Suuri mies ja Suuri Mies

Eppulainen oli siis duunissa koko viikonlopun ja henkilökunta seurasi mukana. Helsingin Jäähalli ei ollut ollenkaan niin jäinen kuin nimi antaa ymmärtää, mutta katto oli korkealla ja happea riitti sentään paremmin kuin URKin näyttelyssä Tikkurilassa.


Paikalle oli molemmille päiville ilmoittautunut noin 600 kissaa joten vilskettä ja vipellystä ja erilaisia karvakeriä ja karvattomiakin siis piisasi kentän täydeltä.

Maukulaisia oli Epun lisäksi kumpanakin päivänä vain yksi, lauantaina hopeinen Tappy-tyttö ja sunnuntaina savu Binchu-tyttö. Edustus oli siis varsin pieni, ainakin määrällisesti.


Eppu otti tuttuun tapaansa homman hyvin rennosti, vaikka sunnuntaina rentous meni jo pääosin unen puolelle. Lauantaina jaksoi vielä killistellä ja huvittaa häkillä vierailevia ja pääosin kommentit olivatkin "rento", "kiltti", "reipas" ja "huvittava".


Arvostelussa Eppu hoiti homman kotiin molempina päivinä. Lauantain tuomari oli ruotsalainen Sirpa Lindelöf, joka tykkäsi Epusta kovasti ja kutsui sen TP-valintoihin. Eppu oli pöydällä nätisti, tapansa mukaan, ja vain killisteli ympäriinsä ja istuskeli rauhassa. Eppu olikin siten ihastuttava iso poika, joka vaikkakin on iso, on kuulemma pitänyt hyvin linjansa. Upea kiiltävä musta turkki ja aluskarva hopeinen. Täplistä ei puhuttu mitään. TP-valinnasta ei sitten päästykään eteenpäin, eikä mitenkään yllätyksenä. Serti saatiin.

Lauantaina tuomarina oli tsekkiläinen Eric Reijers, joka on paitsi tuomari, myös FIFén eli kansainvälisen rotukissajärjestön pääsihteeri eli Suuri Herra. Myös hyvin mukava sellainen, kissan käsittely oli siistiä mutta jämäkkää ja herra on myös supliikkimiehiä. Eppu innostui tässä käsittelyssä luultavasti uransa parhaaseen pöytäesiintymiseen. Se istui reippaana, tutkaili tuomaria kiinnostuneena ja intoutui jopa leikkimään tuomarin leluilla! Yleensä se ei niille korviaan lotkauta, mutta nyt olikin pelissä sekä aito fasaaninsulka että myös tuuhea riikinkukonsulka. Tuomari selvästi tiesi alan miesten vermeet ja mistä narusta vetää. Eppu täppäili sulkia, seisoi takajaloillaan, nappasi sulan suuhunsa ja oli mukamas leikkisä. Sen lisäksi että rauhallisesti istui tai seisoi pöydällä eikä henkilökunnan tarvinnut pidellä kiinni edes vaikka Eppu jäi ihan yksikseen kun tuomari lähti haahuilemaan naapuripöytiin. Eppu oli strong, good appetite ja hienolla turkilla varustettu. Erityisesti tietysti ihastutti rento ja reipas luonne. Serti ja kutsu TP-valintoihin, jossa tie tyssäsi jälleen odotetusti, mutta siinäkin Eppu oli melko nätisti vaikka se yleensä on Epun esiintymisen kompastuskivi, kun se ei jaksaisi olla esitysasennossa yhtään.

Tuomareiden paperit  molemmilta päiviltä sekä tulkinnat, arvauksissa saa jälleen auttaa... Vasemmalla lauantai/Lindelöf ja oikealla sunnuntai/Reijers.


Tyyppi: ex (ex=excellent) muscles and size / Super strong muscular, ex loose flaps
Pää: ex profile, ex width, very nice chin / Smaller to body , ex front view, ex profile, lovely forehead
Silmät: ex look, ex shape / exc stachelbeeren green, ex look
Korvat: ex setting, nice size / large & ex set
Turkki: ex texture, ex colours, short / Fine soft shiny, almost no ghost marking, exc groomed
Häntä: excellent / ex length end shape
Kunto: excellent / exc
Yleisvaikutelma: very nice and calm boy / Sweet easy guy
Arvostelutulos: CAGPIB (=serti) / EX1 CAGPIB

Joten tilille kilahtaneista serteistä Eppu sai kaksi komeaa ruusuketta ja on nyt puolimatkassa kohti Grand International Premierin titteliä, eli vielä neljä sertiä puuttuu valmistumiseen.


Molemmat kisaajat ovat kohtalaisen puhki rankasta ja kuumasta viikonlopusta. Matka oli onneksi lyhyt, vain pieni kävelymatka, ja senkin Eppu kesti tällä kertaa melkein kuolaamatta eikä eikä oksennustakaan onneksi tullut. Henkilökunta on iloinen ja onnellinen Epun erityisen hienosta pöytäesiintymisestä. Eppu <3

Kommentit

 1. Tosiaan, nyt vasta tajusin että näyttelyn sijaintihan oli teille mitä parhain :-D Onnea Epulle, hieno poika!

  VastaaPoista
 2. Hienoa Eppu! Kasvattaja on ylpeä hienosta käytöksestä!

  Tässä hieman tulkintaa. Veikkaan että miehellä meni hieman kielet sekaisin. Stachelbeeren näyttäis saksaksi olevan karviaismarja nimittäin. :)

  Tyyppi: ex (ex=excellent) muscles and size / Super strong muscular, ex loose flaps
  Pää: ex profile, ex width, very nice chin / Smaller to body, ex front view, ex profile, lovely forehead
  Silmät: ex look, ex shape / exc stachelbeeren green, ex look
  Korvat: ex setting, nice size / large & ex set
  Turkki: ex texture, ex colours, short / Fine soft shiny, almost no ghost marking, exc groomed
  Häntä: excellent / ex lenght and shape
  Kunto: excellent / exc
  Yleisvaikutelma: very nice and calm boy / Sweet easy guy

  VastaaPoista
 3. Kiitos tulkinta-avusta, mullekin tuli mieleen että toi stachel... vois olla karviainen ja hainkin googlella, mutta en osannut liittää siihen tota beereniä (en osaa saksaa) niin ei löytynyt oikeaa sanaa googlettamalla.

  Tosta hännästä olen sitä mieltä että se on "end" eikä "and", jos katsoo sitä "almostin" a:ta niin se ei ole saman näköinen vaan enempi samanlainen kuin e. Epulla on meinaan tosi nätti se pään kavennus. Mutta olkoon kumpi vaan.

  Ja henkilökuntakin on äärimmäisen ylpeä.

  VastaaPoista
 4. voi hyvin ollakin se häntä end, taitaakin sopia paremmin kuin shape :)

  VastaaPoista
 5. Äh, menin sekaisin hännän kanssa. Nukkuaika.

  VastaaPoista
 6. Onnea Epulle! Ihan sattumalta satuin näkemään Eppusen näyttelyssä. Tätä blogia on seurattu jo tovi- terveisiä omilta mäykyjiltä Harrilta ja Donilta. ;)
  Teidät on lisätty linkkilistalle!

  VastaaPoista
 7. Onnea taas hienosta menestyksestä! Tekee jo mieli itsekin päästä näyttelyyn, kun nyt on ollut taukoa jo aika pitkään. Tosin Ellin naama on nyt niin hyönteisten syömä, ettei neiti ihan taitaisi olla kauneuskilpailukunnossa... Toivottavasti sitten Rurokiin mennessä. Todella informatiiviset sepustukset olit jaksanut kirjoittaa näytelmien kulusta. Niistä on varmasti monelle aloittelijalle / turistille paljon hyötyä. Itse ainakin kaipailin tuollaisia ennen ensimmäiseen näyttelyyn menoa, mutta eipä tuollaisia oikein mistään löytynyt.

  VastaaPoista
 8. Onnea Eppu! Kurkkasin sunnuntaina Eppunderin häkkiin, mutta herra tosiaan veteli sikeitä.

  VastaaPoista
 9. Eppu ei tosiaan jaksanut enää edustaa häkissä sunnuntaina, vaan nukkui koko päivän, vaikka pöydällä olikin oikein nätisti. Taisi tulla mitta täyteen lauantaina.

  VastaaPoista
 10. Lindelöf on meidänkin Hipulia tuomaroinut. Siitä on kuusi vuotta. Muistaakseni puhui sujuvaa suomea.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lyyra kolme vuotta!

Törkeän hieno vessa

Napakymppi