Nukkujuttuja


Nukkuminen ja kissat, ne kuuluvat yhteen. Ja uusi kissa tuo vähän uusia nukkukuvioita talouteen.


Mauno ei ollut koskaan kovin innokas nukkumaan henkilökunnan kanssa öitä, päikkäreitä kylläkin joskus. Eppu on ollut vähän sellainen semi-innokas, puuskittain se tykkää nukkua yöllä henkilökunnan kanssa, lähinnä jaloissa, mutta joskus kyljessäkin.


Lyyra taas on kasvattajan luona viimeisen vuoden ollessaan nukkunut kuulemma aika tiukasti kasvattajan kainalossa, usein peiton allakin. Täälläkin Lyyra liimantui heti ensimmäisestä yöstä henkilökunnan kylkeen, mutta peiton alle toki tohtinut mennä vaan piti vähän kuitenkin tarkkailla.

Nyt tilanne on vakiintunut siihen, että Lyyra JA Eppu nukkuvat henkilökunnan sängyssä, ja henkilökunta kiskoo peittoa päälleen ja koittaa saada muutakin sänkytilaa kuin pienen reunapaikan. Eppu selkeästi haluaa nukkua siellä missä Lyyrakin. Jos Lyyra nukkuu sängyssä, niin tekee myös Eppu. Ehkä jotain pientä mustasukkaisuutta henkilökunnasta, ehkä Lyyran vahdintaa.

Päivisin Eppu nukkuu usein Pastilli-tuolissa ja Lyyra joko nojatuolissa tai Pömpelin päällä. Ainakin silloin kun henkilökunta on näkemässä. Tai kun henkilökunta tekee koko päivän etätöitä, nukkuu usein Lyyra, ja usein Eppukin, työpöydällä olevissa pesissä.


Tällä viikolla saimme Lyyran (ja Epun) kasvattajan yövieraaksi pariksi päiväksi. Alkuhämmennyksen jälkeen Lyyra tunnisti tutun ihmisen ja oli kovasti sylikissaa (niinkuin nykyisellekin henkilökunnalle). Yöksi piti kaivautua sen vanhan tutun ihmisen luo kasvattajan kainaloon, mutta vanha tapa ei onnistunutkaan, kun Eppu ei siedä että mennään peiton alle piiloon. Piilossaolijaa haukataan pyllystä. No, vaikka ei saanutkaan peiton alla nukkua, kasvattajan kainalossa kuitenkin. Ja missä Lyyra, siellä Eppu. Eli henkilökunta sai pariksi yötä sängyn itselleen.

Seuraavanakaan yönä ei henkilökunnalle löytynyt karvaista seuraa. Syy selvisi yöllä vessareissulla: Eppu ja Lyyra nukkuivat toisiinsa kietoutuneina Pömpelin päällä pesässä. Jos kello ei olisi ollut noin kolme aamuyöllä, olisi seurannut kuvaussessio.


Henkilökunta on bongannut kaksikon sylikkäin myös kotiin tullessa Pömpelistä. Ja kerran Linnan katolta, kun Eppu oli häiriköinyt yöllä niin että seurasi ulosheitto ja makkarin ovien sulkeminen. Jotenkin tuntuukin, että kun henkilökunta on pois, kaksikko hakee turvaa toisistaan ja on läheisempiä kuin henkilökunnalle kehtaavat myöntääkään.

Huoleti voi siis heidät jättää kaksin, osaavat olla nätisti ja pitää seuraa toisilleen. Leikit eivät vielä ihan osu yksiin, mutta on täällä jo ajettu takaa niinkin päin että Lyyra ollut se perässäjuoksija. Suhinoita ei ole kuultu aikoihin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!