Linna / Castle

Kakkakaapin tavoin ajattelin jakaa myös Linnan ohjeet täällä. Heti ensiksi on sanottava, että Linna ei ole oma ideani, vaan löysin sen Moderncatista ja kopioin ajatuksen ja rakenteen kuvasta ja muokkasin omaan makuuni sopivaksi. Alkuperäinen löytyy täältä: http://www.moderncat.net/2008/09/21/custom-kitty-castle/

Here are instructions for my cats' Castle, or should I say Catstle. First of all, the idea is not mine originally, but found on Moderncat.net, I just copied it from the image and adjusted to my liking. The original can be found at: http://www.moderncat.net/2008/09/21/custom-kitty-castle/Linnan päärakenne on neljästä 20 mm paksusta liimapuulevystä, mutta toki sen voi toteuttaa esimerkiksi MDF:stä tai mistä vaan soveltuvasta materiaalista. Omani mitat ovat leveys 60 cm ja korkeus 150 cm - tämä syntyi helposti kahdesta 3 m pitkästä ja 60 cm leveästä levystä, joita on tarjolla tavallisissa puutavaraliikkeissä ja rautakaupoissa.

The main carcass is made of wood (thickness 20 mm), but of course you can use any other material, such as MDF or other suitable materials. Our castle is 60 cm wide and 150 cm tall, mainly because 3 m long and 60 cm wide wood plates are easily available in most hardware stores.

Sahaa palat oikeaan kokoon ja tee kulkuaukot. Etupaneeliin kannattaa ylös tehdä madallettu osa katolle kulkemisen helpottamiseksi, pyöristä terävät kulmat. Omassani aukot ovat 20 cm leveitä ja 25 cm korkeita, mutta koko kannattaa tietysti sovittaa kissan mukaan.

Saw the pieces to the wanted size and make holes for entrances. Make a lowered part to the top of the front panel, for easy access to the rooftop. Round sharp corners. Our castle's holes are 20 wide and 25 cm tall, but of course they should be made to fit the cat's size.


Seuraavaksi kannattaa kiinnittää tuet kulmiin ja hyllyjen alle taustapuolelle.

Next attach supports for corners and under the shelfs on the back sides.

Kiinnitä sivuseinät kulmatukiin. Jätä etureuna avoimeksi.

Attach the side panels to the back panels using the corner supports. Leave front open.


Kiinnitä hyllyt tukiin. Hyllyjen pintaan kannattaa kiinnittää käytävämattoa tai vastaavaa, jotta hyllyt eivät ole liukkaita. Ylempi hyllylevy tehdään noin 25 cm pidemmäksi kuin sisällä oleva hylly, jotta sitä kautta pääsee ulos ja katolle.

Attach the shelves to the supports. Use hallway carpet or such on the surface of the shelves to prevent slipping. Make the top shelf appr. 25 cm longer than the shelf inside, so that cats can use it to jump on the rooftop.

Kiinnitä etupaneeli ja sen jälkeen kattolevy.

Attach the front panel and the rooftop afterwards.
Kun  linna on kasattu, maalaa, teippaa, koristele se haluamallasi värillä ja laita katolle pehmustetyyny.

When assembled, paint the castle - you can also use stickers etc to decorate it to your taste. Add a cushion, a bed or anything soft on the rooftop for comfortable sleeping.


Kommentit

  1. Kiitokset tästä! Meillä lähtee kissojen hankinta toteutusvaiheeseen heti kun vuokranantaja näyttää vihreää valoa. Olen seurannut Maunon ja Epun blogikuulumisia jo pidemmän aikaa ja haaveillut yksityiskohtaisemmista linnan rakennusohjeista, jotta voisimme rakentaa jotain samantyyppistä kun asia on ajankohtaista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!