Savuisia poikia

Eilen oli Ery-Sydin näyttely Vermossa ja siellä Suomen Egyptinmaut ry:n erikoisnäyttely. Paikalle oli ilmoittautunut 19 maukulaista, mutta kolme jäi viime hetkellä pois kisasta. 16 mauta samassa näyttelyssä on ennätys Suomessa ja pienelle rodulle hieno määrä. Mukana oli niin näytelmäveteraaneja kuin uusiakin tulokkaita. Toivottavasti ainakin muutama uusi innostuisi näyttelemisestä niin saataisiin kehiin uutta verta.

Kaikkien maukulaisten tuomari oli Anne Paloluoma eikä hänellä muita III-kategorian kissoja sitten ollutkaan.

Ensimmäisenä pöydälle asteli vanha tuttu Emi, Iltavilli Emir Ehsan, Epun velipoika, joka on kokenut näyttelymies. Emi ottaa homman leppoisasti.


Seuraavana oli vuorossa Emin poika Laban, Iltavilli Iah Ikhnaton, joka on nyt 5-vuotias. Laban ja veljensä Lempo, joka oli vuorossa Labanin jälkeen, ovat perineet äitinsä hoikan vartalonmuodon ja ovat varsinaisia pitkäkoipia.Lempon, Iltavilli Issa Imhotep, kaveri Hiisi oli kyllä ilmoittautunut mukaan, mutta kaverin kanssa oli otettu matsia ja nassussa oli skraidu niin Hiisi jäi kotiin nauttimaan vapaapäivästä ja antoi Lempon edustaa taloutta.

Katsokaa nyt noita kilometrin pituisia jalkoja!Kaikki savupojat olivat leikattujen sarjoissa, joten niistä valittiin värin paras ja tittelin korjasi isämies Emi. Paneelipaikan kastraattipojista vei kuitenkin pronssitäplikäs Arvo, joten savuja ei paneeliin saatu tällä kertaa.

Emi ei tapansa mukaan stressannut tp-valinnoissa (tai koko näyttelyssä muutenkaan)...


Emi voitti myös Mau-yhdistyksen omassa kisassa luokan "Faaraomaisin olemus", joten velipoika lähti kotiin pokaalin kanssa.

* * *
Rokotusjuttua näytteleville:
Kahden näyttelyyn tulossa olleen maukulaisen matka tyssäsi lääkärintarkastukseen, kun rokotusmerkinnät eivät olleet "kunnossa". Molemmat olivat varta vasten käyneet eläinlääkärissä pistämässä rokotukset ajan tasalle näytelmiä varten, mutta lääkäri oli todennut, että ne ovat voimassa eikä uusia rokotuksia ollut laitettu. Nykyään kun osa rokotuksista on voimassa kolme vuotta. Toisella oli rokotettu vuonna 2014 eli lääkäri oli todennut, että voimassa kolme vuotta, ja merkinnyt papereihin että uusittava 2017. Näyttelyn tarkastava lääkäri oli kuitenkin todennut – periaatteellisesti aivan oikein – että Kissaliiton sääntöjen mukaan rokotuksien voimassa olo kolme vuotta hyväksytään vuoden 2015 alusta asti. Kun rokotus on pistettu ennen säännön voimaantuloa, se ei ole näyttelysääntöjen mukaan voimassa, vaikka "lääketieteellisesti" onkin voimassa. Toisella kyse oli vastaavasta, mutta flunssarokotteen osuuden lyhyemmästä voimassaolosta. Molemmat kissat käännytettiin siis lääkärintarkastuksesta kotiin.

Tämän lyhyen tarinan tarkoitus on varoittaa näytteleviä kissanomistajia siitä, että rokotusten voimassaolo kannattaa tarkista myös näyttelysääntöjen mukaan, ei vain lääkäriltä, joka luonnollisestikaan ei seuraa kissanäyttelysääntöjä. Kuulemma vastaavista syistä kymmenisen kissaa jäi tällä kerralla näyttelyn ulkopuolelle, eli pelkästään maukulaisten ongelma se ei ollut.

Kommentit

 1. Hei! Hienoja kuvia olet ottanut. Kysyisin, että saanko käyttää tuota Labanin kuvaa fb-seinälläni, jos linkkaan blogiisi ja mainitsen tietysti sinut kuvaajana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat, olisin laittanut suoraan sulle, mutta mulla ei ollut sun yhteystietoja enää.

   Poista
  2. Labanin pöllösilmät <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?