) 9%
  Fat (min.) 29% Fibre (max.) 0.5%
  Moisture (max.) 18% Calcium 2%

  Kalaöljy vähän arveluttaa, mutta jos se on ainoa joka ei sovi, niin se melkein kannattaa kysyä valmistajalta, että mistä kalasta se on tehty. Lohiöljy on yleisin, mutta jos kävisi tuuri... :-)

  VastaaPoista
 10. Nyt kuulostaa siltä, että voisi olla toimiva, eli ei kun selvittämään kalaöljyn sisältöä!

  VastaaPoista
 11. Meilläkin on mahavaivainen kissa (emme tiedä, onko allergiaa, mutta tosi moni ruoka aiheuttaa ripulia). Se syö Feline portan purkki-märkäruokia ja suolistovaivaisille tarkoitettuja raksuja, sekä tuoretta lihaa jne.
  Oli helpotus kun löytyi ruoka, mitä se kestää ja FP:ssakin on mukavasti makuvaihtoehtoja. Kunhan tekin löydätte sen oman ruokanne, niin uskon että helpottaa!

  VastaaPoista
 12. Mnää, kalaöljy kyllä passais (hoki-kalaa), mutta "kelp" on merilevää, jolle Mauno on allerginen, eli Ziwikään ei kelpaa. :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin