Mauno (RIP)

FI*Chai-lai Sethos Adofo
8.4.2008-3.11.2017
hopeatäplikäs egyptinmau, MAU ns 24, kastraatti
Mauno on perheen esikoinen, tuo ihmeellinen Ensimmäinen. Maailman kaunein kissa, joka myös luonteellaan jaksaa ihastuttaa henkilökuntaa joka päivä.

Mauno on pojista leikkisämpi, mau-luonteen mukaisesti se keksii tekemistä myös itsekseen. Hiirillä pelailu on sen lempileikkiä, pienet hiiret saavat kyytiä sen kynsissä. Niitä ei raadella tai revitä, vaan niillä peippaillaan. Kuljetetaan, viskotaan, sännätään perään, heitetään kuperkeikkaa, vaanitaan. Myös huiskalelut kelpaavat, toisinaan. Leluista parhain on toki siskonpoika Eppu, jonka kanssa juostaan rallia ja painitaan ahkerasti. Sen ansiosta Mauno onkin lihaksikas, vaikkakin elegantin hoikka. Painoa on hieman yli 5 kg.

Mauno on paitsi nirso, myös allergikko. Hankala yhdistelmä ruuan puolesta siis. Sei on herkkua, ainoa ruoka joka saa Maunon huutamaan ja kerjäämään. Muuten sapuska on vähän sellainen toissijainen juttu Maunolle. Ei kovin kiinnostavaa. Allergialistalla tällä hetkellä: soija, muna, riisi, maissi ja lohi. Allergioista johtuvia kutinoita ja tulehduksia lukuunottamatta Mauno on ollut muuten terve.

Luonteeltaan Mauno on tyypillinen mau. Leikkisä, rohkea, utelias, atleettinen (juoksu, kiipeily, paini), vieraita kohtaan välinpitämätön, mutta henkilökuntaa syvästi rakastava. Syliin pitää päästä monta kertaa päivässä ja kuolatippakin herahtaa suupielestä, kun oikein on ihanaa. Hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti, henkilökunta saa vääntää Maunon vaikka solmuun. Mutta jos jossain on muita kissoja, mikään ei suju. Mauno on yhtä sähinää ja suhinaa. Tämän vuoksi Mauno ei näyttele ja lääkärireissutkin ovat kovin hankalia.

Mauno ulkoilee mielellään valjaissa ja painelee rohkeasti pitkin pihan puskia ja puita. Pulujen vaaninta on erityisen jännittävää ja kiinnostavaa, ja koiriinkin suhtaudutaan suurella uteliaisuudella, jos ne eivät herkene riehumaan.

* * *

RIP Mauno. Mauno menehtyi sydänkohtaukseen 3.11.2017 täysin yllättäen.


Maunon sukutaulu (klikkaamalla isommaksi):

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!