Eppu

SP FI*Iltavilli Ebi Ehteshaam
syntynyt 20.3.2009 Helsingissä
mustasavu egyptinmau, MAU ns, kastraatti
Eppu tuli perheeseen Maunon kaveriksi hieman varkain, kun henkilökunta meni "vain katsomaan" lähelle syntynyttä pentuetta. Siellä sattui olemaan yksi poika vielä varaamatta, ja no... rest is history, niinkuin sanotaan.

Eppu on toista maata kuin enonsa. Melkein kaikki sen luonteessa ja toimissa on toisin kuin Maunon, mutta silti ne muodostavat loistavan kaksikon. Tutustuminen kesti noin kolmisen tuntia ja sitten alkoi leikki.

Eppu on myös leikkisä, mutta sen leikki on metsästystä. Lelujen materiaalin pitää olla aitoa: villaa, turkista, sulkia. Se ei juurikaan peippaile, vaan metsästää, raatelee, riepottaa. Murisee ja puhisee. Maunon kanssa sitten painitaan ja juostaan.

Eppu ei ole mikään varsinainen atleetti, vaan enempi kotletti-tyyppinen. Sillä kesti 8-kuukautiseksi asti päästä hyppäämään tiskipöydän tasolle, eikä se vieläkään mielellään kiipeile hyppimällä. Se on raskastekoinen, vanttera ja lihaksikas jässikkä, joka ei ole kovinkaan ketterä liikkeissään. Painoa Epulla on melkein 7 kg, mutta se on silti vartaloltaan erittäin hyvässä kunnossa, ei ollenkaan lihava.

Luonteeltaan Eppu on äärimmäisen kiltti ja kultainen. Se rakastaa henkilökuntaa ja on oikea sylipoika. Saattaapa se eksyä jopa vieraankin kainaloon. Eppu on uusille asioille arka, mutta kun se, nopeasti, pääsee kynnyksen yli, se on rento ja reipas. Sitä eivät hetkauta näyttelyt eivätkä lääkärit, vaan se tutkailee ympäristöä rauhallisena. Epun kanssa onkin näyttelyjä kierretty, aina Fifen korkeimpaan Supreme Premier -titteliin asti. Väriltään Eppu on kovin tumma, joten mikään näyttelytähti se ei ole, mutta koska sen kanssa on kiva reissata ja sen sosiaalistumiselle reissaaminen on tehnyt hyvää (vrt. Maunon käytös), on näytteleminen ollut mukava harrastus ja henkilökohtaista aikaa Epun kanssa. Valmistumisen jälkeen näytteleminen on jäänyt.

Ulkoilusta Eppu ei välitä, sen arkuus vie voiton. Sille kaikki on ensiksi pelottavaa, joten jokainen ovesta ulos meno on huutoa, eikä se ehdi pihallakaan oikein rentoutumaan, kun uutta tulee eteen koko ajan. Ulkoilu Epun kanssa onkin siis jäänyt.

Ruoka on Epun suuria rakkauksia. Valitettavasti se on kehittänyt itselleen intoleranssin raa'alle lihalle, sen entiselle herkulle, ja oksentaa sen välittömästi. Nykyään Eppukin on siis teollisella ruualla. Maunon tapaan myös Eppu on allergikko, ja sen allergialistalla ovat nauta, lammas, riisi, vehnä ja maito. Ei kovin helppo yhdistelmä teollisia ruokia ajatellen.

Epun sukutaulu (klikkamalla isommaksi):


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!