Sukurakkautta


Ei olla muistettu kauheasti raportoida, kuinka meillä menee. Koska meille menee ihan tavallisesti. Siis ei ole enää mitenkään "tutustumisjaksolla"-meininki, kunhan eletään elämää. Eppu ja Lyyra on ihan normisti yhdessä, nukkuvat milloin yhdessä, milloin erikseen. Leikkiä on jonkun verran, pientä paininahisteluakin, mutta pääosin Lyyra leikkii itsekseen kun se on sellainen pienillä leluilla (hiirillä, palloilla) kikkailija, niin se on semmoista soololeikkiä. Ei siihen toista kaivata eikä mahtuiskaan, eikä Eppu ole koskaan ollut kikkailuista kiinnostunut.

Mutta siis rakkautta on, kaikkien kesken. Se on myös semmoista sukurakkautta. Henkilökunta piirteli sukupuun hahmottaakseen sukulaisuussuhteet konkreettisesti. Sukupuusta on karsittu kaikki epäolennainen, eli esimerkiksi sisarukset, jotka ei ole osallistuneet sukupuun edistämiseen. Mauno ja Eppu ovat molemmat viiden pennun pentueesta, eli esimerkiksi niiden sisarukset, jotka eivät ole muiden vanhemmuuden kannalta oleellisia, on jätetty pois.

Kaikkien ylimpänä ovat kolme suomalaisen mau-kasvatuksen kantakissaa – naaraat Iltavilli-kissalan Kiija ja Chai-lain Khety. Manu-sulho on Iltavillin tuonti, mutta lainattu myös Chai-laille. Eppu ja Lyyra ovat Iltavillin kasvatteja, Mauno Chai-lain. Kiijan tytär Azi (pentueensa ainoa pentu) on ensimmäinen Suomessa syntynyt mau.

Ja nyt me niinku nukuttais, jos antaisit rauhan. Kiitos.

Kommentit

 1. Kyllä sieltä löytyvät samasta sukupuusta! Hyvin havainnoillistava tuo sukupuu 😊 Ihanat halaajat 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää ihan itsekin miettiä että mites se nyt menikään, kuka on kenen setä ja eno niin helpompi piirrellä.

   Poista
 2. Nyt on jo melko läheisnaamallista nukkumista! Joskus kun kissojen asentoja katsoo, joutuu vähän miettii, miten ne edes hengittää. Mutta kyllä ne hengittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheisnaamallinen hyvä! Ja kyllä, täällä samaa mietitään usein, että eikö ole tukalaa hengitellä naama ihan toisen pyllyssä tai tyynyssä tai jossain, mutta ei kai sitten. Mitä siihen puuttumaan, ei ole tainnut kukaan kissa tukehtua unissaan naamansa haudattuaan. Toivottavasti.

   Poista
 3. Eli.. Öö.. Eppu on siis Lyyran iso iso iso Setä.? Vai mites se menee��

  VastaaPoista
 4. Ok, eli Eppu on siis.. Öö.. Lyyran iso iso iso Setä..? Vai mites se nyt menee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli yksi iso liikaa, niin Mauno kuin Eppu ovat isoisosetiä.

   Poista
 5. Kuin luodut toistensa kainalossa nukkumaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, ja kovasti sitä nykyään harrastavatkin.

   Poista
 6. Perhe on paras ! Ainakin Mau-perhe :)

  Kovin kyllä ovat somat yhdessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon siihenkin, että kaksi mauta sopii kaikista parhaiten yhteen, vaikka erilaisia luonteiltaan yksilöinä ovatkin. Mutta joku perusvire on sama.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lyyra kolme vuotta!

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?