Paha Pukki ja muut iloiset joulukuvat

Kuten henkilökunta jo hyvissä ajoin ennen joulua raportoikin, joulukuvaukset olivat käynnissä, mutta eivät kovin suosiollisin tuloksin. Haussa oli kaunis rauhallinen kuva, jossa pojat köllöttelevät yhdessä jouluvalojen tuikkiessa taustalla. Näin ei tietenkään päässyt tapahtumaan, vaikka rauhallista yhdessäköllöttelyä esiintyy tuntikausia päivisin jouluvalojen tuikkiessa taustalla. Mutta ei kuvissa. Lopultahan sitten päädyttiin kahteen yksittäiskuvaan joulukortissa, yhteiskuvissa ei ollut ainoatakaan "julkaisukelpoista".

Kuvauksessa haasteita tuotti lähinnä mallien yhteistyöhaluttomuus. Kytkimet olivat on tai off, eli joko riehuttiin tai sitten silmät luppasivat kiinni. Siihen kun yhdistetään kotistudion hivenen ehkä ammattitasoa vaatimattomampi varustelu ja kuvaajan kalusto sekä ammattitaito, oli kuvissa aika paljon deletoitavaa. Lisäksi kuvaaja oli valinnut hieman haastavan aiheen (kissojen lisäksi), sillä valojen ja kuvauskohteen etäisyyden suhde kameraan olisi pitänyt pystyä vakioimaan halutun valoefektin saavuttamiseksi, mutta kissa ja vakiointi, no, te tiedätte. Syväterävyyden kanssa oli siis aikamoisia ongelmia läpi kuvauksen. Kuvauksia yritettiin neljään otteeseen ja valitut joulukuvat olivat heti ensimmäisestä sarjasta. Onnistumiskäyrä oli siis huomattavan laskeva.

Henkilökunta päätti kuitenkin reippaasti julkaista myös niitä ei-niin-imartelevia otoksia teidänkin huviksenne näin vuoden päätteeksi. Kamerasta deletoitiin tietysti tuhnuimmat heti kärkeen, tietokoneelle päätyi noin 400 otosta ja niistä sitten kaksi kelpuutettiin, ja tusinan verran pääsee tähän "top of the worst" -kärkeen. Olkaa hyvät.

Aina ilme ei kuvasta suurta viisautta tai joulurauhan lempeyttä, tässä Paha Pukki suunnittelee tuovansa kimpun risuja.


Epulla oli pääosin kaksi ilmettä. Silmät lautasena tai ei silmiä ollenkaan. On se rasittavaa puuhaa tuo mallina olo. Hohhoijaa.


Myös Mauno osasi erittäin hyvin näyttää väsyneen kyllästyneeltä, mahtavaa joulua vaan ja voitko mennä pois!


Hautaudun tänne karvoihin niin ettei näy kuin silmä, se on just hyvä jouluntoivotus!


Oon vähän anteliaampi, oon söpö ja näytän silmät valkuaisia myöten. Paitsi vaan toista silmää, toinen on musta aukko.


Yritetään yhdessä. Otetaan tähän tällainen hellä pusuttelukohtaus. Whaaat! Kuvaatkosää?!?


Uusi sessio. Kokeillaan jos vihreällä karva-alustalla sujuisi paremmin. Jaha, meni painiksi. Haukkaan tästä selästä niin saan hyvät lähdöt ja saadaan vähän irtokarvaa peliin. Joulurauhaa ja hyvää tappelumieltä jokaiseen kotiin!


Eppu päätti olla hetken ihan nätisti ja seesteisesti.


Oho, lipsahti…


Kokeillaan taas uusi sessio. Askarrellaan objektiiviin filtteri niin että valoista tulee sydämiä. Aattelit panna sydämiä taustalle? Et oo tosissas.


Okei ei ollut hyvä idea sydämet. Otetaan uusi sessio, kokeillaan jos huopakorissa olisi kiva kölliä kuvissa. No nyt, pieni rauhallinen kaulailuhetki – whoaaaaa, mitä sä just teit?!?!?!


Tälleen ollaan nätisti kaulatusten, oho, taas lipsahti...


Hei, mulla on hyvä idea, olisko hyvä jos nappaisin suuhun tupon tätä karvaa ja olisin ihankuin joulupukki?


Joo, ei otettu uudenvuodenkuvia. Raketit paukkuu ulkona, pojat makaa huopakorissa ikkunalla toisiaan halien ja kuorsaten, jouluvalot taustalla. Voi olla että henkilökunta tekee lupauksen olla ottamatta potrettikuvia jouluksi ensi vuonna, otetaan vaan mitä eteen sattuu tai jotain.

Mutta hyvää alkavaa vuotta kuitenkin kaikille meidän kamuille!

Kommentit

 1. Mitkä kuvat :-D Pusuttelukohtauskin ♥

  VastaaPoista
 2. Nää kuvat on todella upeita! Varsinkin tuo "pusukuva" on todella hellyyttävä mun mielestä. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvasarja! Hyvää uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 4. Upeita otoksia! Kissojen kuvaaminen on tuurista kiinni. Koskaan ei tiedä, milloin ja miten juuri silloin ne saisi suostumaan yhteistyöhön. :D

  VastaaPoista
 5. :D

  OIkein hyvää uutta vuotta teilekin !

  VastaaPoista
 6. Oo-o, mitä kuvia - ei noista suloisuuksista saa huonoja kuvia tekemälläkään;)
  Oikein hyvää uutta vuotta sinne - myös Viirulta <3

  VastaaPoista
 7. :-D Tämä oli aivan upea lukukokemus, kikatan täällä vuoden 2015 aloittajaisiksi! Ihanat kuvat, ihanat kissat , ihanaa uutta vuotta teille kaikille <3

  VastaaPoista
 8. Tätä kikatuksen määrää! Oikeastihan monikin noista kuvista on ihan hyvä, mutta tekstit vie väistämättä komiikan puolelle :-D

  Ihana postaus, kiitos. Mainiota uutta vuotta teillekin!

  VastaaPoista
 9. Nää on kyllä ihan parhaita! Te olisitte joulukorttikuvien lisäksi voineet kyllä tehdä näistä joulukirjan! :D Maukujen toisenlainen joulu! Eppu joulupukkina on huippu ja muutkin aivan valloittavan ihania. Ai niin, meinasi ihan unohtua. Valloittavan ihanaa uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 10. Tässä henkilökunta veteleekin jo happea, kun pitäisi alkaa taas kasaamaan poikien vuosikirjaa viime vuoden kuvista - joita on, noh, aika paljon... Kaikki pitäisi käydä läpi, valita kuvat kirjaan, käsitellä ne (koska blogiin käytetyt kuvat ovat nettiresoluutiolla, kaikki pitää tehdä uusiksi). Huhhuh.

  VastaaPoista
 11. Mitä mahtavimpia kuvia! Tekstit toki lisäsivät huumoriarvoa huomattavasti. Hihittelin täällä niin, että nukkuva poikaystävä havahtui. :D

  VastaaPoista
 12. Menestyksekästä uutta vuotta! <3 Nämä kuvat ovat upeita.

  VastaaPoista
 13. Eppu ja sydämet on ihan paras :D

  VastaaPoista
 14. Ihanat ♥
  Mahtavaa alkanutta vuotta myös teille!

  VastaaPoista
 15. Ei ehkä sitä mitä haitte, mutta todella upeita odoksia silti!

  VastaaPoista
 16. Siis niin ihanat <3 upeaa ja yhtä kuvauksellista uutta vuotta jatkossakin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!