Huolestuneen ilmeen arvoitus

Maulla sanotaan olevan "huolestunut" ilme naamallaan. Mikähän sitä niin huolestuttaa?

Tänään töistä tullessa tapahtui seuraavaa:


Henkilökunta: Maunoo! Arvaa mitä? Varasin sulle lekuriajan. Mennään poistattaan ne ihan turhat karvanopat!

Mauno: Eieieieieieiiiiiii...


Joopas. Puolen vuoden ikä on ihan nurkan takana ja herraa alkaa kollituttamaan. Moukumisen lisäksi kuljetaan ihan koko ajan nenä maassa, ei meinaa ehtiä leikkimäänkään tai leikki pitää keskeyttää kun pitää alkaa nuuhkimaan. Ja sitten toljotetaan eteenpäin suu auki tooodella fiksun näköisenä tuoksuja nenään vetäen. On ne sitten lattiasta tai omasta, noh, tiedätte mistä.

Siispä, kohti lekurin leikkuria käy tie. Parin viikon päästä on aika ja se on nyt ajoitettu niin että olen seuraavan viikon itse lomalla, eli ehdin vahtia tötteröpäätä. Voitte olla varmoja, että sitten niitä toilailupostauksia tänne vasta tuleekin.

Jos sinne asti päästään. Jos merkkailu alkaa ennen sitä, sakset sanovat nips naps välittömästi.

STOP Töhryille 2008.

Kommentit

 1. "Stop töhryille"....heheh! Olihan se kommentoitava viimein, kun olen Maunoa jo seuraillutkin jonkin aikaa. Valloittava katti, kissakuume iskee jälleen...

  VastaaPoista
 2. Heippa :o) Meidän Lennillä on kulkusten poisto tänään ja sitä on odotettu! Tän koko viikon kun se on meillä ollut... :o) Frodo leikattiin kun se oli 10 kk eli samanikäinen kun Lenni on nyt.

  Eilen lähti tukka (ne on nyt niin saman näköset että menee mammakin koko ajan sekasin) ja tänään pampulat. Kylä lähtee!!!

  Muuten, hyväksi koettu vinkki töttörön tilalle: vauvan potkuhousut tai body! Potkareista paras on vetoketjullinen malli, vetska vaan selkäpuolelle ja saksilla reikä häntää varten. Pehmeetä puuvillaa ja estää haavan nuolemisen. Ja niin paljon mukavampi kuin töttörö.

  Oltiin Bichon Frise -päivillä la ja siellä oli ensiapu-luento. Se täti esitteli vauvan bodya missä ei ollut hihoja eikä lahkeita, vaan naruolkaimet ja napit haarovälissä. Jättää keskimmäisen nepparin auki ja laittaa hännän siitä. Sitten vessakäyntiä varten voi laittaa nepparin kiinni selkäpuolelle.

  Kissa tosin käy siellä laatikolla pitkin päivää eli en oo ihan varma toimiiko Maunolla. Koiralla toimii hyvin.

  Mutta yhtään ei ole kaduttanut Frodon leikkaus, päinvastoin! :o)

  VastaaPoista
 3. Oi, kohtalotoveri Lenni.

  Kissallahan se kulkusten poisto on aika must, ellei meinaa siitoskolliksi ryhtyä (ja Maunolla on häntäknikki, joten se ura on pois vaihtoehdoista), muuten tulee sisälle kuseskelua ja muuta mukavaa sivuilmiötä.

  Tuo body ei taida olla kissalla oikein vaihtoehto just ton vessajutun takia, se kun livahtaa asioilleen silloin kun siltä tuntuu, eikä sitä voi olla koko ajan vahtimassa, että koska se olisi menossa.

  Työkaveri puhui puhallettavasta kaulurista, joka on sellainen "uimarengas" kaulan ympärille, joka voisi olla mukavampi vaihtoehto kuin se perinteinen. Tuolla reppanalla on vaan niin aerodynaaminen muoto eli suikuran mallinen pää, että saa nähdä pysyykö mikään kyydissä.

  Voi olla ettei henkilökuntakaan nuku kun tötteröpää tunkee kainaloon yöllä... Siksi hyvä ajoittaa homma lomaan. Perjantaina ip mennään ja siitä on sitten koko seuraava viikko lomaa.

  VastaaPoista
 4. Moi, joo, aloin funtsia tota vessajuttua kans vasta kun olin jo naputtanu tekstiä tuleen.

  Me tultiin juuri lääkäristä, Lenni makaa kanttuvei mun fleeceen käärittynä huppu päässä. Näyttää ihan mummolta :o) Kielikin roikkuu vielä pihalla.

  Frodo on ihmeissään ja käy nenällä tökkimässä Lenniä.

  Vau, puhallettava kauluri, kuulostaa hyvältä. Kissan kanssa on varmaan hankalaa kun se on niin ketterä ja vempula..

  Täytyy mennä tarkkaileen tota potilas Saarista ja sen innokasta hoitajaa... Toivotaan että merkkailut ei ala ennen lekuria!

  VastaaPoista
 5. Kissapojille kyllä harvoin kuulee käytettävän kauluria, sukkapukua tai vastaavaa, ne on enemmän tyttöjen steriloinnin yhteydessä huolehdittavia juttuja. Kastraatiossahan haava jätetään auki eikä tikkejä laiteta lainkaan. Operaatio itsessään (kun mukaan ei oteta nukutusta ja alueen puhdistamiseen ym. käytettävää aikaa) on hyvin lyhyt, osaavalta eläinlääkäri nipsaisee karvanopat pois 5-10 minuutissa. ;) Itse olen ollut seuraamassa monia kastraatioita, myös meidän poikien kohdalla pitämässä "tassusta kiinni" :D

  Meillä molemmat pojat (Eetu leikattin aikuisena ja Alex 8 kk ikäisenä) on olleet leikkauksen jälkeen ihan "paljaaltaan" ja toipuivat todella nopeasti, yleensäkin kollipoika on normaali jo seuraavana päivänä. Mielestäni on turhaa ruveta "kiusaamaan" ja aiheuttamaan kissalle lisää stressiä kaulureilla ja muilla hökötyksillä, kun näin pienestä operaatiosta selviää loistavasti ilmankin :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että toipuminen on noin nopeaa! Kun soitin eläinlääkäriasemalle ja varasin ajan, kysyin samalla myös kaulurista niin sanoivat, että viikon verran pitää pitää. Olisipa kiva, jos ei tarvitsisikaan!

  VastaaPoista
 7. Ei hätää, Mauno, sä mitään tötteröitä tartte...
  kun nukutuksesta heräilee, tempaisee ämpärillisen safkaa ja tsekkaa mestat, niin meno jatkuu vanhaan malliin. Seur. päivänä ei muista koko juttua - kollipojat on semmoisia, likat joutuu hiihtämään verkkosukkapaita päällä viikon.

  Ainoo kelju puoli tossa hommassa on se, että henkilökunta lopettaa toptykkänään ruokatarjoilun ennen operaatiota. Ihan noin vaan pistetään pienen kissin safkat piiloon. Sitten vasta mahtaakin olla pikkumaulla huolestunut ilme :-))) Tsemppiä, Mauno, pian se olo vaan kevenee! *tassut*

  VastaaPoista
 8. Kiitokset tassutuksista >o<

  Henkilökunnalla on sellainen kiero suunnitelma, että Mauno lähtee sinä päivänä mukaan töihin, siellä se päivä menee helposti ilman ihmettelyjä ruuasta. Sieltä mennään sitten suoraan lekurin pakeille ja ollaan luultavasti ihan naattipoikki kaikesta jänskästä päivän aikana koetusta.

  VastaaPoista
 9. Kummallakaan meidän kissoista ei ollut tötteröä saati sukkapukua leikkauksen jälkeen. Hiukan Cothivetiä suihkuteltiin ettei haavaa nuoltaisi, ja siinäpä se. Hyvin paranivat, myös CAssandra.

  VastaaPoista
 10. Ei kollipoika tötteröä tarvitse. Tsemppiä Maunolle koitokseen lähettävät kyseisen proseduurin läpikäynyt setäpuoli Onni sekä vielä pallukoitaan tarvitseva Ameriikan vahvistus "K".

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!