Eppu XV, Aurinkokuningas

Eppu bongasi tänäänkin aamupäivällä auringonsäteen ja parkkeerasi itsensä keräämään vitamiinit.


Henkilökunta on unohtanut kertoa täällä Epun kuninkaallisesta taustasta.

Egyptinmauhan on alkuperäisrotu, kotoisin Egyptistä (ylläri), jonka suunnalla kissan on alunperin todettu kesyyntyneen. Mau on ainoa luonnostaan täplikäs kesykissarotu ja täplikkäitä kissapiirroksia löytyy jo hieroglyfeistä. Maut ovat siis peräisin näistä faaraoiden viljavarastojen vartijoista.

Varsinaisesti rotu on rekisteröity rotukissaroduksi vasta 50-luvulla ja on saanut alkunsa, kun Italiassa maanpaossa elänyt venäläinen prinsessa Natalia Troubetskaja (tästä on erilaisia kirjoitusasuja... Troubekovski jne...) tapasi Egyptin Italian suurlähettiläällä näitä kissoja. Prinsessa tilasi suurlähettiläältä kolme kissaa Egyptistä ja otti ne mukaansa muuttaessaan Yhdysvaltoihin. Näistä kolmesta kantakissasta sai rotu alkunsa. Myöhemmin - ja vielä nykyääkin - rotuun on tuotu Egyptistä vapaana löytyviä mau-standardia muistuttavia kissoja geenipohjan laajentamiseksi.

No, miten tämä liittyy Eppuun?

Siten, että Epun kasvattaja on tutkinut löytyneitä sukupuita ja todennut, että Epun isoisoäiti Kiija, Iltavilli-kissalan kantakissa, on yhden noista kolmesta koko rodun kantakissasta, jälkeläinen 12. polvessa. Siten Eppu on kantakissojen jälkeläinen 15. polvessa.

Varsin kuninkaallista mau-sukua siis.

Eppu osoittaakin kuninkaallista arvokkuutta. Suurennus ylemmästä kuvasta.

Kommentit

 1. Kyllä Eppu on niin kuninkaallisen oloinen että ihan hirvittää! :D

  VastaaPoista
 2. Pojasta se kuninkaallinenkin polvi (tai ainakin kieli?) paranee. :)

  VastaaPoista
 3. Eppu, psssst... kieli. Kieli!!

  VastaaPoista
 4. Haha! Epun takatukkakin on vähän ankanpyrstöllä, mutta sitä ja kieltä lukuunottamatta olemus on kyllä melko royal. Tämä on kyllä ihan huippublogi, toivottavasti jaksat pitää tätä yllä muuttokiireidenkin keskellä!

  VastaaPoista
 5. Eppu on ihana! Piki-rassu ei löytänyt auringon lämmittäviä säteitä, joiden läiskiin parkkeerata itsensä, joten aamulla, ennen kuin lähdin töihn, se nukkui sängyn reunalla siinä kohdalla mihin yöpöydän lampun valokiila osui. Lamppu on sitä sorttia, että se kuumenee aika paljon ;)

  VastaaPoista
 6. Noi venäläiset nimet on vähän jänniä kun naisella se pääte on erilainen kun miehillä vaikka siis puolisoja olisivat. Naiset sukunimet päättyy yleensä a:n ja sitten on vielä isänimestä tehtävät väännökset, joten periaatteessa molemmat voivat olla ihan oikea kirjoitusasu. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?