Maunon markkinat

Maunon allergiatestin tulosten tultua kävi selväksi että ns. "allergiaruoka" oli Maunolle todellakin sellaista. Kaikessa on riisiä, vaikka Mauno on sille allerginen (riisiallergia kissoilla on ilmeisesti harvinaista). Ruokavalio menee siis osin uusiksi.


Meille jäi tarpeettomaksi kasa allergia/sensitiiviruokaa, jonka nyt myymme edullisesti pois. Sopii toki myös ei-allergiselle ruuaksi, hyvälaatuista täysravintoa.MYYTY!

Kommentit

 1. Mielellään helpotettais taakkaa tuohon hintaan, mutta kun meillä on ne omat ruokavaliot... (kissavalioille :-)

  VastaaPoista
 2. Jos ei ole ottajia koko satsille, meille kelpaisi tuo pussimärkäruoka! Nouto onnistuisi helposti myös. Tulen tänne takaisin kurkkimaan, jos ehdit vastata, voiko ostaa vain osan satsista.

  VastaaPoista
 3. Ensisijaisesti yritän saada koko satsin menemään kerralla ja hintakin on sovitettu siihen, mutta toki jos ei ostajaa kuulu niin myydään palasinakin.

  VastaaPoista
 4. Kiva että sait myytyä koko setin! =o)

  VastaaPoista
 5. Tämä on jo vanha postaus, mutta kysynpä silti kun google mut tänne toi :) Miten teillä ilmeni riisiallergia? Meillä aloitettiin kissalle eliminaatiodietti korvatulehdusten takia ja reilun viikon syötyään näitä allergiaruokia meni iho suupielistä, silmäkulmista ja korvista aivan rikki. Ell pohti nyt kans riisiallergian mahdollisuutta, vaikka on kuulemma todella harvinainen kissalla.

  VastaaPoista
 6. Maunollahan siis alkoi tassujen nuolemisella kutina ja rapsuttelu noin vuoden ikäisenä, pohdittiin stressiä (nuori aktiivinen kissa, ei vielä leikkikaveria, kevät...), testattiin sienet ja muut ja vihdoin päädyttiin sitten pohtimaan allergioita. Aloitettiin eliminaatiodieeteillä, syötettiin allergiaruokia eikä mitään apua, jatkui vaan. Lopulta vaadin allergiatestit, lääkärit kun ei niitä hirveästi arvosta ja pitävät aika epävarmoina, mutta halusin että ne tehdään. No, nehän paljasti sitten nuo allergiajutut, ja nimenomaan niissä allergiaruuissa oli riisiä! Ja lohtakin syötettiin. Ne ei ehkä ole kovin tarkkoja ja varmoja, mutta meille ne antoi kyllä suuntaa siitä mistä kutinat tulee ja jos ei nyt ihan pystytä kokonaan välttämään niin ainakin minimoimaan ja sitten kun kutkaa tulee, riittää yksi pitkävaikutteinen kortisonitabu rauhoittamaan tilanteen. Liputan siis allergiatestien puolesta vaikka ne eivät mitään kiveen hakattua tietoa olekaan.

  Ja meillähän tosiaan molemmilla piippasi riisi allergiatesteissä, joten en ole ihan täysin vakuuttunut siitä miten harvinaista se onkaan oikeasti.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksesta! Joo on kyllä vaikea löytää sopivaa ruokaa, jos yrittää pitää yllä eliminaatiodiettiä ja olla riisittömällä...huoh. Jos vielä viitit vastailla, niin ootko siis löytänyt jonkun kuivaruoan joka olisi riisitön ja ehkä sopisi allergiselle...Mä siis yritän nyt löytää eliminaatiodiettiin sopivaa ruokaa jossa olisi vaan yksi hiilari (ei riisi...heh) ja sitten joku yksi harvinainen proteiininlähde. On tää kyllä hankalaa :/

  VastaaPoista
 8. Meillä on kahta eri nappulaa käytössä, joskin meillä nappula on vain "herkku" eli sitä ei ole kipossa vaan heitän kourallisen pojille pitkin lattioita noukittavaksi ja etsittäväksi, lähinnä silloin kun olen lähdössä ovesta ulos ja haluan päästä rauhassa poistumaan (Mauno kyttää aina mahdollisuutta livahtaa ulos).

  Toinen on Hill's Prescription diet d/d (eläinlääkäriltä) ja toinen Porta 21:n sensible Zooplussasta
  http://www.zooplus.com/shop/cats/dry_cat_food/porta_21/feline_finest/170966#composition

  Tuota Portaa on nyt syöty enemmän, on pientä raksua. Tuntuu vähän pierettävän poikia jos saavat enemmän, mutta muuten sopii. d/d on mielestäni aika rasvainen, tuntuu ihan käsissäkin miten tarttuu rasva käsiin, joten sitä vähemmän.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin