Pakkaspäivää


Ulkona paahtaa pakkanen, mutta meillä ei ole hätää. Vanhan talon patterit ovat joko on tai off, ja koska ne eivät tällä kelillä voi olla off, ne ovat tietysti on. Mauno ottaa hyötyä irti. Tai siis ottaisi, jos joku ei olisi häirimässä kameran kanssa.


Eppu ei ole keksinyt, tai katsonut tarpeelliseksi, moista lämmityspatiota, vaan tekee omaa kieppiä tuolissa olevaan pesään. Pikkupesä jäi vain kokeiluksi, iso mies tarvitsee ison pesän. Ajoittain sinne mahtuu mukaan myös Mauno, mutta aina välillä toinen lipaisee huonosti tai jotain, ja tulee pieni nahina. Sitten uni jatkuu.


Epun allergiatestin tuloksetkin tulivat. Eppu on allerginen naudalle, lampaalle, riisille, vehnälle ja maidolle. Ei me oikein tultu hullua hurskaammaksi, koska nautaa ei ole juurikaan syöty (koska sitä ei kauheasti ole kissanruuissa tarjolla ja raakana Epun maha ei sitä kestä), lammasta ei sitäkään vähää, riisi on myös Maunon allergiakirjossa (lohi, muna, riisi, soija, maissi), joten sitä vältellään muutenkin. Vehnää on kastikeruuissa, joten niiden määrää vähennetään jatkossa. Ja maitoa ei juuri muussa ollut kuin Epun joka-aamuisessa herkussa – henkilökunnan jugurtissa. Siitä tulee vaikea taisto, Eppu kun ryntää aina paikalle, kun kuulee jugurttipurkin kannen rapinan ja on saanut nuolla kannen ja tyhjän purkin. Sekin pitänee lopettaa. Maito oli kyllä näistä alhaisimman reaktion antava (3 asteikolla 0-5), kaikki muut reagoinnit olivat täysiä vitosia.

Lisäksi nyt syödään tehostetusti öljykapseleita ja noin muuten eletään vaan toivossa, että ne mahakarvat pääsisivät kasvamaan ja nuoleminen loppuisi.

Kommentit

 1. No voihan... Onpa ikävää, että aamun yhteinen ruokahetki pitää lopettaa. Ei kiva.

  Lämpöisältä siellä näyttää ja se taas on oikein kiva.

  VastaaPoista
 2. Onko niitä jotain soijayoghurtteja, missä ei oliskaan maitoa...?

  VastaaPoista
 3. Olisihan niitä, mutta kun henkilökunta ei juuri maitoa käytä niin päivittäinen aamujugurtti on se henkilökunnan ruokavalion maitolisä, josta ei Epun kannennuolennan vuoksi viitsisi luopua. Tämä on vähän sellainen win-lose-tilanne. Joku häviää aina.

  VastaaPoista
 4. Epun kanssa silmänlumeeksi soijajogurtti, sitten itselle nopeasti piilopullosta juotavaa jogurttia?

  win-win ja nälkä pysyy poissa pidemmälle päivään ;)

  VastaaPoista
 5. Olikos sulla jo se ilmankostutin käytössä?

  VastaaPoista
 6. No eihän se ole, pitäisi varmaan toimeentua senkin suhteen. Hyvä kun muistutit.

  VastaaPoista
 7. Voi voi, onpas harmillinen homma tuo jogurttijuttu! Toisaalta on myös mielenkiintoista lukea toisten allergia-kissojen juttuja, meillä on Felix allerginen, peräti 31 eri aineelle. Naudanlihaa löytyy yllättävän monesta kissanruoasta, eläinperäisenä sivutuotteena, kun sitä ei voi tarkemmin tietää. Siksi meillä ei enää syödä kuin fileruokia tai yhtä ainoaa muuta valmismärkäruokaa, muuten raakaa ja yhtä ainoaa mahdollista nappulaa :/ Sinänsä kaipaisi rinnalle vähän erilaisempia hyviä märkäruokia, kun vitamiinipillereillekin on poika allerginen :(

  VastaaPoista
 8. Voi kauheaa, 31 allergisoivaa ainetta on jo ihan painajainen! Meilläkin yritetään syödä paljon fileruokia, mutta niistä tosi monessa on riisiä, joka on nyt molempien allergialistalla. Esimerkiksi Almo Naturen ruuissa kaikissa on riisiä lisänä, ihan uskomatonta! On todella vaikeaa löytää sopivia ruokia.

  Meillä kun ei raakaakaan voi syödä, Epulla ei vatsa kestä. Nuorena se veteli raakaa lihaa ihan innoissaan, mutta noin vuoden iässä alkoi tulemaan oksut ja nykyään ei kestä enää yhtään raakaa. Äidillään ja äidinäidillään sama vika.

  Ja niin kamalan huonot tuoteselosteet on kaikissa, että tosi vaikea löytää sopivaa ruokaa. Ja sitten tietysti pojat ovat nirsojakin, tällä hetkellä ei meinaa tonnari upota ollenkaan, vaikka välillä se on ihan nam nam.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaapa niin tutulta kirjoituksesi! Felixillä on tosiaan ties mitä allergioita, noiden ruokajuttujen lisäksi esimerkiksi homeet (se pahin), pölypunkit =huonepöly, siitepöly ja varastopunkit. Meillä siis syödään tarkasti ja siivotaan ahkerasti, kerran ollaan muutettukin kisupojan takia :D

  VastaaPoista
 10. Meillä kaikki ympäristöallergiat näyttää negaa, onneksi, mutta nuo ruoka-allergiat on olemassa, ja lisäksi sitten tuo Epun intoleranssi raa'alle lihalle. Lisäksi sitten molempien nirsous... ja Epun tapa oksentaa nälkää (ja oksentaa ahmimista myös) vähän hankaloittaa elämää myös. Voi mikä onni olisi, jos kaikki ruoka kelpaisi eikä allergioita olisi.

  VastaaPoista
 11. Sittenhän löytyy vielä lisää samankaltaisuuksia, meillä myös Felix oksentaa samoissa tilanteissa ja sitä täytyykin ruokkia useammin kuin toisia. Felix ei myöskään suostu syömään kaikkea raakaa ja märkäruokaankin poika kyllästyy äkkiä, Daniel taas ei syö raakaa ollenkaan. Onneksi kaksi on edes suhteellisen helppoja ruokittavia :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?