Historiallisia kissoja

Henkilökunta sai kutsun kirjanjulkistamiskekkereihin Kissakahvila Helkattiin viime maanantaina. Kyseessä oli Petri Pietiläisen kirjoittama ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantama Kissojen Maailmanhistoria.


Paikalla oli itse kirjoittaja, joka luennoi yleisölle kirjan vaiheista ja vastaili kysymyksiin. Kirjoittaja oli myös loistava puhuja, joten juttua olisi riittänyt vaikka kuinka pitkään. Pietiläinen tunnustautui kissaihmiseksi vaikka onkin tätä ennen kirjoittanut jo vastaavan kirjan koirista, Koirien Maailmanhistoria. Ehkä se lasketaan harjoitukseksi? Ensimmäistäkin versiota kissoista jouduttiin karsimaan puoleen, joten juttua olisi piisannut ja ehkä näemmekin jatkoteoksen tai syvemmälle erillisiin aiheisiin pureutuvia sisarteoksia? Ainakin kissojen rooli maailman taiteen historiassa tuntui olevan kovasti mielenkiintoa aiheuttava asia ja sen kirjan henkilökuntakin haluaisi lukea.

Saimme vielä omistuskirjoitukset omiin kappaleisiimme.
Tupa oli täynnä toimittajia ja bloggareita ja muita asialle vihkiytyneitä, mutta parhaat istumapaikat oli jo varattu vakinaisten asukkien toimesta. Vieraat antoivat sijaa ja istuivat kuka missäkin, asukit saivat pitää paikkansa vaikka kovasti monia syyhyttikin nostaa nukkuva käärö syliinsä. Kissoja ei historiansa tuntunut kiinnostavan, ne tietävät kyllä.


Täällä henkilökunnalla kirja on vielä jonossa odottelemassa, mutta kun sen vuoro tulee, perehdytään kirjaan tiukasti. Egyptiläiset juuret ovat täälläkin tärkeässä asemassa ja vaikka viljavarastojen vartioinnista onkin siirrytty sylinlämmittäjiksi.

Kommentit

  1. Kuulin kesällä kirjailijan haastattelun radiosta. Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta teokselta! :)

    VastaaPoista
  2. Täältä joutaa lainaan kun on luettu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?