Wikke wikkelä

Emin lisäksi viikonlopun näytelmissä oli myös toinen mau-poika, hopeatäplikäs Wikke. Wikke on parhaillaan Ausaren kissalassa kasvamassa olevan Tiitiäisen pentunelikon isä. Pentujen myötä Wikke on siirtynyt kastraattisarjaan, työ on täytetty.

Wikke oli heti puskuautomaatti-Emin jälkeen samalla tuomarilla, Arja Martikaisella, päivän viimeisenä kissana.


Wikke oli oikein nätisti pöydällä, vaikka pientä tuhatjalkaisuutta olikin havaittavissa.  Tässä tutkitaan turkin kuntoa.


"Etana, etana, näytä sarves, onko huomenna pouta?"


Vanhemman valtiomiehen epyktiläisen mallin mukaan myös Wikke seurasi tarkasti mitä seteliin kirjoitettiin. Taisipa hänellä olla myös mielipide kirjoituksista, vai lällättelikö jo hiljalleen paikalle kerääntyville TP-valintojen vastustajille?


Wikke siis pääsi mukaan TP-, eli Tuomarin Parhaat -valintoihin, joissa valitaan jokaisesta tuomarin päivän aikana arvostelemasta kissasta parhaat loppukilpailuun eli paneeliin, jossa puolestaan valitaan BIS eli best in show. Wikke kilpaili kastraattiurosten sarjassa.

Vastaansa Wikke sai Emin, kaksi eurooppalaista, ruskean burman ja sinisen abyn. Ensin tuomari päätti samanrotuisten välillä ja maukulaisista valitsi jatkoon Wiken, Emi sai poistua, koska ei ollut tarpeeksi huolestuneen näköinen. Onneksi Wikke sentään oli perushuolestunut. Sitten valittiin euroista toinen. Tämän jälkeen tuomari pähkäili ja kertoi tekevänsä valinnan maun ja abyn välillä ja päästi muut pois. Sitten taas pähkäiltiin. Tuomari totesi molempien olevan paneelikissoja, mutta kun kahta ei voi valita, valitsee omasta mielestään paremman eli Wiken! Jee!


Wikke pääsi siis paneeliin eli loppukilpailuun, mutta valitettavasti tämä henkilökunta ei ehtinyt jäädä seuraamaan päivää loppuun, joten kuvia paneelista ei ole. Wikke oli saanut kuitenkin yhden äänen, vaikka BIS-palkinto menikin toisaalle. Mutta ei se mitään, varmaan sellaisia on jatkossakin tulossa, sillä edellisessä näyttelyssään Wikke oli ollut BIS. Toivottavasti pentusista saadaan isä-Wikelle näyttelyseuraa, jolloin pääsevät edustamaan yhdessä isän ja isoisä-Emin kanssa. Emi on pentujen äidin Thitin isä, ja Thiti-äitikin jossain vaiheessa äitiysloman jälkeen palaa myös näyttelyareenoille. Thitihän on perinyt isänsä rakastavan rennon luonteen (taattua E-sarjaa, vaikka Eppu ei ihan niin rento olekaan kuin veljensä Emi, paitsi kotioloissa...) joten rakkautta tulee näyttelypöydillä olemaan tarjolla jatkossakin.

Kommentit

  1. Ei voi taas muuta kuin kehua Wikkelän kuvia! :) Wiken emo hävisi kerran tp-valinnoissa samaisella tuomarilla, koska ei ollut yhtään huolestuneen näköinen. Onneksi jälkikasvua huolestuttaa riittävästi!

    VastaaPoista
  2. Wikke on komea kolli! Tosi hieno käytöksinen ja komea ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!