Hirveä huijaus

Poikien ruokavalio on täysin päinvastainen. Mauno kannattaa teollisuuden työllistävää vaikutusta ja suostuu syömään vain pussiruokaa, paitsi seitä ja possun sydäntä. Eppu puolestaan ei oikein innostu pussiruuasta vaan haluaa raakaa lihaa. Mitä punaisempaa, sen parempaa. Mielellään mahdollisimman vähän läskiä. Eikä mausteita, kuten munankuorta, kiitos.

Täydennysvitamiineja Eppu saa paitsi Multicatista, myös pussiruuasta, jota joutuu välillä syömään. Keskimäärin yksi päivän kolmesta ateriasta on valmisruokaa. Maunolla kolme. Maunon vitamiinit tulevat ruuasta, joskus satunnaisesta Multicatista. Kokeiltu Eforion-öljykapselikuuri sai henkilökunnan pesemään ripuliroiskeita seinältä neljältä aamuyöstä, joten se on sattuneesta syystä nyt jäänyt satunnaisiin kapseleihin silloin tällöin.


Henkilökunta yrittää huijata Maunoa kohti lihaisampaa ruokavaliota. Epun ateriasta pilkotaan pieniä maistiaisia ja sekoitetaan Maunon valmisruokaan nostamaan sen lihapitoisuutta. Täydestä menee ja hyvin maistuu. Aina joskus Maunon voikin yllättää Epun ruokakupilta lihanpalaa jäystämästä, jos sellaisia on sinne sattunut jostain syystä jäämään. Yleensä Eppu on aika tarkka oman kuppinsa tyhjentämisestä.

Hammastyöskentelyyn Mauno saa satunnaisesti raksuja, Eppu ei raksuista välitä ja ainoat sen syömät raksut ovat aamulla läksiäisiksi nakatut heippanapsut.

Henkilökunnan työpaikan uusi sijainti antaa mausteita myös poikien ruokavalioon. Normaalin koti-Alepan valikoiman lisäksi uudesta työ-lähikaupasta löytyy muutakin kuin peruseinestä. Tänään henkilökunta haki tuliaisiksi hieman lammasta ja hirveä. Lammas maistui hyvin, ja hirvikin, mutta jostain syystä hirven syöminen vaatii lihanpalan armotonta heittelyä pitkin asuntoa. Maistuuko se paremmalta, jos se on käynyt metrin lennon ilmassa ja sen perään on loikattu raivolla? Ja se on leivitetty maton villakarvoissa, puhumattakaan tietysti joka paikassa olevista kissankarvoista?

Ilmeisesti. Niin railakasta menoa ruokailu tällä hetkellä on.

Kommentit

 1. No hei, tietysti riistaa pitää käsitellä villieläinmäisesti. Eppu, suuri hirvikissa, vaan antaa näytöstä, miten suurriista saa turpiinsa ja joutuu parempiin suihin :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin katit sai eilen ekaa kertaa saksanhirveä ja jestas että ne oli innoissaan! Oli vaikea saada lihapalaa kuppiin kun kaks karvanaamaa oli siinä välissä. Meillä ei heitelty, oli liian kiire hotkia lihat naamariin ennenkuin toinen ehtii väliin...

  VastaaPoista
 3. Voi sitä Eppulia, munankuori olis kyllä tarpeen lihansyöjälle. Tilasin itse Zooplussalta sellaista "lisää vain liha" jauhetta, jossa on kaikki tarpeellinen (paitsi rasva) ja kalkkia korjaamaan lihan epätasapaino. Toivottavasti Multicattien Ca riittää korjaamaan Epun fosforiyliannokset. Voisit kokeilla sille lihaisia luita joskus, siipiä ja kauloja?

  VastaaPoista
 4. Meillä ruuan "tappamiseen" auttaa pienemmät palaset.

  VastaaPoista
 5. Ei meillä kyllä niitä palasia pilkota, vaikka tappaminen noin yleissiisteyden kannalta ei mitään juhlaa olekaan. Lihansyöminen on tärkeää hampaillekin, joten saa jatkossakin Eppu järsiä kunnon paloja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei sanoja.

Unisexiä vessatiloihin