Lyyra

Iltavilli Labibah Lyra
syntynyt 26.7.2016 Helsingissä
hopeatäplikäs egyptinmau, MAU ns 24, leikkaamatonLyyra tuli porukkaan marraskuussa 2017, kaksi viikkkoa Maunon menehtymisen jälkeen, Epulle kaveriksi. Mauno ja Eppu ovat molemmat Lyyran isoisosetiä, Mauno äidin isän isän veli ja Eppu äidin äidin isän veli. Helppoa, eikö?

Lyyra on pirtsakka nuori neiti, joka selvästi osaa pitää puolensa ja ystävystyi nopeasti Eppu-sedän kanssa. Kokoero (noin puolet) hieman haittaa painimatseissa, mutta muuten kyllä leikitään hippaa ja täppää ja takajalkapotkujakin sedälle osataan antaa. Lyyralla on oikein mukava sylikissan luonne ja se rakastaa ihmisiä kovasti, kuten Eppukin, vaikka lapset ovatkin hieman pelottavia kovine äänineen. Leikki on neitokaisen työ ja kaikki pienet lelut kuten hiiret ja kilisevät pallot ovat ihan villitseviä, mutta jos joku jaksaa huiskaa heiluttaa niin se on ihan parasta.

Lyyra on vielä leikkaamaton, mutta tällä hetkellä (joulukuu 2017) hormoni-implantilla, joka pitää kiimat pois. Kunhan implantin teho haihtuu, todennäköisesti joskus vuoden 2018 aikana, harkitaan yhdessä kasvattajan kanssa, onko pentujen aika vaiko steriloidaanko Lyyra. Luonne, kauneus ja terveys ainakin ovat kohdallaan, mutta löytyykö sopivaa urosta, onnistuuko astuminen ja tiinehtyminen ja onko olosuhteet muuten otolliset pentueelle, se jää nähtäväksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!