Läpykät

Joskus on ollut juttua siitä, että egyptinmaulla on erityiset läpykät takajalkojen juuressa, jotka mahdollistavat nopean juoksun - väitetään että mau olisi maailman nopein kesykissarotu. Tietysti nuo venykeläpykät auttavat myös hyppimisessä. Niistä kun meillä ei ole oikein hyvää kuvaa, niin katsokaa tämä videonpätkä, siinä esitellään mau rotuna (ihan kaikkea sanottua älykkyydestä ei kannata uskoa...) ja näytetään läpykät ja etujalkoja pidemmät takajalat aika hyvin.

http://animal.discovery.com/videos/cats-101-egyptian-mau.html

Monet tuomarit näyttelyissä tutkivat läpykät ja esimerkiksi Eppua on kiitelty "excellent floppiness" -ominaisuudesta, mutta tuntuu että joskus jotkut tulkitsevat nuo ylimääräiset hyllyvät osuudet ylipainoksi. No, myönnettäköön, että Epulla on ajoittain pientä fyllinkiä ollut läpyköissä, mutta Maunolla kyse on vain nahkariekaleista (tosin eipä sitä kukaan ole koskaan ylipainoiseksi väittänytkään, enemmän se on laihan puoleinen).

Kommentit

 1. Hauska blogi ja ihanat kissat. Lisään teidät lukulistalleni.

  VastaaPoista
 2. Meillä Urkissa Charles Spijker sanoi sunnuntaina Weeralle, että oikein hyvä pussi täällä ja Khetylle, että hyvä täytetty pussi ;DD

  VastaaPoista
 3. Meidänkin kisuilla on tuollaiset fläbyt :D Joskus alkuaikoina tutkailin niitä tarkkaan, ettei kyse ole vain vatsapussista, mutta se ei ole lähelläkään vatsaa vaan tosiaan jaloissa. Mutta mauilla taitaa kyllä olla paljon suuremmat kuin itämaisilla :)

  Oliko ääninäyte todenmukainen? Ihana 'miu' =D

  VastaaPoista
 4. Juu, maut ovat noin yleensäottaen aika pieniäänisiä, poikkeuksena meidän Mauno, joka osaa kailottaa. Tai osaa Eppukin sitten kun sillä on hätä (pelottaa, ärsyttää), mutta Maunolla on perusääni jo aika kova ja käyttää sitä. Ääniä on aika erilaisia, mutta volyymiltään ne on aika "miu" tosiaan yleensä maulla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!