Tylsät jutut

Me ollaan tylsiä.


Joulukalenterin aikaan joku anonyymi lukija kommentoi, että blogista on tullut tylsä. Jutut on lyhyitä ja tylsiä ja kuvatkin on tylsiä ja aina samanlaisia. (En jaksa käydä tarkistamassa, mutta jotenkin näin se meni.) Kommentoin kommenttia jo silloin, enkä halua mitään draamaa tässä käyntiin pyöräyttää, mutta koska kalikka ns. kalahti niin harkinnan jälkeen ajattelin kirjoittaa asiasta.

Kalikka ei kalahtanut yllätyksestä vaan siitä syystä, että samaa on henkilökunta itsekin pohtinut. Että bloggauksen motivaattorit ovat jo pidemmän aikaa olleet hakusessa. Lopettamistakin on tullut mietittyä.

Me oikeasti eletään tosi tylsää elämää. Pojat ovat tukevasti keski-iässä, henkilökunta samoin eikä täällä oikeasti tapahdu juuri mitään raportoimisen arvoista.

Perinteiseen kissojen tapaan pojat nukkuvat valtaosan vuorokaudesta. Loppuosana syödään, käydään vessassa ja meillä myös kovasti sylitellään. Siitä on ihan tosi vaikea saada loputtomiin juttua ja kuvia aikaiseksi, varsinkin toisistaan erilaisia kuvia. Pojat ovat aika laiskoja leikkimään, kunnon painit nyt otetaan päivittäin ja Mauno myös tykkää juosta, mutta siinä se leikki melkein onkin. Henkilökunnan on vaikea leikittää poikia, koska kuvio on aina sama: Mauno alkaa leikkimään, Eppu ryntää paikalle sarvikuonon tavoin, Mauno siirtyy taka-alalle tarkkailemaan. Eppu leikkii ja kun leikki saavuttaa riehunta-asteen, Maunolle iskee poliisivaihde päälle, ja se käy Epun kimppuun – ja sitten painitaan (ihan ystävällisessä mielessä toki, ei mitään oikeaa aggressiota). Leikittäminen siis loppuu aina lyhyeen.

Kun ikää on pojilla kohta jo 8 ja 9 vuotta, elämä vaan on aika tasaista. Samoja ruokia on syöty vuosikaudet, aina se sama paketti tulee kuukausittain Zooplussasta. Ei olla kohta neljään vuoteen muutettukaan niin nukkupaikat ja vessat ja muut on samat.

Kuvien laatu on parantunut alkuajoista huimasti, kun henkilökunnan kiinnostus, taito ja kalusto ovat kohentuneet, mutta samaa rataa on noussut itsekritiikki (noh, oikeasti ehkä vielä enemmän). Mitä tahansa ei enää haluta julkaista. Ihan varmasti tietynlainen rentous on siinäkin puuhassa hävinnyt.

Vastavuoroisuuden kanssa on myös melko hiljaista. Henkilökunta on aika laiska seuraamaan blogeja (alan kuin alan) nykyään, vain niitä oikeasti ihmistuttujen blogeja tulee seurattua. Ja niinkuin moni muukin, vielä seuraamista huonompi jättämään kommentteja. Kommentteja tulee myös tähän blogiin aika hiljailleen. Siinä on tietysti paikka oravanpyörälle: hiljaista tällä puolella -> hiljaista sillä puolella -> motivaation lasku -> postaukset vähenevät ja niin edelleen.

Blogia on nyt kirjoitettu kohta yhdeksän vuotta, Maunon syntymästä asti. Eppukin on ollut mukana melkein 8 vuotta. Vaikea löytää aiheita, joita ei tänä aikana olisi jo montaan kertaan kaluttu. Uusia jäseniä ei ole porukkaan tullut, mutta onneksi ei vanhoja poistunutkaan. Aina välillä haaveissa on ollut sijoitustyttö porukkaan, mutta vielä ei ole ollut sen aika.

Mihin tästä sitten? Ei tietoa, ei päätöksiä. Ainakaan vielä ei ole mitään suuntaa selvillä, on vain ajatuksia.

Toivotetaan vaan aurinkoista kevättä kaikille vielä mukana oleville lukijoille! Ja hei, ei täällä pakko ole käydä, jos tuntuu huonolta!

Kommentit

 1. Ihana asento tuolla kisumaukulaisella :P Vaikka on meilläkin välillä kisut tuohon tyyliin...

  VastaaPoista
 2. Joku kissa-asiantuntija sanoi joskus, että se mikä on ihmisen mielestä tylsää, on kissan mielestä ihanaa! Olen seurannut tätä blogia melkein alusta asti, ja keski-ikäisten kissojen omistajana tiedän että ei tässä kissa-arjessa aina niin kamalasti tapahdu. Onneksi ei tapahdukaan, sehän tarkoittaa sitä että kaikki on hyvin :) !

  Mielelläni seuraisin teidän herrasmiesten arkea jatkossakin ja toivon että blogi jatkuisi vielä muodossa tai toisessa. Tai voisin seurata teidän kissa-arkea sitten vaikka Instan kautta kuvina jos blogi jossain vaiheessa jää tauolle tai loppuu. Kommentointi on jäänyt harvakseen koska se ei aiemmin padilla onnistunut (nyt näyttää toimivan!).

  Leppoisaa kevättalvea teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän puolestahan on siis juurikin kaikki hyvin, kun on tasaista ja tylsää, mutta eihän se paljoa blogia inspiroi. Kyllä me varmaan jollain tapaa jatketaan, todennäköisesti ihan samaan harvaan tahtiin kuin viime ajat muutenkin.

   Poista
 3. Te ootte mahtavia! Ja luen poikien jutuista säännöllisesti, vaan ups....En oo tainnut kommentoida. Sori Poitsut 💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, huonoja ollaan täälläkin kommentoimaan, että eipä tarvitse pyydellä anteeksi :D

   Poista
 4. Mauno ja Eppu on samanikäisiä kuin minä! Elämä on rauhallista, mutta kivaa :) Kiva lukea teidän herrasmiesten juttuja, kaikki luen kyllä :) - Pepsi

  VastaaPoista
 5. Ei saa vielä lopettaa!! Me vasta alettiin seuraamaan. Ja vaikka me ollaan vielä nuoria mimmejä, niin kyllä meitä kiinnostaa kuulla vaikka harvakseeltaakin mitä aikamiehen iässä oleville kuuluu.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me nyt ainakaan näillä näppäimillä lopeteta, tää oli vaan sellainen avautuminen, että joojoo, tiedetään, olla hiljaisia ja tylsiä. Katellaan.

   Poista
 6. Minun mielestäni tämän blogin jutut ovat kaikkea muuta kuin tylsiä! Joulukalenteria lukiessa sain nauraa katketakseni. Viimeisen vuoden ajan on tullut seurattua blogia pääasiassa puhelimella, jolloin kommentointi on jäänyt. Joka tapauksessa, toivottavasti jatkat samaa rataa! Henkilölle, jonka mielestä blogi on tylsä: seuraamisen lopettaminen on yhtä helppoa kuin sen aloittaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden joulukalenteri kyllä oli vähän bore ainakin välillä, mutta hyvä jos siellä nauratti.

   Poista
 7. Arkielämä sinällään on tylsää vaikka kenellä, mutta kissat eivät ole koskaan tylsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan lepposia eikä tehdä kepposia, eiku... mites se kuusi yhtenä yönä hyppäsi ikkunalaudalta alas...

   Poista
 8. Tunnustan lukeneeni poikien juttuja (salaa) jo 6 vuoden ajan ja tämä on ensimmäinen kommenttini. 😳 Jutut eivät koskaan ole olleet tylsiä ja kuvat ovat aina mahtavia, iso kiitos!

  VastaaPoista
 9. Instagramissa vapautuu tekstintuottamisesta. Kuvat riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta ei meinaa jaksaa omaakaan instaa pyörittää niin vielä poikienkin...

   Poista
 10. Teillä on aina niin hienot kuvat ja komeat mellit, että ei sitä tekstiä tarvitse niin kamalasti olla. Minä ainakin luen mielummin sellaisia kissablogeja, jossa on ytimekkäästi tekstiä ja muutama kuva, kuin sellaisia, missä on tuhottomasti tekstiä. Kissat tässä kuitenkin ovat pääasiassa, ei ihmisen höpinät :)
  Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 11. Sama on käynyt meilläkin mielessä, etenkin talvella otetaan niin rennosti ja kissoja on niin hankala kuvata, että mitä tässä kertoisi. Olen sitten paikoin tehnyt tikustakin vähän asiaa ihan vaan omaksi ilokseni. Samalla on joutunut laittaa niitä ei niin onnistuneitakin kuvia mukaan (meidän kuvat ei muutenkaan ole yhtä laadukkaita kuin teillä) mutta täytynee ajatella, että sitähän se elämä näiden kavereiden kanssa juurikin on :) kirjoitetaan sillloin kun siltä tuntuu eikä oteta stressiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on kyllä sitä hankalinta aikaa kuvaamiselle, että sekin sammuttaa bloggausintoa kiitettävästi.

   Poista
 12. Hei, nyt on pakko itsekin kommentoida. Olen seurannut blogiasi jo alkuajoista lähtien (seurasin sitruunoitasi ja sitä kautta löysin tänne).

  Mielestäni blogin kirjoitustyyli on mukaansa tempaava ja todella hauska! On mukava lukea poikiesi tempauksista. Niistä tulee hyvälle mielelle! Myös kuvat ovat todella hienoja! Mielestäni blogin laatu on se syy mikä saa minut seuraamaan tätä.

  Tällä viestillä yritän kertoa, että kyllä blogiasi seurataan, vaikkei aina jaksetakkaan kommentoida. Joulukalenteria osaa jo oikein odottaa joka vuosi! :)

  T. Myös kahden pojan henkilökunta Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, sitruunat tosiaan kuolivat motivaationpuutteeseen, mutta täällä vielä sinnitellään.

   Poista
 13. Toivotan paineetonta jatkoa blogille! Ei tää ny niin vakavaa ole. Aina sieltä joku insidentti löytyy blogattavaksi :)

  VastaaPoista
 14. Meilläkin luetaan teidän poikien juttuja, vaikkakin kait salaa. Kyllä se vaan niin on, että tylsyys on hyvä asia, silloin kaikki on ainakin keskivertoisesti hyvin. En itse ainakaan kaipaa sirkushuveja eikä meilläkään niitä kovin paljon tarjolla ole, lähinnä arjen sattumuksia, kuten teilläkin, joten valitsemallanne tavalla on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole kovin sirkusta, eihän sitä keski-ikäiset jaksaisi!

   Poista
 15. No johan myrkyn lykkäs! Siis jatkakkee ihmeessä, tämä on aivan parhaita blogeja, mitä onkaan! Ihanat kuvat (ne hymyt!) ja tekstit. Itsekin tekstin tekijänä osaan arvostaa lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä, mitä sitä turhia jorisemaan. Oikein odotan, milloin jotain teidän huushollista ilmestyy. Vaan kissaihmisenä tiedän, että kissojen elämän seuraaminen ei välttämättä mitään kamalan jännittävää ole, varsinkin jos on sisäkissojen edesottamuksista kyse. Aurinkoista jatkoa, t. Sirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tässä mitään myrkkyä nyt vielä lykkäillä, just pistettiin uus postaus ulos!

   Poista
 16. Meillä on myös kaksi mau-poikaa, neljä ja kolme vuotiaat, samasta kissalasta kuin Mauno. Vanhempi muistuttaa kyllä olemukseltaan ja luonteeltaan Eppua, kun taas nuorempi on hyvinkin Maunon oloinen, joskin pronssitäplikäs. Olen niin samastunut tämän blogin juttuihin ja oivalluksiin, ja saanut niin monet hyvät naurut! Kuvasi on ihan mahtavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja sinnekin mau-kotiin, on nää vaan niin mahtavia tyyppejä!

   Poista
 17. Omia suosikkiblogejani ovat tietenkin sellaiset, joissa on hauskoja juttuja ja kivoja kuvia. Koska oma aikani on kortilla (mikä näkyykin blogissa), arvostan myös sellaisia blogeja, joista voi nopeasti selata läpi muutaman nätin kissakuvan. Itse siis kannustaisin vain jatkamaan samaan malliin, uusia tuulia tulee sitten kun niitä on tullakseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me varmaan jatketaan näillä vanhoilla tuulilla yhtä harvakseltaan, katsellaan mitä tulevaisuus tuo sitten tullessaan.

   Poista
 18. Itse en kissaa omista (koiran kyllä) mutta käyn joka viikko katsomassa mitä mau-pojille kuuluu. Usein skippaan kaikki "ihmisblogit" ja kurkkaan vain tämän. Kuvat ovat hienoja ja niiden mukana tulee usein nasevasti ja hauskasti kirjoitettu teksti. Älä vaan lopeta, haluan seurata poikien "tasapaksua" menoa jatkossakin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi tarjolla punanuttuja ja mau-pojat saavat levätä, mitä juuri parhaillaankin tekevät.

   Poista
 19. Hahaa, mä tälleen myöhässä täällä kommentoin, koska luen blogeja harvakseltaan (ja kerralla sitten monta päivitystä). Mä siirryin jo aikaa sitten "slowbloggaukseen" eli turha tulla urputtamaan jos päivityksiä ei kuulu moneen kuukauteen, meillä elämä on silleen very slow. ;)
  Totuus on, että yksi kappale 10v laiskan pulskaa kissaa ei oikeasti tee mitään päivittämisen arvoista. Neiti syö, nukkuu, syö, nukkuu, käy hiekkiksellä yöllä salaa, nukkuu, nukkuu, nukkuu. Nukkuvan kissan kuvia ei kuitenkaan viitsisi ihan joka päivä maailmaan tunkea, vaikka onhan tuo söpö nukkuessaan. :D Vaan, niin kun joku yllä sanoi, mitä vähemmän on kerrottavaa, sitä tyytyväisempi kissa yleensä on. Meillä ainakin asuu neito joka on erittäin tyytyväinen rutinoituneeseen tylsään elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-i, heti kun oli vähän actionia oltiin päivystyksessä... eli jatketaan torkkumista. Hyvä näin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!