Lajiesittelyssä egyptiläinen vampyyrilepakko


Egyptiläinen vampyyrilepakko asuu luonnossa Egyptin pyramidien varjossa, mutta viehättävän ulkomuotonsa ja ystävällisen luonteensa vuoksi sitä on jalostettu myös lemmikkieläimeksi. Vampyyrilepakon voi hankkia luotettavalta kasvattajalta.


Lepakko on erittäin ihmisystävällinen ja sietää hyvin käsittelyä. Sillä on kantava naukuva ääni ja se kehrää kuuluvasti. Vampyyrilepakko nukkuu päivisin ja hilluu öisin. Sen suosikkiruokaa ovat katkaravut, lisäksi se pitää erilaisista kana- ja tonnikalaruuista.


Leikkisäluonteinen lepakko nauttii lajitoverin seurasta. Kaverin kanssa kiidetään ja painitaan sekä nukutaan yhdessä. Vaikka vampyyrilepakko on karvapeitteinen, se nauttii lämpimästä ja nukkuu mielellään joko lajitoverin kyljessä tai henkilökunnan sylissä. Lepakko painaa noin seitsemän kiloa.

Kommentit

 1. ♥ oi voi ♥ Yllättävä rakastuminen tähän lepakkolajiin tapahtui juuri nyt.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tämähän on siis ihan tuhansia vuosia vanha laji ja tämäkin yksilö täyttää kohta jo kahdeksan vuotta.

   Poista
 3. Mä en oo ikinä ennen tienny, et voin ihastua lepakoihin ♥

  VastaaPoista
 4. Ah! Enpä ole ennen lepakoista perustanut, mutta tuollaisen epyktiläisen version minäkin voisin ottaa huusholliini! Ihana! T. Sanni

  VastaaPoista
 5. Hiukan pelottava (seitsenkiloinen lepakko??) mutta muistuttaa tarpeeksi kissaa, että ei sittenkään ehkä niin pelottava. Onnitteluja hienoista kuvista, meille huvista!

  VastaaPoista
 6. Hui, melkein luultiin, että teille on tullut uusi lemmikki! Mutta tämä vampyyri on vanha tuttu, syötävän suloinen :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Raskastekoinen rakenne hieman haittaa lentämistä, ja vampyyrilepakko liikkuukin pääosin maantasalla, joskin intoutuessaan saattaa kiitää parkour-tyylisin liikkein myös maanpinnan yläpuolella.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!