Hikinen pää-esiintyjä

Tänään kävi matka Tikkurilaan, vaikka kotona olisi ollut paljon kivempaa köllötellä. Henkilökunta sentään hemmotteli itseään ja Eppua tilaamalla taksin, kun aamuinen hellekävely ei ihan innoittanut (Tikkurilassa asemalta palloiluhallille 1,3 km) kuudelta herätyn aamun jälkeen.

Hiki nousi pintaan heti palloiluhallin portaita alas kuorman kanssa pompotellessa, valui jo eläinlääkärijonossa ja häkkiä kuntoon kasatessa jo luultavasti roiskui pisaroina. Onneksi muilla taisi olla sama ongelma. Halli oli päivän ajan kuin pätsi, kuuma ja hapeton. Monet kissat läähättivät, erityisesti tietysti pitkäkarvaiset, ja kyllähän sieltä kuulemma lämpöhalvausta lääkärin hoidattamaan olikin sitten jouduttu lähtemään. Kuumuus tietysti aiheutti myös kireää tunnelmaa, niin kissoissa kuin ihmisissäkin.

Eppu vietti päiväänsä pääosin lungisti häkissään, kuten normaalisti, ja välillä sylissäkin.


Ovi oli auki henkilökunnan ollessa paikalla ja moni yleisön edustaja kävikin ihmettelemässä komeaa mustaa kissaa joka niin lungisti köllii paikoillaan vaikka ovi on auki. No hei, se on meidän Eppu!

Tuomariksi osui jälleen tanskalais-suomalainen Minna Krogh, joka tavattiin viimeksi nafti kuukausi sitten. Arvostelu ei siitä ollut muuttunut, Epulla on edelleen hyvä keittiö kotona ja turkkikin on vaihtumassa... kovasti kuitenkin jälleen tykättiin upeasta turkista, kauniista silmistä ja hienosta ilmeestä. Epun vahvuuksia onkin kuulemma pään ominaisuudet, keittiön spoilaama kroppa sitten veloittaa pisteitä. Henkilökunta on hieman erimieltä, Eppu on ollut tuhdimmassakin kunnossa, mutta tällä hetkellä ei kyllä yhtään lihava, mutta isohan se on aina ollut. Skrode.

No, pääasia on että serti tuli ja sitten vielä kutsu Tuomarin Parhaat -valintoihin. TP:n vei somali, eikä yllätyksenä, sillä paneelipaikkaa ei Epun kanssa kyllä tohdi odotella. Se olisi jo sellainen yllätys, että henkilökuntahan lentäisi persuuksilleen.


Ruusukkeessakin oli oikein pitsiä niinkuin herrasmiehen arvolle sopii.

Mau-porukassa oli käynyt harvennus sairaus- ja turkkitapausten vuoksi, joten Eppu oli ainoa savumau ja hopeisiakin oli vain kaksi, Epun isoisoäiti Khety, joka on siirtynyt kastraatteihin sekä nuori ja erittäin lupaava pentu Weera, joka saikin kovasti kehuja ja jäi paneelipaikasta vain karvan mitalla.

Loppupäivä meni häkissä pötkötellessä ja puoli kuuden maissa päästiin lähtemään kotiin.


Henkilökunta oli päättänyt säästää ja tulla takaisin julkisilla, kun päivän päätteeksi kassit olivat huomattavasti kevyemmän, mm. laatikollinen hiekkaa ja 3 litraa juotavaa jäi Tikkurilaan. Kävelymatka, tuo 1,3 km, tässä helteessä ja kassia sekä Epun koppaa perässä vetäen oli aika rankka. Molemmille. Henkilökunta raahasi naama punaisena hien roiskuessa ja Epulta puolestaan roiskui kuola, se kun voi hieman pahoin kopassa kuljetettaessa ja näköjään helle pahensi vaikutusta selvästi. Loppumatkasta, Tikkurilan aseman pihassa, kopasta kuului jo OI-JOI-JOI ja henkilökunta ehti juuri avaamaan kopan luukun kun sieltä lensi laatta. Onneksi pääosin pihalle. Ja onneksi siinä kohti oltiin jo asemalla, saatiin hetken rauhoituttua paikallaan junaa odotellessa ja junamatka olikin tasaista. Enempien vahinkojen välttämiseksi Pasilasta otettiin vielä taksi kotiin jossa sähisevä Mauno olikin jo vastassa (ja onnistui karkaamaan rappukäytävään...). Henkilökunta painui suoraan suihkuun, Eppu syömään ensin omat ruuat ja sitten Maunon.

Kopan pohjalla matkaava pesä oli aika kunnossa kotiin päästessä...


Märkä on kuolaa, ruskea läikät ykää. Pesukonekyyti odottaa.

Ja tuttuun tapaan lopuksi arvostelu, tätä voivat halukkaat verrata myös kuukauden takaiseen saman tuomarin arvosteluun Latvian Cesiksessä, löytyy Näytelmät-täpästä.

Korvaavia tulkintoja voi jälleen esittää ja klikkaamalla saa isommaksi.


Tyyppi: Exc. (excellent) body length and bones. Exc. paws.
Pää: Exc. profile outline and length. Exc. presented. (hmm, hieman erikoisesti, "hyvin esitetty pää"???)
Silmät: Exc. shape + size + placement. Exc. expression. Ok color.
Korvat: Exc. shape + set + size
Turkki: Exc. texture, condition and length. Exc. shiny. Changing it to summer. Well presented.
Häntä: Exc.
Kunto: Excellent
Yleisvaikutelma: Sweet neuter boy
Arvostelutulos: Exc1 CAGPIB

Kommentit

 1. Häntä: "well presented" kuuluu varmaan siihen yllä olevaan turkkikappaleeseen vielä ja häntäriville kuuluis vaan pelkkä exc

  VastaaPoista
 2. Totta. Ihmeteltiinkin että voiko se olla "well placed", että ihan häntä on paikallaan... :D

  VastaaPoista
 3. OI JOI! Onnea Epulle pitsiruusukkeesta ja paljon myötätuntoa hiki-pomppukoettelemuksista, samoin henkilökunnalle. Kuulostaa aikamoiselta reissulta. Onneksi Eppu sentään tietää nyt, että häntä on paikallaan. :)

  VastaaPoista
 4. Häntä paikallaan. :D

  Kuuluuko Epusta tosiaan oi-joi-joi kun se aikoo ykätä? Annista lähtee vähän saman tyylinen ääni myös. Ihan outo ääni, mutta tunnistettava!

  VastaaPoista
 5. Juu, kotosalla kuuluu selvä OI-JOI-JOI ja siitä tietää että nyt tulee ykä. Ja yleensä Eppu ryntääkin vessaan silloin. Nyt kyllä tuli enempi syvää mourunaa, mutta siitäkin kyllä tunnisti että nyt kannattaa pysähtyä ja avata ovi.

  VastaaPoista
 6. Moi! Linkitin aloittelevaan blogiini Maunon ja Epun, koska ovathan pojat melkoisia kissamaailman tyyli-ikoneita :) Poistan toki maininnan sivuiltani, mikäli se häiritsee.

  VastaaPoista
 7. Kollokin naukaisee jonkun kerran ennen kuin oksentaa.

  VastaaPoista
 8. Aplodit vielä teille hyvästä menestyksestä. Halli oli kyllä ihan karmean kuuma, voin kuvitella kotimatkan olleen todella pakahduttava. Kurja juttu, että Eppu voi pahoin matkalla. :(
  Oletteko mahdollisesti menossa RUROKiin tai SUROKiin näyttelemään?

  VastaaPoista
 9. Ella,
  saa toki linkittää.

  Ruusu,
  molempiin ollaan ilmoittauduttu.

  VastaaPoista
 10. Kyllä meidänkin kissa aina sanoo OI JOI JOI - äänen ennen ykän tuloa, se on varma tunnistus.. Ja paikkakin on aina sama vessan edustalla oleva matto..
  -Anu

  VastaaPoista
 11. Onnea taas Epulle menestyksestä! Jos oikein muistelen, niin herra taitaa vaihtaa karvojaan aika usein, jos tuomareihin on uskomista...

  Meillä oli jopa pohdinnassa tulla turistina käymään URK:n näyttelyssä, mutta ilmastollisten seikkojen vuoksi luovuttiin ajatuksesta, kun pääteltiin, että siellä voisi olla suhteellisen lämmin ilmapiiri.

  Elli on nyt karvankasvatuslomalla, mutta Rurokin näyttelyssä sitten ilmeisesti taas tavataan.

  VastaaPoista
 12. Eppu on nimenomaan tällä tuomarilla ryhtynyt joka kerta vaihtamaan turkkiaan, kenenkään muun tuomarin kanssa ei samaa ole tapahtunut. Mystistä. Jo kolme kertaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?