Mustapöllön kevätpesintä

Pömpeli on ollut nyt meillä kolmisen kuukautta ja käyttö on ollut maltillista. Kyllä sitä käytetään joo, mutta ei se nyt mikään huippusuosittu ole. Käyttö tukahtui melkein täysin, kun pömpeli siirtyi olohuoneesta työhuoneeseen (johon se oli alunperin ajalteltu...), mutta palautui, kun pömpeli suosista palautettiin olkkariin.


Pääkäyttäjä on selkeästi Pebomir Kuukunainen, joka pesii mustapöllönä Pömpelin huipulla ja joskus jopa kolosissa. Pepponen myös raapii kylkiä aika aktiivisesti sekä ajoittain intoutuu kurittamaan roikkuvia pallosia ja lintuja. Pömpelin katolle ei selvästikään mahdu kahta, sitäkin on koitettu ja tappeluksihan se menee. Voittaja näissä pesätappeluissa on järjestään Pepponen, joka massallaan jyrää hentoisen Makkosen, jonka ego ei myöskään kestä alle jäämistä. Sehän on jo nähty, että Eppua ei haittaa olla alla – ehkä muistatte joku aika sitten olleen kuvan mau-pinosta työpöydän pesässä.


En tiedä onko pesäkolojen reikä liian pieni tai jotain, mutta nukkumapaikaksi tuo ei ole kelvannut. Tai no ehkä kerran saattoi Pepponen simmunsa hetkeksi ummistaa ja osua vielä kuvaankin, mutta niin että siellä ihan perällä suojassa nukuttaisiin, niin ei.


Mauno käyttää Pömpeliä hyvin harvoin. Saattaa se siellä päällä joskus hetken käydä kokeilemassa nukkumista, jos joku muu suosikkipaikka on varattu, tai jossain juoksuriehunnassa kiepata pesäkolojen kautta, mutta eipä juurikaan. Suuri ihme on ollut se, ettei Mauno ole purrut lelujen kuminauhoja poikki, se kun on ollut yleensä enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tai no, onhan Maunokin kerran asettunut tuonne pesäkoloon makoilemaan. Viime viikolla kun vieraana kävi 10 kk ikäinen konttaava ja seisomaan nouseva, mutta ei vielä itsenäisesti kävelevä pojanvilpertti, joka oli Maunon mielestä hyvin epäilyttävä. Pömpeli kävi oivasti tarkkailuun, koska Maunohan ei voi vieraiden läsnäollessa mennä nukkumaan tai muuten pois, vaan tarkkailee tilanteita kiinnostuneena ihan lähietäisyydeltä, mutta kosketuksen ulottumattomista.

Epulla sensijaan ei ole mitään estoja mennä ihan rauhassa kuorsaamaan, vaikka talossa vieraita olisikin...

Kommentit

 1. Tuo pömpeli on vaan niin hieno, aina katselen niitä sillä silmällä, mutta ongelmana on, etten keksi sille mitään sopivaa paikkaa!

  VastaaPoista
 2. Meilläkään ei pömpeli ole ollut niin kovassa käytössä kuin toivoin.. Olen miettinyt paikan vaihdosta, jos sitten suosio lisääntyisi - emäntä

  VastaaPoista
 3. Vähän tyhmällä paikalla ja tiellä tuo meilläkin on, pientä harkintaa koko ajan pistääkö kiertoon vai antaako olla.

  VastaaPoista
 4. Pömpeli on tosiaan kyllä hieno, ihmisen silmään ainakin :)

  VastaaPoista
 5. On tuo pömpeli kyllä hieno - vaan ihan turha ainakaan meille hankkia - kaikki varta vasten kissoille tarkoitetut vempeleet on Viiru kyllä heti kokeilujen jälkeen hylännyt - pahvilaatikot ja paperipussit - ja viimeksi minun kirpparivaatelaatikkoni - voittavat meillä pömpelit mennen tullen;)
  Mutta upea tuo on - vallankin kun asukas on sävy sävyyn <3

  VastaaPoista
 6. Jes, minä kannatan tätä samaa ("lähietäisyydeltä, mutta kosketuksen ulottumattomissa") vierailijoiden suhteen. Pömpeli on kyllä hieno, voisin kokeilla, jos meillä olisi.
  - Miiru -

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka hieno pesimäpönttö!

  (ps. jos joskus haluat luopua, olisin kiinnostunut)

  VastaaPoista
 8. Sielläpä on varsin söpö pöllönen! Pohdin pitkään josko tilaisin tuollaisen pömpelin (lähinnä lauantaina tulevaa mau-pentua ja sitä todennäköisesti pakoon juoksevaa Kiiraa varten), mutta hyvä että päädyin kuitenkin jättämään sen pois tilauksesta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!