Yhteistyössä: Almo Nature ja lyhytfilmi The Promise

Eläinruokavalmistaja Almo Nature on jo muutaman vuoden ajan tehnyt yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa ja nyt on vuorossa italialainen Oscar-voittaja Gabriele Salvatores ja hänen lyhytelokuvansa The Promise. Alkuperäinen idea on Pier Giovanni Capellinon, Almo Naturen perustajan.

Elokuva kuvaa ihmisen ja koiran tuhansien vuosien rinnakkaista suhdetta muistaen koiran taustan sudesta kesyyntyneenä ihmisen kumppanina. Elokuvassa koira nähdään ihmisen kumppanina kautta historian, erilaisissa tehtävissä kuten vartiokoirana, metsästyksessä, eläinkokeissa ja jopa avaruudessa. Alkuperältään villistä sudesta onkin kasvanut yhteiskuntaan oma koiravirkamieskunta, niin poliisin, tullin kuin vartiointiyritysten käyttöön, sekä avustamaan näkövammaisia että haistelemaan diabeetikon verensokeria (ns. hypokoira). Koiria koulutetaan yhä luovemmin: monet varmaankin muistavat hiljattain sosiaalisessa mediassa levinneen uutisen Jekusta, joka nimitettiin tehtäväänsä Vantaan Energia Oy:n kaukolämpökoiraksi.
Vaikka lajeina ja käytökseltään ovatkin erilaisia, myös kissa on kesyyntynyt villieläimestä ihmisen kumppaniksi nauttimaan symbioottisesta suhteesta. Alun perin kissoja kunnioitettiin Egyptissä viljavarastojen suojelijoina erilaisilta jyrsijöiltä. Näitä tuholaistorjujia palvottiin jumalina, arvostettiin, todennäköisesti myös ruokittiin ja siten ihmisen ja kissan välille muodostui kesyyntymisen myötä side. Siitä sai alkunsa kumppanuus, joka jatkuu tähän päivään. Nykyään kissat ovat vähemmässä määrin varsinaisessa hyötykäytössä, ja enemmän seuraeläimiä. Toki maaseudulla hiirikissan virka on vielä elävänä, mutta suurimman työn kissat tekevät seuralaisina. Eikä se virka ole mikään vähäpätöinen.
Oma rotumme egyptinmau on alkuperäisrotu. Jo muinaisissa Egyptin hieroglyfeissä esiintyy täplikäs kissa metsästämässä – ja mau onkin ainoa luonnostaan täplikäs kesykissarotu.  Vaikka työtehtävät ovat siirtyneet seurustelupuolelle, asema on edelleen jumalallinen.

Katso The Promise Almo Naturen sivuilta.
Italialainen Almo Nature on eläinruokien markkinajohtaja Euroopassa ja varmasti monet kissanomistaja tuntevatkin heidän ruokansa. Näitä laadukkaita ruokia saa niin eläinkaupoista kuin monista marketeistakin. Ruokien lihapitoisuus on korkea, joka on tärkeää kissalle lihansyöjänä. Valikoimissa on niin kuiva- kuin märkäruokia sekä kissoille että koirille.
Almo Naturen yhteisvastuuohjelma on nimeltään aLmore ja sen puitteissa tuetaan ja toteutetaan konkreettisia ja yhteisvastuullisia hankkeita. Esimerkiksi Love-Food –projektin puitteissa jaetaan vuosittain miljoona ateriaa eurooppalaisille kissoille ja koirille, jotka asuvat eläinsuojissa, varattomien perheiden luona tai paimennustyössä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!